Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θα πάμε Μουντιάλ...», η δεύσμευση του Σάντος εν όψει μπαράζ

«Θα πάμε Μουντιάλ…», η δεύσμευση του Σάντος εν όψει μπαράζ

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την χαμένη απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά ενδεχομένως και από την κακή εμφάνιση κόντρα στο Λιχτενστάιν, όμως, δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του ότι στο τέλος, η Εθνική θα καταφέρει να πάει στο Μουντιάλ του Ρίο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Από την άλλη, ο κόουτς του Λιχτενστάιν, «βλέπει» την Εθνική στη Βραζιλία, ενώ στάθηκε στη Η νοοτροπία του Καραγκούνη. Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και τις δηλώσεις των παικτών.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την χαμένη απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά ενδεχομένως και από την κακή εμφάνιση κόντρα στο Λιχτενστάιν, όμως, δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του ότι στο τέλος, η Εθνική θα καταφέρει να πάει στο Μουντιάλ του Ρίο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Βοσνίας γιατί κατάφερε να μαζέψει 25 βαθμούς, το πάλεψε μέχρι τέλους και κατάφερε να προκριθεί. Είχαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τους Βόσνιους εδώ πέρα, αλλά αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας τώρα, γιατί έχουμε μπροστά μας τα μπαράζ.

Μέχρι το τέλος πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε απευθείας, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι πιθανοί μας αντίπαλοι, να δουλέψουμε με μεθοδικότητα και είμαστε αισιόδοξοι πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε να προκριθούμε.

Πάνω απ’ όλα πιστεύω στη δουλειά, στο πάθος και στη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα δώσουν και την ψυχή τους για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος».

Καραγκούνης: «Θεωρητικά είμαστε το φαβορί»

Την θλίψη του για το γεγονός ότι η Εθνική δεν μπόρεσε να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ 2014, παρά τη συγκομιδή των 25 βαθμών, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης, μετά τη νίκη επί του Λιχτενστάιν.

«Το να συγκεντρώνεις 25 βαθμούς και τελικά να μην περνάς στο Μουντιάλ δεν έχει γίνει πολλές φορές. Και με αυτό μόνο είμαστε υπερήφανοι», ανέφερε και συνέχισε:

«Δίνουμε συγχαρητήρια στη Βοσνία αλλά κι εμείς αξίζουμε συγχαρητήρια γιατί συγκεντρώσαμε τους ίδιους βαθμούς και βγήκαμε δεύτεροι. Ξεκινήσαμε καλά. Μετά όμως δυσκολευτήκαμε γιατί έπαιξαν αρκετά κλειστά αμυντικά. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Είχαμε ρυθμό αλλά μπορούμε και καλύτερα. Κάναμε το 5χ5 μετά την ήττα από τη Βοσνία. Αυτό είναι απάντηση μεγάλης ομάδας. Στεναχωρηθήκαμε αλλά κοιτάμε μπροστά. Θέλω να περάσουμε στο Μουντιάλ. Για αυτό και συνεχίζω να παίζω στην Premier League στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα για να μπορώ να προσφέρω στην Εθνική», ανέφερε ο «τυπάρας» και συνέχισε:

«Όλη η ομάδα προσπάθησε. Σε όλη την προκριματική φάση. Από πλευράς συγκομιδής βαθμών αγγίξαμε το τέλειο. Πλέον, είναι 50-50 οι πιθανότητες στα μπαράζ. Παίζει ρόλο το πώς θα παίξεις και σε τι ημέρα θα βρεθείς. Θυμόμαστε όλοι ότι με την Ουκρανία μας είχαν ξεγραμμένους. Θεωρητικά θα είμαστε το φαβορί στο ζευγάρι, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έχουμε έμπειρους παίκτες και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση και να περάσουμε στο Μουντιάλ».

Πάουριτς: «Η νοοτροπία του Καραγκούνη»

Ο προπονητής του Λιχτενστάιν Ρενέ Πάουριτς έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη και εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα προκριθεί στο Μουντιάλ από τα μπαράζ. Παράλληλα τόνισε πως η νοοτροπία του Γιώργου Καραγκούνη δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο.

«Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα η οποία δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, άξιζε τη νίκη και είμαι σίγουρος πως θα προκριθεί στο Μουντιάλ. Θέλω να συγχαρώ και τη δική μου ομάδα, η οποία αν είχε λίγο τύχη θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ. Η Ελλάδα μπορεί και δημιουργεί ευκαιρίες. Σίγουρα το παιχνίδι της βασίζεται στην άμυνα όμως και επιθετικά είναι πολύ δυνατή. Είναι μια δυνατή ομάδα και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ομάδα μου, όμως μετά το 30′ καταφέραμε να ισορροπήσουμε το ματς. Όσο το σκορ ήταν ισόπαλο πιστεύαμε στη νίκη και ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ».

Για την Ελλάδα και τη Βοσνία: «Η Ελλάδα είναι εξαιρετική στην άμυνα όμως η Βόσνιοι κάνουν ένα πολύ δημιουργικό παιχνίδι».

Για το ποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή ξεχώρισε: «Η ελληνική ομάδα είναι ισχυρή σαν σύνολο όμως η νοοτροπία του Καραγκούνη δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και τις δηλώσεις των παικτών…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024