Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήττα 3-1 και αποκλεισμός των Νέων από το Ουζμπεκιστάν

Ήττα 3-1 και αποκλεισμός των Νέων από το Ουζμπεκιστάν

Δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα των Νέων απέναντι στο Ουζμπενιστάν από το οποίο ηττήθηκε με 3-1 στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Τουρκία. Οι Έλληνες διεθνείς, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25' (Μακστάλιεφ) , κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Σταφυλίδη στο 32' αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ιδανική. Έπειτα από υπερβολική απόφαση του διαιτητή, ο οποίος έδωσε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη στο 61', ο Κόζακ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους Ουζμπέκους που εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή τους και διεύρυναν το σκορ στο τελικό 3-1 με τον Ραχμάνοφ στο 83'.

Δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα των Νέων απέναντι στο Ουζμπεκιστάν από το οποίο ηττήθηκε με 3-1 στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Τουρκία.

Οι Έλληνες διεθνείς, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25′ (Μακστάλιεφ) , κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Σταφυλίδη στο 32′ αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ιδανική.

Έπειτα από υπερβολική απόφαση του διαιτητή, ο οποίος έδωσε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη στο 61′, ο Κόζακ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους Ουζμπέκους που εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική υπεροχή τους και διεύρυναν το σκορ στο τελικό 3-1 με τον Ραχμάνοφ στο 83′.

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνισή τους στο τουρνουά, οι «υπνωτισμένοι» διεθνείς βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή του σκορ μετά το γκολ του Μαχστάλιεφ στο 26ο λεπτό. Η απάντηση ήταν πάντως άμεση και το 1-1 γεγονός επτά λεπτά αργότερα, με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σταφυλίδης, ύστερα από ανατροπή του Διαμαντάκου.

Όλα φάνηκε λοιπόν ότι θα πάρουν το δρόμο τους, καθώς αν και μέτρια η Ελλάδα δεν δεχόταν πίεση και διατηρούσε την πρωτοβουλία. Μια ακατανόητη απόφαση του διαιτητή, όμως, που υπέδειξε ένα «κατά φαντασίαν» πέναλτι σήμανε νέα «ψυχρολουσία» για τους διεθνείς, αφού εκτός του 1-2 με την εύστοχη εκτέλεση του Σεργκέεφ, έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουρμπέλη.

Το «κακό» ολοκληρώθηκε στο 83΄ με νέο πέναλτι του Ραχμάνοφ, στο οποίο υπέπεσε ο Κωνσταντινίδης ύστερα από λάθος του Μπουγαΐδη. Η αποβολή του Γιουλντάσοφ στο 86΄ δεν άλλαξε κάτι, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 3-1 και οι Ουζμπέκοι προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Την πρόκριση στους «8» εξασφάλισε και η Ισπανία, που νίκησε με ανατροπή το Μεξικό 2-1 (74΄ Ντέρικ, 90΄ Γέσε – 2΄ Γκονζάλες).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νουμαντιέ Ντουέ (Ακτή Ελεφαντοστού)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 60΄ Κουρμπέλης (2η κίτρινη) – 86΄ Γιουλντάσοφ (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τριανταφυλλόπουλος, Κωνσταντινίδης – Ραχμάνοφ

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουρμπέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (58΄ Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (68΄ Μπακασέτας), Κολοβός, Γιαννιώτας (73΄ Ράνος), Διαμαντάκος.

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (Αχματζάν Μουσάεφ): Αμάνοφ, Σαμσιτντίνοφ, Ραχμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φομίν, Μαχστάλιεφ, Κόζακ (81΄ Ουρινμπόεφ), Τουράποφ (89΄ Γιουσούποφ), Σεργκέεφ (85΄ Χακίμοφ), Ουμπαγντουλάεφ, Σαρμπικοντιάεφ.


Τσάνας: «Αδικήσαμε τον εαυτό μας»

Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο τεχνικός της Εθνικής Νέων, Κώστας Τσάνας, ότι ο αγώνας εναντίον του Ουζμπεκιστάν ήταν ο τελευταίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Η ήττα από τους Ασιάτες (1-3) στο Γκαζιαντέπ, πρώτη μα ταυτόχρονα και τελευταία, σήμανε τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν πιστέψει ότι έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν.

«Αδικήσαμε τον εαυτό μας και όλη την προσπάθεια που κάναμε μέχρι τη φάση των 16 του Μουντιάλ. Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την παρουσία στα γήπεδα της Τουρκίας, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και γι αυτό είμαστε στενοχωρημένοι. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αυτός ο αποκλεισμός, αλλά μας αφήνει πικρία», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Τσάνας.

«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων τις δυσκολίες του αγώνα και το τί ακριβώς μπορεί να κάνει το Ουζμπεκιστάν, αλλά τις καταλάβαμε καλύτερα εντός γηπέδου. Παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε μέτρια και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βρήκαμε τη δύναμη να αντιδράσουμε άμεσα. Κατά τη γνώμη μου είχαμε τον έλεγχο και μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση, αλλά μας στοίχισε απίστευτα η φάση της αποβολής του Κουρμπέλη στο πέναλτι που έκανε το σκορ 1-2 εις βάρος μας. Εκεί ανατράπηκαν οι ισορροπίες, αφού πριν από λίγο είχαμε κάνει και την αλλαγή με τον Μπάλλα στα χαφ», πρόσθεσε.

«Σίγουρα αξίζαμε περισσότερα, όπως είχαμε δείξει με τη μέχρι τώρα παρουσία μας. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις άμεσα. Το ποδόσφαιρο όσο απλό είναι άλλο τόσο σύνθετο μπορεί να αποδειχθεί ορισμένες φορές στην ανάλυσή του μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει με εμάς εν προκειμένω. Συγχαρητήρια και στους αντιπάλους μας για την πρόκρισή τους. Ελπίζω και στο μέλλον να υπάρξουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων», συμπλήρωσε.


Η εξέλιξη του αγώνα:

1′ Ξεκίνησε το ματς
5′ Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη
25′ Γκολ για το Ουζμπεκιστάν 1-0. Η σέντρα από τα αριστερά ο Μακστάλιεφ ανενόχλητος κοντρολάρει και με εξαιρετικό τελείωμα θα κάνει το 1-0.
30′ Κίτρινη κάρτα στον Γιλντάσοφ
32΄Πέναλτι που κέρδισε ο Διαμαντάκος από τον Ραχμάνοφ
32′ ΓΚΟΛ για την Ελλάδα 1-1. Ο Σταφυλίδης θα αναλάβει την εκτέλεση και θα κάνει το 1-1
Ημίχρονο
Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο.
61′ Πέναλτι για το Ουζμπεκιστάν και δεύτερη κίτρινη στον Κουρμπέλη που αποβάλλεται
62′ Γκολ για το Ουζμπεκιστάν. Ο Κόζακ θα εκτελέσει το πέναλτι και θα κάνει το 2-1
68′ Ο Μπακασέτας θα περάσει στην θέση του Μπουχαλάκη
79′ Κίτρινη κάρτα στον Ραχμάνοφ
82′ Πέναλτι για το Ουζμπεκιστάν και κίτρινη στον Κωσταντινίδη
83′ Γκολ για το Ουζμπεκιστάν. Ο Ραχμάνοφ θα εκτελέσει το πέναλτι και θα κάνει το 3-1
86′ Κόκκινη στον Γιλντάσοφ
Λήξη του αγώνα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Final Four: Πόσο δίνει να το σηκώσουν στο Βερολίνο…

Το Final Four θα έχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να προκριθούν στο Βερολίνο – Οι αποδόσεις για τον νικητή της Euroleague έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024