Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με διάθεση ανανέωσης ο Σάντος στο φιλικό με τη Νορβηγία

Με διάθεση ανανέωσης ο Σάντος στο φιλικό με τη Νορβηγία

Χωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη θα αγωνισθεί η εθνική ποδοσφαίρου στο φιλικό της 15ης Αυγούστου στο Όσλο με τη Νορβηγία. Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε στις κλήξσεις του διάθεση ανανέωσης, καλώντας τους Μαυρία, Σιόβα, Βελλίδη, Καρνέζη, Δημούτσο αλλά και τους Χριστοδουλόπουλο, Τζιόλη, Βύντρα και Σπυρόπουλο, που επιστρέφουν. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι «άνοίγει ένας νέος κύκλος, μία νέα αρχή».

Χωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη θα αγωνισθεί η εθνική ποδοσφαίρου στο φιλικό της 15ης Αυγούστου στο Όσλο με τη Νορβηγία. Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε στις κλήξσεις του διάθεση ανανέωσης, καλώντας τους Μαυρία, Σιόβα, Βελλίδη, Καρνέζη, Δημούτσο αλλά και τους Χριστοδουλόπουλο, Τζιόλη, Βύντρα και Σπυρόπουλο, που επιστρέφουν. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι «άνοίγει ένας νέος κύκλος, μία νέα αρχή».

Αναλυτικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Έχουμε ένα γκρουπ 30-35 παικτών πιο κοντά στην Εθνική. Αυτό το φιλικό μας εξυπηρετεί για να δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές στο πώς θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Εθνικής. Πάνω στο πλάνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγιναν οι συγκεκριμένες κλήσεις».

Στη συνέχεια, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκαν ορισμένοι από τους παίκτες που συμμετείχαν στην τελική φάση του Euro 2012: «Από την προετοιμασία που είχε γίνει στην Αυστρία πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δώδεκα με δεκατρείς παίκτες δεν έχουν κληθεί σήμερα. Κάποιοι από αυτούς έχουν τελειώσει την καριέρα τους, όπως ο Χαλκιάς και ο Λυμπερόπουλος, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν ομάδες, όπως ο Σηφάκης, ο Καραγκούνης και ο Γκέκας. Δεν μπορείς να κληθείς στην Εθνική, εάν δεν έχεις ομάδα.

Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι όποιος δεν ανήκει σε κάποιον σύλλογο, δεν έχει πιθανότητα να κληθεί στην Εθνική. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που μόλις τώρα ξεκίνησε προετοιμασία, όπως οι Τζαβέλλας, Φωτάκης και Τζόρβας. Ο Φετφατζίδης και ο Μαλεζάς δεν ήταν στις κλήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Ήθελα να δω κάποια άλλα πρόσωπα στο συγκεκριμένο φιλικό. Ο Σιόβας έχει κληθεί ξανά, αν και δεν έχει παίξει, όπως και ο Αθανασιάδης έχει αγωνιστεί στην Εθνική. Ήθελα και τους δύο να τους δω.

Για πρώτη φορά κλήθηκαν οι Μαυρίας, Βελλίδης και Δημούτσος, επειδή τους έχω δει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και έχω μείνει ικανοποιημένος. Θέλω να τους δω και στην Εθνική ομάδα. Τέλος, υπάρχουν δύο τραυματισμοί, ο γνωστός τραυματισμός του Αβραάμ ΠαπαδόπουλοΥ και χθες προέκυψε πρόβλημα με τον Γρηγόρη Μάκο (έχει υποστεί ρήξη συνδέσμου στον αστράγαλο, περίπου δύο μήνες εκτός)».

Για το τι περιμένει να δει στο φιλικό: «Είμαι σίγουρος ότι όποιος έχει έρθει στην Εθνική δείχνει αφοσίωση και διάθεση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των προπονήσεων. Θα κάνουμε μόνο δύο προπονήσεις και δεν θα έχουμε χρόνο να δουλέψουμε στην τακτική. Θέλω οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν πολύ καλά. Ανοίγει ένας νέος κύκλος, μια νέα εποχή. Ο φάκελος του Euro έκλεισε με απόλυτη επιτυχία. Θέλω να ξεκινήσουμε καλά, πρώτα από όλα στο φιλικό με τη Νορβηγία και στη συνέχεια τα επίσημα ματς».

Η αποστολή

Αναλυτικά κάλεσε τους: Καρνέζη, Βελλίδη, Βύντρα, Τοροσίδη, Κυρ. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σιόβα, Κατσουράνη, Μανιάτη, Δημούτσο, Τζιόλη, Νίνη, Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Αθανασιάδη, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά, Μαυρία, Χολέμπας, Σπυρόπουλο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιρλανδός Άλαν Κέλι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντάμιεν Μακ Γκρέιθ-Μαρκ Ντάγκλας, ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Νορβηγός Κιμ Τόμας Χάγκλουντ.

Η ομάδα θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα 13/8 και ώρα 12:00 στις Suites Βουλιαγμένης και θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα στις 19:00 προπόνηση στον Άγιο Κοσμά.

Η αναχώρηση για το Όσλο είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 14/8 και ώρα 10:00. Η προπόνηση επί νορβηγικού εδάφους θα γίνει στις 14/8 και ώρα 19:30 (Ελλάδας) στο γήπεδο του αγώνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024