Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη, Κανελλόπουλο και σε όλους τους εμπλεκόμενους

Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη, Κανελλόπουλο και σε όλους τους εμπλεκόμενους

Ποινική δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη και του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου (για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση), καθώς και κατά όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα, ασκήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ειδική διάταξη για τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων εξέδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου. Σκεφτόταν να φύγει για την Αμερική ο Αχιλλέας Μπέος.

Ποινική δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη και του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου (για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση), καθώς και κατά όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα, ασκήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα διώκεται ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Αντώνης Αγγελόπουλος, καθώς σε συνομιλία που αποκαλύφθηκε από τους «κοριούς» ακούγεται να συζητά με έναν εκ των συλληφθέντων (Γιώργο Τσακογιάννη) για παράνομο στοιχηματισμό.

Παράλληλα, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έδωσε την άδεια δημοσιοποίησης και από τα ηλεκτρονικά μέσα των ονομάτων που διώκονται βάσει της δικογραφίας ανάμεσα τους οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Θανάσης Κανελλόπουλος για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Τα ονόματα για τα οποία εξέδωσε διάταξη η εισαγγελία είναι:

*Βαγγέλης Μαρινάκης και Θανάσης Κανελλόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και για απλή συνέργεια σε δωροδοκία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

*Θωμάς Μητρόπουλος, Ιωάννης Κομπότης, Σπύρος Καλογιάννης, Αντώνης Μανίκας, Ευάγγελος Κιοτζένης. ‘Άγγελος Τραυλός, Γεώργιος Πουλόπουλος, Ευστάθιος Προβατίδης, Πέτρος Ρουτζιέρης, Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Μποροβίλος, Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Ναυρινιάδης, Βασίλειος Αδαμάκης, Ιωάννης Αρφάνης, Αθανάσιος Γιάχος, Δημήτρης Λυμπαντσής, Περικλής Αδαμαντίδης, Παύλος Δήμου, Παναγιώτης Σπάρταλης, Γιώργος Σαλαμαστράκης, Χοσέ Λουίς Ρέγιες, Μαρσέλο Γκούντμαν, Ιωάννης Τσιγιάννης, Δημήτρης Καλόπουλος, Σπυρίδων Τρύφωνας, Άκης Πάσσαρης, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Γεώργιος Γρηγορόπουλος, Κώστας Χρυσοχοΐδης και Ιωάννης Σπάθας. Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (κακούργημα) και δωροδοκίας και δωροληψίας για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

*Κατηγορούμενοι επίσης είναι και οι: Γιώργος Γεωργιάδης, Έλενα Νεούζα-Θεοσόγλου-Ζοσέ-Λαορένσο, Λουκάς Αποστολίδης, Γιώργος Πράττος, Γιώργος Βαρούτσικος, Γιώργος Τόρης, Γιώργος Γεωργόπουλος, Ιωάννης Τσιγιάννης, Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, Δημήτρης Μουστάκας, Άνθιμος Καραμανίδης, Λουκάς Καραμανής, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Χαβενετίδης, Δημήτρης Δημητρίου, Βαγγέλης Δήμου, Σταμάτης Φασουλής, Μανόλης Αρβανιτάκης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Λυράκης, Σάββας Παντελίδης, Χρήστος Σφήκας, Νικόλαος Θεοχαρίδης, Λεωνίδας Παπασταθόπουλος, Ιωάννης Καλυβίτης, Κωνσταντίνος Μενδρινός, Δημήτρης Βίλλας, Μιχαήλ Τζιβελέκης, Μιχαήλ Αλβέρτης, Γιαννάκης Ανδρέου, Μάριος Μπουλουγούρης, Μαρία Αυγίδου, Διονύσης Κοτίνης, Μαρία Βυθοπούλου και Αθανάσιος Κωστουλέας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ανά περίπτωση, για απάτη, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (κακούργημα) και παραβάσεις του νόμου περί στοιχημάτων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.


Σκεφτόταν να φύγει για τις ΗΠΑ ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος μπορεί να εμφανιζόταν… άνετος σε ότι αφορά τους φακέλους με τα «στημένα» που βρίσκονταν υπό έρευνα, αλλά όπως αποκαλύπτουν την Παρασκευή τα «ΝΕΑ», στο τελευταίο κεφάλαιο του πορίσματος της εισαγγελέως, αναφέρεται ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου σκεφτόταν να πάει στην Αμερική αφού σε τηλεφωνικές συνομιλίες του εμφανιζόταν ανήσυχος για τη δικαστική διερεύνηση των στημένων αγώνων.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ»:

Στο τελευταίο κεφάλαιο του πορίσματος της εισαγγελέως όπου περιέχονται τα συμπεράσματα, σημειώνεται: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αξιοποίνων πράξεων των κατηγορουμένων, ιδίως δε από τον οργανωμένο τρόπο δράσης τους (υλικοτεχνική υποδομή, χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κατοχή κινητών τηλεφώνων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ενεργοποιημένα σε ονόματα τρίτων προσώπων, φυσικών ή νομικών, τραπεζικές καταθέσεις, διασυνδέσεις με πρόσωπα στο εξωτερικό) σε συνδυασμό και με το ποινικό παρελθόν τους προκύπτει ότι έχουν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνουν τη φυγή τους».

Συγκεκριμένα, γίνεται επίκληση τηλεφωνικής συνομιλίας στη διάρκεια της οποίας ο Αχιλλέας Μπέος εμφανίζεται αγχωμένος για τη δικαστική διερεύνηση των στημένων αγώνων και εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορεί να φύγει στην Αμερική – κατέχει αμερικανικό διαβατήριο. Ο δε συγκατηγορούμενός του Γ. Τσακογιάννης μεταβαίνει, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, συχνά στην Ιταλία, ενώ διατηρεί και στενές φιλικές σχέσεις με βαρυποινίτες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024