Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρεχάγκελ «παίζει μπάλα» και στην πολιτική για τη Γερμανία

Ο Ρεχάγκελ «παίζει μπάλα» και στην πολιτική για τη Γερμανία

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Yπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε την Τρίτη ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο την τριήμερη σειρά επαφών, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ, στην Αθήνα.

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Yπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε την Τρίτη ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο την τριήμερη σειρά επαφών, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα για τον άλλοτε ομοσπονδιακό τεχνικό, που έχει αναλάβει την αποστολή να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και την αντίληψη του ενός λαού για τον άλλο, περιλάμβανε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο γραφείο της, αλλά και με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Γερμανός «αρχιτέκτονας» του θριάμβου του 2004 έχοντας την ιδιότητα του επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα θα έχει και άλλες συναντήσεις στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υποδέχτηκαν όλοι τον «Όθωνα» με θετικό τρόπο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με δήλωσή του μίλησε για κίνδυνο να χαλάσει ο Ότο Ρεχάγκελ το όνομα που έχει φτιάξει στην Ελλάδα:

«Ο κ. Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος γνώρισε ημέρες δόξας στην πατρίδα μας ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ως επίτιμος πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα μετατρέπεται πλέον σε όργανο της αντικοινωνικής μνημονιακής πολιτικής της Μέρκελ και του Φούχτελ, διακινδυνεύοντας έτσι να δεχτεί κόκκινη κάρτα από τα εκατομμύρια φτωχοποιημένους Έλληνες φιλάθλους που τόσο πολύ τον αγάπησαν», τόνισε.


Τιμητική πλακέτα από τον Στυλιανίδη

Με μία τιμητική πλακέτα βράβευσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης τον Ότο Ρεχάγκελ, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Κατά τη βράβευση, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «το 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Έλληνες. Παράλληλα, όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους για να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και στην πολιτική».

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Ρεχάγκελ «να ξαναφορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας και να μεταφέρει στη γερμανική κοινή γνώμη και πολιτική σκηνή ότι οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, σέβονται τις συμφωνίες τους, προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις και υφίστανται με υπομονή απίστευτες θυσίες διότι πιστεύουν στην ιδέα μιας διαφορετικής Ευρώπης που σέβεται την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ελευθερία».

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως για την ελληνογερμανική συνεργασία, Ότο Ρεχάγκελ, «να συμβάλει στην ανόρθωση της Ελλάδας με το άνοιγμα των γερμανικών αγορών στα ελληνικά προϊόντα, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, τη συνεργασία γερμανικών επιχειρήσεων με ελληνικές και την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024