Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αήττητη και στα φιλικά... με βελτίωση στην επανάληψη

Αήττητη και στα φιλικά… με βελτίωση στην επανάληψη

Η 11η του 11ου μήνα του 2011 ήταν... σημαδιακή για την Εθνική που έμεινε στο 1-1 με τη Ρωσία στη φιλική αναμέτρηση του Καραϊσκάκη εν όψει της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» για τα τελικά του Euro 2012. Έτσι, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρέμεινε αήττητη για 17ο ματς από την ημέρα που ανέλαβε ο Πορτογάλος την τεχνική ηγεσία. Ο Σιρόκοφ άνοιξε το σκορ στο 2', ενώ για την Εθνική ισοφάρισε ο Κατσουράνης στο 60'. Δύο γκολ οφ... σάιντ και ένα δοκάρι συνέθεσαν το «παζλ» της εικόνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που ανέβασε απόδοση στο Β' ημίχρονο. Θετικό το ντεμπούτο του Χολέβα.

Η 11η του 11ου μήνα του 2011 ήταν… σημαδιακή για την Εθνική που έμεινε στο 1-1 με τη Ρωσία στη φιλική αναμέτρηση του Καραϊσκάκη εν όψει της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» για τα τελικά του Euro 2012. Έτσι, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρέμεινε αήττητη για 17ο ματς από την ημέρα που ανέλαβε ο Πορτογάλος την τεχνική ηγεσία. Ο Σιρόκοφ άνοιξε το σκορ στο 2′, ενώ για την Εθνική ισοφάρισε ο Κατσουράνης στο 60′. Δύο γκολ οφ… σάιντ και ένα δοκάρι συνέθεσαν το «παζλ» της εικόνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που ανέβασε απόδοση στο Β’ ημίχρονο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ…

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν… υπερβολικά χαλαροί στον αγώνα, ακόμα και για φιλικό αγώνα και έτσι μόλις στο 2’ οι Ρώσοι ξεκίνησαν με γκολ από τα αποδυτήρια την αναμέτρηση, ενώ έφτασαν κοντά σε άλλα δύο.

Τα λάθη στην ελληνική άμυνα ήταν «παιδικά» και η φάση του 11′ με πρωταγωνιστή τον Τζόρβα ήταν ενδεικτική της έλλειψης συγκέντρωσης.. Τα προβλήματα της ελληνικής αμυντικής λειτουργίας εμφανίστηκαν και στη συνέχεια του ημιχρόνου με τους Παπασταθόπουλο και Τζόρβα να έχουν κακή συνεννόηση, αλλά τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν ξανά στόχο.

Μετά το 15’ οι φωνές του Σάντος έπιασαν τόπο με την Εθνική να κυκλοφορεί λίγο καλύτερα τη μπάλα και να απειλεί τον Μαλαφέεφ. Από τον άξονα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, αλλά από τις πτέρυγες δημιούργησε ρήγματα. Τόσο ο Χολέβας με τον Σαμαρά, όσο και οι Τοροσίδης – Σαλπιγγίδης έκαναν καλό παιχνίδι, όμως τα γκολ που πέτυχαν «Σαμ» (18’) και «Τόρο» (44’) ήταν από αντικανονικές θέσεις και σωστά ακυρώθηκαν .

Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα μπήκε καλύτερα, ήταν πιο σοβαρή και «πατώντας περιοχή» απείλησε τον Σούνιν, που μόλις είχε μπει στο ματς, σε δύο περιπτώσεις με Σαλπιγγίδη και Σαμαρά.

Η ρωσική απάντηση σε τετ-α-τετ του Κοκόριν σταμάτησε στον Τζόρβα, ενώ λίγο νωρίτερα ο Σάντος άρχισε τις αλλαγές (Χαριστέας και Τζιόλης). Με την βελτιωμένη εικόνα της εθνικής και τους Ρώσους να μην φορτσάρουν, το γκολ… μύριζε και πράγματι στο 60΄ο Κατσουράνης βρήκε την ευκαιρία μετά από ενέργεια που ξεκίνησε από τον Σαλπιγγίδη και σέντρα του Γκέκα, και τελικά έγραψε με κοντινή κεφαλιά το 1-1.

Μάλιστα, η Ελλάδα άγγιξε και το 2-1, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη στο 70′, ο Γκέκας στάθηκε άτυχος, αφού με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Στη συνέχεια, ο Σάντος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Κονέ, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλο και Μάκο, θέλοντας να κάνει τις δοκιμές του, χωρίς να αλλάξει το σύστημα του 4-3-3 που διατήρησε σε όλο το ματς.

Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης (76′, Ελλάδα)

Σκόρερ: Κατσουράνης (60′, Ελλάδα)-Σιρόκοφ (2′, Ρωσία)

Διαιτητής: Σαπρόν (Γαλλία)

Ελλάδα (Σάντος):
Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέβας, Παπασταθόπουλος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης (88′ Μάκος), Καραγκούνης (56′ Τζιόλης), Φωτάκης (79′ Λυμπερόπουλος), Σαμαράς (56′ Χαριστέας), Σαλπιγγίδης (68′ Κονέ), Γκέκας (77′ Μήτρογλου).

Ρωσία (Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ (46′ Σούνιν), Ανιουκόφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ (67′ Σίσκιν), Β. Μπερεζούτσκι (46′ Α. Μπερεζούτσκι), Ζιριανόφ (78′ Γκλουσάκοφ), Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (84′ Μπιλιαλετντίνοφ), Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Τζιούμπα (46′ Κοκόριν).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024