Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχη» Τραυλού - Κούγια στα... ερτζιανά για τα «στημένα»

«Μάχη» Τραυλού – Κούγια στα… ερτζιανά για τα «στημένα»

Την άγνοιά του για λεπτομέρειες της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων, εξέφρασε ο μάνατζερ, Άγγελος Τραυλός σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του στο σκάνδαλο «Koriopolis». Μάλιστα, ο κ. Τραυλός είπε χαρακτηριστικά: «…δεν μπορούσα να πιστέψω όλα όσα βγήκαν για εμένα». Επίσης, για άλλη μια αφορά ήρθε σε κόντρα με τον Αλέξη Κούγια, μέσω των ερτζιανών. Λίγο αργότερα, ο γνωστός ποινικολόγος πήρε τη «ρεβάνς», αφού αναφερόμενος στον Έλληνα μάνατζερ, είπε: «Αντί να είναι στη φυλακή, κάνει εκατομμύρια»!

Την άγνοιά του για λεπτομέρειες της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων, εξέφρασε ο μάνατζερ, Άγγελος Τραυλός στον NovaΣπορfm, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή του στο σκάνδαλο «Koriopolis». Μάλιστα, ο κ. Τραυλός είπε χαρακτηριστικά: «…δεν μπορούσα να πιστέψω όλα όσα βγήκαν για εμένα». Επίσης, για άλλη μια αφορά ήρθε σε κόντρα με τον Αλέξη Κούγια, μέσω των ερτζιανών.

Για την εμπλοκή του ονόματός του: «Δεν έχω κληθεί, αυτό θα γίνει μετά το Σεπτέμβρη. Εγώ την επόμενη μέρα παρακάλεσα να πάω πρώτος για να πάρω το διαβατήριο μου. Τελικά έγινε άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Είναι πολλοί οι κατηγορούμενοι. Τώρα ο ανακριτής ασχολείται με τους πρώτους 15. Οι υπόλοιποι 68 αργότερα. Παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου. Αστεία πράγματα. Γιατί βρέθηκα κατηγορούμενος, δεν καταλαβαίνω. Σε sms ένας ποδοσφαιριστής αναφέρει σε έναν μπουκ ‘μου είπε ο Άκης θα είναι και ο Τραυλός στο παιχνίδι (Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα για το Κύπελλο)’. Θεωρήθηκε πως το ματς μπορεί να ήταν στημένο. Τότε λέγανε πως θα έρθει ισοπαλία, αν και τελικά νίκησε η Κέρκυρα. Δεν πίστευα αυτά που έβλεπα όταν βγήκαν οι κατηγορίες. Έλεγα, ‘εγώ είμαι αυτός;’. Δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Για την έκταση του σκανδάλου: «Θα μπορούσαμε να ακούσουμε και χειρότερα. Αν βάλουν κοριούς στους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους, τους δικαστές, σε οποιοδήποτε χώρο και παρακολουθούν δέκα άτομα μπορούν να συμβούν πολύ χειρότερα. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να καθαρίσει το θέμα, αλλά δεν νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό. Δεν είναι ένα φαινόμενο που ταράζει την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο. Θυμηθείτε τον Γκρόμπελαρ. Εδώ τα έχουμε μπλέξει όλα. Από τα ματς του 2008 τα ύποπτα της UEFA μέχρι τις συνομιλίες του 2011. Θυμηθείτε και αυτόν τον αστείο, όπως είχε πει ο Μπέος, τον Λιμάγερ που τον έστειλαν σπίτι από τις βλακείες που έλεγε, επειδή είπε πως η Μπάγερν έστησε το 4-0 με τη Ζενίτ.

Περισσότερος θόρυβος έγινε και επί της ουσίας τίποτα. Δεν μπορεί ο κάθε απλός πολίτης να παίξει και να κερδίσει ένα στοίχημα; Για παράδειγμα να κερδίσει κάποιος που πόνταρε στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Προσπαθούν με όχι νορμάλ τρόπο να βρουν οτιδήποτε. Στον ΟΠΑΠ χρειάζεται να παίξεις τριάδα, δεν είναι μόνο να ακούσεις π.χ θα χάσει η Καβάλα, αν έχεις βάλει και δύο ξένα ματς και τα πιάσεις σημαίνει πως είσαι ένοχος. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό το πράγμα. Εξαρτάται από την αυστηρότητα της αθλητικής δικαιοσύνης. Ακούμε για πρόσωπα και ομάδες, αλλά εδώ εμπλέκονται 20 ομάδες. Δεν ξέρω με ποιο κριτήριο γίνονται οι κλήσεις ή πού θα φτάσει η ιστορία. Διάβασα για τον Παναιτωλικό με τον Ιωνικό, που είναι μια ομάδα για την οποία δεν είχε ακουστεί τίποτα».

Για την κόντρα του με τον Αλέξη Κούγια: «Αποφεύγω το να μιλάω, ενώ ο Κούγιας είναι καθημερινός πελάτης των ΜΜΕ., οπουδήποτε υπάρχει μικρόφωνο και ο Κούγιας μέσα. Τον ρώτησε η κ. Παπανδρέου τι ξέρει για τα στημένα και απάντησε με 2.500 λέξεις. Λέει πολλές ασάφειες και πράγματα που δεν στέκουν. Είπε πως εγώ με τον Γκαγκάτση λέγαμε στον Ρεχάγκελ ποιους να πάρει στην Εθνική για να τους πουλήσω στο εξωτερικό. Πράγματα αστεία. Στην υπόθεση με το ΣΔΟΕ, ενώ για μένα ανέφεραν μόνο τα αρχικά Α.Τ, αυτός έλεγε το όνομά μου, με αποκαλούσε λαμόγιο. Τώρα με τα στημένα με αποκαλεί αρχηγό. Τον άφησα, φανταζόμουν πως θα ηρεμήσει και απλά άκουγα. Τελικά ο Κούγιας είναι παντού. Τώρα λένε για τον προπονητή της Παναχαϊκής. Λένε πως όλα γίνονται εν αγνοία του. Υπάρχει δάκτυλος. Μου είπαν πως βγήκε η υπόθεση από το ΑΠΕ και το αναμετέδωσαν οι υπόλοιποι. Κανένας δεν μπορεί να το κρίνει αυτό. Ο κ. Φυντάνης λέει πως ήξερε ο κ. Κούγιας.

Εγώ παρέδωσα στο ΣΔΟΕ διπλά συμβόλαια, τα οποία θα δείτε την εξέλιξη διότι σε όλες τις ομάδες που πήγαινε έκανε ιδιωτικά συμφωνητικά στα οποία έβαζε μόνο το μισθό στα συμβόλαια. Έρχεται η άλλη κατηγορία για ασφαλιστική ενημερότητα. Παρουσιάζεται πως έχει κάνει μήνυση στο λογιστή, τον οποίο ο ίδιος έκανε διευθύνοντα σύμβουλο και στον οποίο έκανε ποινική δίωξη σε έξι μέρες, ενώ αποφεύγει να πει και το όνομά του. Έχουν γίνει μηνύσεις από τότε που έβγαλε τα CD με τον Μπέο και δεν έχουν ασκηθεί διώξεις ακόμα. Σε όλα τα θέματα είναι αναμεμειγμένος. Δεν τον γνωρίζω ούτε έχω συναντηθεί μαζί του. Αυτός όπου βρει μικρόφωνο, παρουσιάζεται. Τον βλέπεις, σουτλατσάρει και όπου βρει μικρόφωνο μιλάει. Τώρα έχει εξαφανισθεί καμιά δεκαριά μέρες γιατί έχει στριμωχτεί. Το μόνο που έχω να του πως είναι πως εγώ τρώω όλα τα γλυκά, αλλά δεν μ’ αρέσει η πάστα-φλώρα».

Για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Ξέρετε κανένα παράγοντα που να μην προσπαθεί να μάθει ποιος θα είναι ο διαιτητής για να προσπαθήσει να ευνοήσει την ομάδα του; Αυτό που έχει γίνει τώρα θα ελαττώσει τις προσπάθειες. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας και πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να του πει κάποιος στραβά καλημέρα. Στη Σούπερ Λίγκα δεν υπάρχει περίπτωση, ίσως στη Β΄Εθνική. Όπου υπάρχει φτώχεια, γίνονται πράγματα. Πουθενά δεν υπάρχει τίποτα αμόλυντο. Πρέπει και οι δημοσιογράφοι να στηρίξετε το ποδόσφαιρο. Δεν σέβεστε τίποτα. Δεν μπορεί να βγαίνει στη δημοσιότητα για παράδειγμα μια ιδιωτική συνομιλία του Μπεόυ με τον Σιότροπο, στην οποία δεν αναφέρονται στο ποδόσφαιρο. Ας κάνουν οι δικαστικοί τη δουλειά τους και οι υπόλοιποι να βοηθήσουμε. Η Πολιτεία θα πρέπει να κοιτάξει τις μικρότερες κατηγορίες και να τις στηρίξουν οικονομικά».

Κούγιας: «Αντί να είναι στη φυλακή… κάνει εκατομμύρια»

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Κούγια στον Άγγελο Τραυλό, που, νωρίτερα, με δηλώσεις του, είχε χαρακτηρίσει τον γνωστό ποινικολόγο «πελάτη των ΜΜΕ». Ο κ. Κούγιας τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Δεν έχω καμία αντιδικία με τον κ. Τραυλό. Είμαι μάρτυρας κατηγορίας της υπόθεσης. Είμαι μάρτυρας με ονοματεπώνυμο κι όχι προστατευόμενος. Άλλοι ήταν αυτοί που μπήκαν στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Εγώ είμαι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των στημένων ματς. Και για αυτό καλούμαι από όλους! Κατά πολύ, από τη δική μου κατάθεση θα αποφασίσει το δικαστήριο. Δεν ήθελα ποτέ να είμαι μάρτυρας… εκ του ασφαλούς. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα! Επειδή έχω την πεποίθηση ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα, που εφαρμόζονται οι νόμοι. Είμαι 35 χρόνια ποινικολόγος και δεν έχω δει άδικη απόφαση. Δεν έχω δει έντιμο άνθρωπο να έχει υποστεί τίποτα στη ζωή του.

Όσο για τον κ. Τραυλό, παραπέμπεται για κακουργήματα, που επισύρουν ποινή κάθειρξης, τουλάχιστον, πέντε ετών. Κι επειδή κατηγορείται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κινδυνεύει από πέντε έως δέκα χρόνια»!

«…αν δεν ήσουν στην παρέα τους, ήσουν αποτυχημένος, γραφικός… Ανέβαιναν τις κατηγορίες σαν ασανσέρ! Φανταστείτε τον επιτυχημένο παράγοντα Τσακογιάννη, τον Μπέο, τον Κανελλάκη… Όλους αυτούς».

«Η Παναχαϊκή δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία των στημένων! Εκείνη τη χρονιά, μάλιστα, χάσαμε την άνοδο από την Ηλιούπολη, οι αντίπαλοι της οποίας, για κάποιο λόγο, τραυματίζονταν. Σε ένα ματς με το Αιγάλεω, που στον πάγκο του καθόταν ο Χατζάρας, τραυματίστηκαν λίγο πριν την έναρξη έξι ποδοσφαιριστές»!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024