Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς», μήνυμα Σάντος για το Euro 2012

«Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς», μήνυμα Σάντος για το Euro 2012

Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, ο Φερνάντο Σάντος, γιόρτασε... ευτυχισμένα τα 57α γενέθλιά του! Ο Πορτογάλος τεχνικός, οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012, τερματίζοντας στην κορυφή του 6ου ομίλου και μάλιστα τερμάτισε αήττητη μετά από 10 προκριματικούς αγώνες. Ο ίδιος ο Σάντος, μάλιστα, παραμένει αήττητος σε ακόμα περισσότερα ματς, μετρώντας και τα φιλικά. Ε, δεν θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να χαμογελάει ο συνήθως «σκυθρωπός». Μάλιστα, χωρίς να το «φωνάξει», έστειλε μήνυμα για το 2012: «Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς...». Κετσπάγια: «Η Ελλάδα είναι ικανή για όλα».

Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, ο Φερνάντο Σάντος, γιόρτασε… ευτυχισμένα τα 57α γενέθλιά του! Ο Πορτογάλος τεχνικός, οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012, τερματίζοντας στην κορυφή του 6ου ομίλου και μάλιστα τερμάτισε αήττητη μετά από 10 προκριματικούς αγώνες. Ο ίδιος ο Σάντος, μάλιστα, παραμένει αήττητος σε ακόμα περισσότερα ματς, μετρώντας και τα φιλικά. Ε, δεν θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να χαμογελάει ο συνήθως «σκυθρωπός».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μας αφιέρωσε τη νίκη στους παίκτες του:

«Ήταν ένα περίεργο ματς. Η ομάδα μπήκε καλά στο γήπεδο αλλά στο πρώτο σουτ που δεχτήκαμε στην πρώτη ευκαιρία, αν μπορείς να την πεις ευκαιρία, προηγήθηκαν. Μετά πιέσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και στο τέλος πιστεύω ότι αξίζαμε την εύνοια της τύχης. Όταν η Γεωργία έμεινε με 10 παίκτες γυρίσαμε το ματς.

Άξιζαν αυτοί οι παίκτες να βρίσκονται στα τελικά του Euro 2012 και εκεί θα βρίσκονται. Η ομάδα παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ διατήρησε καθαρό το μυαλό της, παίξαμε ορθόδοξα με αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας. Δείξαμε ότι αρχίσαμε να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Όσον αφορά στον νέο στόχο της Εθνικής στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας, είπε: «Δεν υπάρχει κάποιος πήχης εν όψει Euro, εμείς θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Έχουμε πίστη σε αυτούς τους παίκτες και πιστεύω θα τα πάμε καλά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν την ομάδα. Η πρόκριση είναι για αυτούς. Τους κάναμε να χαμογελάσουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Κετσπάγια: «Η Ελλάδα είναι ικανή για όλα»

Με την τύχη του τα είχε ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα, καθώς ο Γεωργιανός τεχνικός, στάθηκε στη φάση του τραυματισμού του σκόρερ της ομάδας του και το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες γα περίπου ένα δεκάλεπτο, αφού είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του. Μάλιστα, ο Κετσπάγια δεν… τόλμησε να προβλέψει την πορεία της «γαλανόλευκης» στα τελικά του Euro, αν και είπε ότι «είναι ικανή για όλα».

«Σίγουρα αξίζαμε κάτι παραπάνω από την ήττα αλλά μείναμε με δέκα παίκτες. Έντεκα εναντίον έντεκα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Αλλά όταν είσαι μικρότερη ομάδα κόντρα σε αυτές τις πιο μεγάλες χρειάζεται και λίγη τύχη. Αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και δεν είναι τυχαία η πορεία της σε έναν όμιλο που φαβορί αρχικά ήταν η Κροατία», τόνισε αρχικά ο Κετσπάγια.

Όταν ρωτήθηκε για όσα γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για το πέρασμά του από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τις δηλώσεις που έκανε, απάντησε: «Εμένα με νοιάζει η ομάδα μου. Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Ολυμπιακός. Στην Ελλάδα έχω πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν καταστάσεις αυτό το διάστημα. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα, όλοι έχουν βάλει το χέρι τους. Ωστόσο εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα στο εξής».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε μία πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας στην τελική φάση, είπε: «Αυτή η ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και όχι… Δεν μπορεί να προβλέψεις τίποτα με την Ελλάδα. Πάντως της εύχομαι καλή επιτυχία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024