Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή Σηφάκη, Λάζαρου, Αβραάμ, Γκέκα εκτός Νίνης, Αθανασιάδης

Επιστροφή Σηφάκη, Λάζαρου, Αβραάμ, Γκέκα εκτός Νίνης, Αθανασιάδης

Πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη επιλογή του έχει ο Φερνάντο Σάντος στην αποστολή της εθνικής εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Ελλάδας με την Βοσνία, την επόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Ξεχωρίζουν οι επιστροφές των Σηφάκη, Χριστουδουλόπουλου, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Φάνη Γκέκα, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ότι είναι κρίμα για τον αποκλεισμό του Νίνη όμως «δεν έχει αγωνιστική συνέπεια στην ομάδα του», ενώ ο Σπυρόπουλος δήλωσε τραυματίας. Εκτός είναι και ο Αθανασιάδης.

Πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη επιλογή του έχει ο Φερνάντο Σάντος στην αποστολή της εθνικής εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Ελλάδας με την Βοσνία, την επόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ξεχωρίζουν οι επιστροφές των Σηφάκη, Χριστουδουλόπουλου, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Φάνη Γκέκα, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ότι είναι κρίμα για τον αποκλεισμό του Νίνη όμως «δεν έχει αγωνιστική συνέπεια στην ομάδα του», ενώ ο Σπυρόπουλος δήλωσε τραυματίας.

Στην 23άδα είναι και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Γιούρι Λοντίγκιν, που καλείται για πρώτη φορά, ενώ επιστρέφει από τον τραυματισμό του και ο Γιώργος Σαμαράς.

Για την μη επιλογή του Κλάους Αθανασιάδη ο κ.Σάντος είπε: «Εμπιστευόμαστε τον Αθανασιάδη, αλλά θα έπρεπε να «τρώγαμε» κάποιο παίκτη άλλης θέσης. Δεν μπορούσαμε να πάμε με 5 επιθετικούς. Ο Γκέκας προσφέρει με την εμπειρία του».

Για τον Ταχτσίδη είπε: «όντως τον τελευταίο μήνα δεν έχει μεγάλη συμμετοχή, όμως είναι αριστεροπόδαρος και χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο στο παιχνίδι μας».

Σε ότι αφορά τον αγώνα δήλωσε: «Το πιο συμαντικό είναι η συγκέντρωση, η πνευματική προετοιμασία. Όποια ομάδα τα πάει καλά εκεί θα είναι πιο κοντά στη νίκη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και δεν πρέπει να μας επηρρεάσει» και πρόεσθεσε: «ο νικητής θα είναι πιο κοντά, όμως μένουν 5 αγώνες ακόμα. Υπάρχει όμως και η Σλοβακία που θα το κυνηγίσει. Δεν είναι μόνο Ελλάδα και Βοσνία στην… εξίσωση».

Αναλυτικά οι 23 εκλεκτοί του Φερνάντο Σάντος για την αναμέτρηση στη Ζένιτσα:

Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Σηφάκης, Λοντίγκιν

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Μανωλάς, Τζαβέλλας

Μέσοι: Τζιόλης, Μανιάτης, Χολέμπαας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Κονέ, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος

Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών θα συγκεντρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 18/3/2013 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Vouliagmenis Suites και την ίδια ημέρα στις 17:00 θα κάνει την πρώτη της προπόνηση στις εκγαταστάσεις της ΕΠΟ στον Άγιο Κοσμά, η οποία θα είναι ανοιχτή για τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους.

Λοντίγικιν: «Γνωρίζω το περιβάλλον των εθνικών ομάδων

Σε γνώριμο περιβάλλον, αφού διετέλεσε στέλεχος στις μικρότερες εθνικές ομάδες, επιστρέφει ο Γιούρι Λοντίγικιν, ο οποίος κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική ανδρών για το ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 με αντίπαλο την Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

«Είμαι πανευτυχής για την κλήση μου. Ονειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να καλείται στην Εθνική Ανδρών. Από κει και πέρα και πάλι θα πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος για την τιμή που μου έκανε. Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι έχω και μπορώ και θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Το περιβάλλον των Εθνικών Ομάδων το γνωρίζω, καθώς ήμουν στέλεχος στις μικρότερες, αλλά η Εθνική Ανδρών είναι σκαλοπάτια πιο πάνω και είναι μια επιτυχία για μένα. Θα έχω και την ευκαιρία να συναντήσω πάλι τους συμπαίκτες μου στις Ελπίδες, τον Κώστα Φορτούνη και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη», δήλωσε ο γκολκίπερ της Ξάνθης στο επίσημο site της ΕΠΟ.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος:



Video streaming by Ustream

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024