Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταλήγει στο βασικό σχήμα ο Σάντος εν όψει του Λιχτενστάιν

Καταλήγει στο βασικό σχήμα ο Σάντος εν όψει του Λιχτενστάιν

Στον βασικό κορμό της ομάδας που θα παρατάξει την Παρασκευή κόντρα στο Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Φερνάντο Σάντος, καθώς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε και στην προπόνηση της Τετάρτης την ίδια ενδεκάδα και δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια διαφοροποίηση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά. Δ. Παπαδόπουλος: «Σαν πρώτη φορά στην Εθνική». Τζαβέλλας: «Χρειάζεται συγκέντρωση».

Στον βασικό κορμό της ομάδας που θα παρατάξει την Παρασκευή κόντρα στο Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Φερνάντο Σάντος, καθώς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε και στην προπόνηση της Τετάρτης την ίδια ενδεκάδα και δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κάποια διαφοροποίηση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Οι διεθνείς προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (ατομικό έκανε ο Σαμαράς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν θα αγωνιστεί την Παρασκευή) σε πολύ καλό κλίμα, όπως άλλωστε συνηθίζεται στην Εθνική. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις στημένες φάσεις και κυρίως στα κόρνερ, αφού –όπως και να το κάνουμε- αποτελούν παραδοσιακά τα δυνατό όπλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, αυτή μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης και την τετράδα της άμυνας θα αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας και Χόλεμπας. Αμυντικό χαφ θα είναι ο Κατσουράνης, με εσωτερικούς μέσους τους Μανιάτη και Ταχτσίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Κώστας Μήτρογλου τον οποίον θα βοηθούν από τα άκρα οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος.

Πριν από την αναχώρηση που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης στις 16:00 με πτήση τσάρτερ, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία προπόνηση στις 10:00 στον Άγιο Κοσμά.

Δ. Παπαδόπουλος: «Σαν πρώτη φορά στην Εθνική»

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που επέστρεψε στην Εθνική, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας, παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Δύο κρίσιμα ματς για την Εθνική στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο, τα βλέπετε και τα δύο μαζί τα παιχνίδι: «Κοιτάμε σίγουρα το πρώτο ματς με το Λιχτενστάιν που πρέπει να κερδίσουμε και μετά θα δούμε το άλλο παιχνίδι. Είναι και τα δύο δύσκολα πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κατακτήσουμε τους έξι βαθμούς. Αλλά πρέπει να τα βλέπουμε ξεχωριστά».

Θεωρείς πως η Εθνική έχει τη δυνατότητα να πάει με το απόλυτο (4 στα 4) μέχρι το τέλος και αν το κάνει έχει ελπίδες για την πρώτη θέση; «Σίγουρα. Έχει δείξει η Εθνική ότι μπορεί να κερδίζει αυτές τις ομάδες και από εκεί και πέρα θα περιμένουμε. Αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε το τέσσερα στα τέσσερα».

Για την επιστροφή του στην Εθνική μετά από 6 χρόνια: «Αισθάνομαι σαν να έρχομαι για πρώτη φορά και έτσι πρέπει να το δω. Ευχαριστώ τον προπονητή μου που με κάλεσε και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Εθνική μου ομάδα».

Για το γεγονός πως βρήκε πολλούς νέους συμπαίκτες, αλλά και κάποιους από πριν: «Βρήκα παλιούς συμπαίκτες, αλλά και τα παιδιά τα ξέρω παίζαμε αντίπαλοι και μπορώ να προσαρμοστώ, είναι ωραίο να παίζεις στην Εθνική ομάδα».

Για το γεγονός πως η Εθνική διαθέτει επιθετικούς σε πολύ καλή φόρμα, και αν στόχος είναι η επίθεση ή να κρατήσει το μηδέν; «Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Να είμαστε ισορροπημένοι σαν ομάδα και να πάρουμε τους βαθμούς. Εδώ που έχουμε φτάσει χρειαζόμαστε τους βαθμούς».

Τζαβέλλας: «Χρειάζεται συγκέντρωση»

Όσο για τον Γιώργο Τζαβέλλα που κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει τον Νίκο Σπυρόπουλο στην αποστολή της Εθνικής, απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Η Εθνική μπήκε στην τελική ευθεία για το Μουντιάλ, σκέφτεστε σε αυτή τη φάση και τα δύο παιχνίδια ή περισσότερο το Λιχτενστάιν: «Έχουμε ένα παιχνίδι την Παρασκευή πρέπει να πάμε για τους τρεις βαθμούς, έχουμε συνηθίσει το να θέλουμε τη νίκη και να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε. Από εκεί και πέρα μόλις με το καλό τελειώσει το παιχνίδι θα δούμε και το επόμενο».

Με δεδομένο ότι είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στην ισοβαθμία με την Βοσνία, σκέφτεστε και τα πολλά γκολ: «Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να πάμε να κερδίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και από εκεί και πέρα αν μπορούμε να συνδυάσουμε τη νίκη μας με ένα στραβοπάτημα της Βοσνίας θα είναι πολύ καλό για εμάς».

Θα έχετε το μυαλό σας και στο παιχνίδι της Βοσνίας με τη Σλοβακία: «Όχι. Θα έχουμε το μυαλό μας στο δικό μας παιχνίδι να είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί και απλά μετά θα μάθουμε το τι έγινε και στο άλλο παιχνίδι».

Οπότε ο στόχος είναι να πάρει η Εθνική τους βαθμούς και αν γίνει ένα στραβοπάτημα της Βοσνίας; «Ακριβώς. Βήμα-βήμα, παινχίδι-παιχνίδι, να κάνουμε στα τέσσερα παιχνίδια ότι καλύτερο μπορούμε και από εκεί και πέρα, θα δούμε που βρισκόμαστε».

Για την δική του κατάσταση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα μια μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, μια ομάδα μεγάλη. Την ήθελα αυτή τη μεταγραφή, ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Έχω προπονηθεί είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να βοηθήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Παρακολουθείστε το βίντεο με την προπόνηση της Εθνικής και τις δηλώσεις των παικτών:



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024