Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το ένα πόδι στο Euro 2012 η Ελλάδα, νίκησε 2-0 την Κροατία

Με το ένα πόδι στο Euro 2012 η Ελλάδα, νίκησε 2-0 την Κροατία

Μια ανάσα από το EURO 2012 βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία στο κατάμεστο «Γ.Καραϊσκάκης» επικράτησε 2-0 της Κροατίας και «αγκάλιασε» την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση από τον 6ο όμιλο. Σαμαράς (71') και Γκέκας (79') οι σκόρερ για την Ελλάδα, που πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στη Γεωργία την Τρίτη, για να σφραγίσει το εισιτήριο για την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και στην Πολωνία. Με τη νίκη αυτή ο Φερνάντο Σάντος συνεχίζει αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, για 15ο αγώνα. Επεισόδια στις εξέδρες λίγο μετά την έναρξη του ματς. Δέκα ημέρες εκτός ο «Τόρο» με ρωγμή στα πλευρά.

Μια ανάσα από το EURO 2012 βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία στο κατάμεστο «Γ.Καραϊσκάκης» επικράτησε 2-0 της Κροατίας και «αγκάλιασε» την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση από τον 6ο όμιλο.

Δέκα ημέρες εκτός ο «Τόρο» με ρωγμή στα πλευρά.

Σαμαράς (71′) και Γκέκας (79′) οι σκόρερ για την Ελλάδα, που πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στη Γεωργία την Τρίτη, για να σφραγίσει το εισιτήριο για την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και στην Πολωνία.

Επεισόδια στις εξέδρες λίγο μετά την έναρξη του ματς.

Ύστερα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, οι διεθνείς ανέβασαν το ρυθμό στο δεύτερο μέρος και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με τη νίκη αυτή ο Φερνάντο Σάντος συνεχίζει αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, για 15ο αγώνα.

Η εθνική δεν θέλησε να ρισκάρει από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι διεθνείς ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, αλλά μετά την επτάλεπτη διακοπή λόγω των επεισοδίων μεταξύ μερίδας Ελλήνων και Κροατών οπαδών (ρίψεις φωτοβολίδων και βαρελότων) η αρχική ορμή καταλάγιασε.

Οι παίκτες του Σάντος έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, τους οποίους περίμεναν στο μισό γήπεδο μήπως καταφέρουν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη και το «φονικό» ξεπέταγμα του Γκέκα, όμως η τελική πάσα δεν έβγαινε.

Οι Κροάτες πίεζαν αποτελεσματικά και εξουδετέρωναν εν τη γενέσει της κάθε απόπειρα ελληνικής επίθεσης, ενώ την ίδια στιγμή ούτε αυτοί έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να βγουν μπροστά. Μοιραία, λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή συγκίνηση, αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Κράνιτσαρ (21′) που μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας και η κούρσα του Παπαδόπουλου που κατέληξε σε κεφαλιά του ίδιου στα χέρια του Πλετίκοσα (43′). Ένα λεπτό αργότερα ο Τοροσίδης αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στο Βύντρα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα μπήκε δυνατά και απείλησε πρώτη στο 48′ με τον Ζαραδούκας να βγάζει μια εξαιρετική σέντρα από αριστερά αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Γκέκα έστειλε τη μπάλα στη μέση της εστίας και τα χέρια του Πλετίκοσα.

Η διάθεση της εθνικής να τρέξει βρήκε ανταπόκριση από την απέναντι πλευρά, ο ρυθμός ανέβηκε αλλά η αμυντική λειτουργία αμφότερων των αντίπαλων παρέμενε εξαιρετική.

Όλα αυτά μέχρι το 71ο λεπτό, οπότε το «Γ. Καραϊσκάκης» εξερράγη: στο δεύτερο κατά σειρά κόρνερ που εκτέλεσε ο Καραγκούνης από δεξιά, ο Σαμαράς έγινε αποδέκτης της μπάλας και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ.

(Η εξέλιξη και το φιλμ του αγώνα)




Οκτώ λεπτά αργότερα η νίκη «κλείδωσε» με την άπιαστη κεφαλιά του Γκέκα, που συνδύασε την επιστροφή του με γκολ, ύστερα από νέο κόρνερ του Καραγκούνη και σε φάση που θύμισε εποχές Ρεχάγκελ, όταν η «αεροπορία» αποτελούσε μεγάλο πλεονέκτημα της εθνικής ομάδας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι από το 75ο λεπτό οι Κροάτες αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Κάλινιτς, αφού ο Μπίλιτς είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τιφλίδα επιζητώντας ένα βαθμό από την αναμέτρηση με τη Γεωργία, προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.

Το παρελθόν διδάσκει ότι ως τώρα ήταν συνεπής στα μεγάλα ραντεβού της, οπότε στην Ελλάδα δεν μένει παρά να επιβεβαιώσει την ιστορία, επαναλαμβάνοντάς την.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Καραγκούνης, Ζαραδούκας, Τζόρβας, Σαμαράς – Εντουάρντο, Γέλαβιτς, Λόβρεν

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος):
Τζόρβας, Τοροσίδης (43΄ Βύντρα), Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (62΄ Φωτάκης), Καραγκούνης (88΄ Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (75΄ Βίντα), Βουκόγεβιτς, Γέλαβιτς (62΄ Κάλινιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Εντουάρντο (52΄ Πέρισιτς).


*Πριν από την έναρξη του αγώνα η UEFA τίμησε τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Άγγελο Μπασινά για τις 100 και πλέον συμμετοχές τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. ΕΛΛΑΔΑ 9 6-3-0 12-4 21
2. Κροατία 9 6-1-2 16-7 19
3. Ισραήλ 9 4-1-4 11-11 13
4. Λετονία 9 3-2-4 9-10 11
5. Γεωργία 9 2-4-3 6-7 10
6. Μάλτα 9 0-1-8 4-19 1

Η προτελευταία αγωνιστική
Λετονία-Μάλτα 2-0
Ελλάδα-Κροατία 2-0

Η τελευταία αγωνιστική (11/10/2011)
Κροατία-Λετονία (20:00)
Γεωργία-Ελλάδα (20:00)
Μάλτα-Ισραήλ (20:00)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024