Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται να ζητά η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών

Τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται να ζητά η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών

Την άσκηση ποινικής δίωξης του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται να έχει ζητήσει με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου. Tονίζεται ότι η δίωξη κατά του ισχυρού άνδρα των «ερυθρόλευκων» πρέπει να αφορά σε απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Παράλληλα, η αντιεισαγγελέας ζητά να ασκηθεί δίωξη κατά σημαντικών παραγόντων με ισχυρές θέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το tovima.gr.
- Μάκης Ψωμιάδης και Γιάννης Παπακώστας μεταξύ των πέντε που καταζητούνται.
- Στο νοσοκομείο με... αδιαθεσία ο Αχιλλέας Μπέος. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι δέκα συλληφθέντες της Τετάρτης.

Την άσκηση ποινικής δίωξης του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη φέρεται να έχει ζητήσει με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου. Tονίζεται ότι η δίωξη κατά του ισχυρού άνδρα των «ερυθρόλευκων» πρέπει να αφορά σε απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Παράλληλα, η αντιεισαγγελέας ζητά να ασκηθεί δίωξη κατά σημαντικών παραγόντων με ισχυρές θέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το tovima.gr.

Δίωξη φέρεται να προτείνεται να ασκηθεί – μεταξύ άλλων- και στους: Θωμά Μητρόπουλο (πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αιγάλεω), Γιάννη Κομπότη (πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός), Σπυρίδωνα Καλογιάννη (πρώην προέδρου της Κέρκυρας και νυν πρόεδρου της Football League), Αντώνη Μανίκα (πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου και προπονητή), Αγγελο Τραυλό (μάνατζερ ποδοσφαιριστών), Γιώργο Μποροβήλο (πρώην διαιτητή, νυν πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και αντιπρόεδρο της Σούπερ Λίγκ), Δημήτρη Μπάκου (μεγαλομέτοχο του Αστέρα Τρίπολης).

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης βρίσκεται δικογραφία που περιλαμβάνει ονόματα είκοσι παικτών του Στοιχήματος που εμπλέκονται στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα συγκεκριμένα άτομα, άπαντες με τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, έχοντας σχετική ενημέρωση, στοιχημάτιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε παιχνίδια που συγκαταλέγονται στη λίστα με τα ύποπτα ποδοσφαιρικά ματς, αποκομίζοντας, εκ του ασφαλούς, μεγάλα κέρδη.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών -αρμόδιας για θέματα Αθλητισμού- Νίκος Κωνσταντίνου θα παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν αρχικά ανωμοτί καταθέσεις από τα εμπλεκόμενα άτομα. Έως στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ιδιότητές τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024