Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιότητα και οργάνωση ζητά ο Σάντος για το φιλικό με την Αυστρία

Ποιότητα και οργάνωση ζητά ο Σάντος για το φιλικό με την Αυστρία

Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτήρισε ο Φερνάντο Σάντος το φιλικό που δίνει την Τετάρτη (21:30) στο Σάλτσμπουργκ η εθνική μας ομάδα με αντίπαλο την Αυστρία ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. «Είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα και οργάνωση στο αμυντικό και στο επιθετικό παιχνίδι, για να βελτιωθούμε και να εξελιχτούμε ως ομάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτήρισε ο Φερνάντο Σάντος το φιλικό που δίνει την Τετάρτη (21:30) στο Σάλτσμπουργκ η εθνική μας ομάδα με αντίπαλο την Αυστρία ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Μπαίνουμε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση. Η λειτουργία της θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με προετοιμασία για τα επόμενα παιχνίδια τα οποία θα κρίνουν οριστικά την συμμετοχή μας ή όχι στο Μουντιάλ.

» Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως η αυστριακή, που κυνηγά θέση στο Μουντιάλ. Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά εμένα κάθε φορά δε με απασχολούν όποιοι δεν είναι μαζί μας αλλά όποιοι είναι εδώ».

Για την ποιότητα των παικτών του και τον Πέτσο που αγωνίζεται στη Ραπίντ:

«Επικεντρώνομαι περισσότερο στο ότι η Αυστρία είναι ομάδα με πολύ καλά αποτελέσματα, βελτιωμένη στα τελευταία ματς. Είναι μεν σημαντικά τα ατομικά στοιχεία κάθε παίκτη, αλλά εγώ θέλω να επικεντρωθώ στα συνολικά, που λένε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα.

» Για τον Πέτσο, είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξή του. Έχει κληθεί στον παρελθόν στην εθνική. δυστυχώς πέρυσι δεν είχε πολλές ευκαιρίες να είναι μαζί μας γιατί δεν έπαιζε πολύ. Τώρα στη Ραπίντ έχει παίξει και είναι αρκετά καλός, σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες να είναι στις επόμενες κλήσεις».

Για αν η διαφορά Ελλάδας και Αυστρίας στην κατάταξη:

«Αν υπήρχε αυτή η διαφορά, η Αυστρία δεν θα μπορούσε να νικήσει τη Σουηδία (σ.σ. τον Ιούνιο). Η Αυστρία στα τελευταία ματς έχει δείξει τεράστια δείγματα ταλέντου αλλά και βελτίωσης ως ομάδα».

Για τους λόγους που ορισμένοι παίκτες δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Εθνική:

«Η πλειονότητα των απουσιών είναι λόγω τραυματισμού ή ότι δεν είναι έτοιμοι 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Κάποιοι άλλοι λείπουν από δική μας επιλογή. Εκμεταλλεύτηκα τις προπονήσεις για να δω και κάποιους άλλους παίκτες».

Για το αν κατέληξε στην 11άδα και τι περιμένει από τον αγώνα με την Αυστρία:

«Θέλω να δω μια ομάδα συμπαγή, μια ομάδα δυνατή, με τα βασικά μας στοιχεία, που είναι η μαχητικότητα και το πάθος να παραμένουν. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας έχουν φέρει ως εδώ.

» Οι παίκτες σε αυτό το κομμάτι είναι φανταστικοί. Νομίζω ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα και οργάνωση στο αμυντικό και στο επιθετικό παιχνίδι, για να βελτιωθούμε και να εξελιχτούμε ως ομάδα».

Για το σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Παπασταθόπουλος:

«Θα φανεί και σήμερα για να δούμε πώς θα είναι και να έχουμε αξιολόγηση της κατάστασης»
Για το αν η δοκιμή με Κονέ και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα ήταν δοκιμή για περισσότερη ποιότητα:

«Το θέμα δεν είναι ότι το πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι θα το λύσει ο ‘Χ’ ή ο ‘Ψ’ παίκτης, αλλά είναι ένα θέμα ομαδικό, να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτοματισμούς και ενέργειες που θα είναι ίδιες πάνω κάτω ανεξαρτήτως των ποδοσφαιριστών που θα παίζουν.

» Αυτό το λάθος κάνουν συχνά οι δημοσιογράφοι, μιλούν περισσότερο για την ατομική ποιότητα των παικτών και ξεχνούν ότι η ομάδα παίζει και ότι η ομάδα πρέπει να δείξει συνολική ποιότητα. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες. Εμείς τους μιλάμε μία γλώσσα και αυτοί καταλαβαίνουν κάτι διαφορετικό.

» Εμείς ζητάμε ομαδική ποιότητα, να βάλουν τη δική τους ποιότητα για την ομάδα, ενώ αυτοί σκέφτονται πώς θα προβάλουν το ατομικό τους ταλέντο. Σίγουρα δε μιλάμε για όλους τους παίκτες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο Μέσι, που ακόμα και αυτός βλέπουμε ότι το ταλέντο του το προσαρμόζει στην ομάδα και στο πώς θα βοηθήσει την ομάδα μέσω του ταλέντου του.

» Έχουμε παίκτες με ποιότητα, σίγουρα, αλλά αν δεν αξιοποιήσουμε το ταλέντο στη λογική τι θέλει η ομάδα από αυτούς, αυτό δεν είναι αρκετό. Αν βάλουμε το πάθος και τη μαχητικότητα που έχουμε και τη βγάλουμε σε ομαδικότητα και σε κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, αυτό θα είναι πολύ καλό.

» Θέλω να ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχει παρεξήγηση, πως όταν λέμε αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν αξίζουν συγχαρητήρια και ότι δεν τους πιστεύω και ότι δε θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι και στα υπόλοιπα για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Στιγμιότυπα από τη συνέντευξη Τύπου και την προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:



Video streaming by Ustream

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024