Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση σε Σάντος ως το 2016 και το... θετικό του Πορτογάλου

Πρόταση σε Σάντος ως το 2016 και το… θετικό του Πορτογάλου

Την πρόθεση της ΕΠΟ να καταθέσει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Φερνάντο Σάντος μέχρι το 2016 αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, μετά το τέλος του φιλικού Ελλάδα - Ελβετία (0-0) με δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση. Σάντος: «Τουλάχιστον… ξαναβρεθήκαμε»! Χίτσφελντ: «Λογικό αποτέλεσμα το 0-0». Φύσσας: «Σημαντικό να μείνει ο Σάντος».

Την πρόθεση της ΕΠΟ να καταθέσει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Φερνάντο Σάντος μέχρι το 2016 αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, μετά το τέλος του φιλικού Ελλάδα – Ελβετία (0-0) με δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση.

«Πρόθεση μας και το λέω για πρώτη φορά είναι να κάνουμε στον Φερνάντο Σάντος πρόταση ανανέωσης μέχρι και το 2016. Αυτό πιθανότατα θα γίνει μετά το ματς με την Βοσνία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αν και πιστεύω θα κερδίσουμε! Ο κ. Σάντος άλλαξε πολλά και σε θέματα υποδομών της εθνικής ομάδας και θέλουμε να τον κρατήσουμε μαζί μας», ήταν η δήλωση του κ. Σαρρή που όπως φαίνεται θέλει να μεταπείσει τον Πορτογάλο, ο οποίος σκέφτεται να αφήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το Μουντιάλ του 2014.

Για το θέμα του Σάντος τοποθετήθηκε και ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας που στάθηκε στην σημασία της πρότασης της ανανέωσης του Πορτογάλου τεχνικού!

«Είναι σημαντική υπόθεση η παραμονή του Σάντος και μετά τα λεγόμενα του όφειλε η Ομοσπονδία να κάνει μια συζήτηση μαζί του. Θα γίνει μετά το ματς με την Βοσνία συζήτηση και είναι σημαντικό γιατί δείχνει ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και περιμένουμε και την απάντηση του» ήταν τα λόγια του Τάκη Φύσσα.


Σάντος: «Τουλάχιστον… ξαναβρεθήκαμε»

Στο μεταξύ, ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός… έψαξε να βρει ένα θετικό στοιχείο από την πολύ μέτρια εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών και στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου «κράτησε» μόνο το γεγονός ότι οι διεθνείς… ξαναβρέθηκαν και θυμήθηκαν ότι είναι ομάδα!

«Ήταν ένα παιχνίδι που είχε ιδιαιτερότητες, καθώς πρόκειται για το πρώτο μετά από τρεις μήνες και αυτό το κάνει δύσκολο και για μας και τον αντίπαλο. Δεν έχουμε βρεθεί εδώ και καιρό μεταξύ μας, είναι λοιπόν λογικό μέσα στο γήπεδο να μην υπάρχουν συνεργασίες όπως άλλες φορές», είπε αρχικά ο Σάντος και πρόσθεσε:

«Για το ματς τώρα, μπήκαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, πιέσαμε και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου που όμως χάθηκε. Μετά όμως και για περίπου 30 λεπτά, οπισθοχωρήσαμε χωρίς κάποιο λόγο. Είχε καλύτερη κυκλοφορία η Ελβετία αν και δεν μας απείλησε και εμείς παίζαμε με αντεπιθέσεις χωρίς να μπορέσουμε να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου κάναμε ξανά μία καλή ευκαιρία με τον Χολέμπας και πήραμε την πρωτοβουλία. Στο δεύτερο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Είχαμε την κατοχή εμείς εκτός από το τελευταίο 1/3 του αγώνα που θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει γκολ αν είχαμε καθαρό μυαλό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπήρχαν πολλές αλλαγές και το ματς ήταν κομμένο στα δύο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Σίγουρα και οι δύο ομάδες μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα απ’ ότι έδειξαν σήμερα»

Ερωτηθείς για τα αρνητικά στοιχεία που είδε στο ματς από την Εθνική, σχολίασε: «Όποια αρνητικά και αν είδα είναι δύσκολο να τα διορθώσουμε γιατί δεν έχουμε χρόνο μέσω προπονήσεων. Μόνο έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο το ματς με την Βοσνία θα είναι επίσημο και έχει άλλο ειδικό βάρος. Από το σημερινό, κρατάμε ότι βρεθήκαμε ξανά μετά από τόσο καιρό. Θυμηθήκαμε ότι είμαστε ομάδα. Και πλέον θα εκμεταλλευτούμε τις μέρες προπόνησης για να διορθώσουμε όσο περισσότερα γίνεται. Τρία θετικά υπάρχουν. Πρώτα ο κόσμος που μας βοήθησε, η διάθεση των παικτών που πάντα είναι μεγάλη και τρίτο ότι βρεθήκαμε ξανά, αυτή η οικογένεια ξαναβρέθηκε».

Χίτσφελντ: «Λογικό αποτέλεσμα το 0-0»

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Εθνικής Ελβετίας Ότμαρ Χίτσφελντ χαρακτήρισε λογικό αποτέλεσμα το 0-0 με την Ελλάδα, τονίζοντας πως οι δύο ομάδες πρόσεχαν την άμυνά τους.

Μεταξύ άλλων ο Ότμαρ Χίτσφελντ είπε στην συνέντευξη Τύπου: «Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά αμυντικά, ήταν σκληρό παιχνίδι δεν έγιναν πολλές ευκαιρίες, κυρίως μόνο από στημένες φάσεις και το 0-0 είναι ένα πολύ λογικό αποτέλεσμα».

Για την επιλογή του τερματοφύλακα: «Είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά δεν είχε την πείρα σε τέτοια παιχνίδια και ήθελα να τον δοκιμάσω, αν και δεν είχε την πίεση που θα μπορούσε να έχει σε άλλα παιχνίδια».

Για τους παίκτες που αγωνίζονται στην Γερμανία: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για τους παίκτες αυτούς, πρέπει να δω και πάλι το παιχνίδι. Όλοι προσπάθησαν να παίξουν καλά, είδαμε ότι μπορούν υπήρχε ένα πρόβλημα με την αυτοσυγκέντρωση τους και αυτό οδήγησε σε κάποια λάθη».

Για το Σβέγκλερ που είχε να αγωνιστεί δύο χρόνια: «Ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ. Είχε πολύ καλή απόδοση και αυτό με υποχρέωσε να τον αφήσω και τα 90 λεπτά μέσα στο παιχνίδι».

Για τους τερματοφύλακες: «Είναι ανοιχτή κούρσα η προσπάθεια και των τριών για το ποιος θα είναι βασικός και τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξω στο ποιος θα ξεκινήσει εναντίον της Κύπρου».

Τους παίκτες που έγιναν αλλαγή: «Ο Λιχστάινερ είχε κάποιες ενοχλήσεις και είναι αμφίβολος και για το ματς της Γιουβέντους. Ο Τζουρού είχε ένα πρόβλημα στα πλευρά και δεν ήθελα να ρισκάρω».

Για τον Μοργκανέλα: «Απέδειξε ότι άξιζε να παίξει είχε πολύ καλή παρουσία και μας βοήθησε αρκετά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Αδιανόητη ανατροπή και επική πρόκριση στον τελικό για τους Μαδριλένους (vids)

Με δύο γκολ του Χοσέλου στα τελευταία λεπτά (88’ – 90+1’), η Ρεάλ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024