Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αφιερώνω την νίκη στον Ελληνικό λαό» είπε ο Σάντος

«Αφιερώνω την νίκη στον Ελληνικό λαό» είπε ο Σάντος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, που με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυα του, δήλωσε πως αφιερώνει την νίκη στον Ελληνικό λαό, στον θεό και στην μητέρα του.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, που με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυα του, δήλωσε πως αφιερώνει την νίκη στον Ελληνικό λαό, στον θεό και στην μητέρα του.

«Πραγματικά σήμερα αποδείξαμε για άλλη μία φορά πως είμαστε μεγάλη ομάδα. Σε 43 αναμετρήσεις έχουμε μόνο τρεις ήττες και δείξαμε πως αξίζαμε να είμαστε σε Μουντιάλ. Στα δύο τελευταία προκριματικά τουρνουά για Ευρωπαϊκό και Μουντιάλ σε 22 παιχνίδια έχουμε μόλις μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, δείχνοντας την αξία της ομάδας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.

»Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, στο πρώτο ημίχρονο παρότι η Ρουμανία μπήκε πολύ δυνατά, κάτι που περιμέναμε, σταθήκαμε πολύ καλά και θέλαμε στις αντεπιθέσεις να χτυπήσουμε και το καταφέραμε.

»Στο δεύτερο και πάλι οι Ρουμάνοι τα έπαιξαν όλα για όλα, σε μία άτυχη στιγμή ισοφαριστήκαμε, εκεί ίσως να πίστεψαν πως θα το γυρίσουν, όμως εμείς περάσαμε δύσκολες στιγμές και το κρατήσαμε χωρίς βέβαια οι αντίπαλοι να έχουν κάνει κάποια μεγάλη φάση. Η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα δίκαιη».

Τι σκέφτηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Η καρδιά μου σκέφτηκε τρία πράγματα. Το πρώτο να ευχαριστήσω τον Θεό. Το δεύτερο να αφιερώσω την πρόκριση στον ελληνικό λαό και μετά να πάρω τηλέφωνο την μητέρα μου γιατί το ήξερε, μου είχε πει πως θα περνάγαμε».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Περισσότερο με απασχολεί πως ο πατέρας μου πήγε στο χειρουργείο για σπασμένο γόνατο και του αφιερώνω την πρόκριση».

Για το αν θα παραμείνει στην Εθνική: «Η καρδιά μου μου λέει να μείνω. Το μυαλό μου μου βάζει διάφορα ζιζάνια, οπότε θα δούμε. Τώρα είναι 50-50».

Γιώργος Καραγκούνης: «Μία μεγάλη στιγμή, μια μεγάλη πρόκριση, που δικαιούμαστε πέρα για πέρα με βάση τις εμφανίσεις μας αυτά τα δύο χρόνια. Παίξαμε σε γήπεδο κόλαση, αλλά καταφέραμε και πήραμε αυτό που θέλαμε. Μεγάλη η πρόκριση και μεγάλη χαρά για όλους μας. Νιώθω ευλογημένος, ευχαριστώ τον Θεό για όλα όσα έχω ζήσει με την εθνική ομάδα και γενικά στο ποδόσφαιρο. Όλη η δουλειά που κάναμε ανταμείφθηκε, ήταν κάτι το φανταστικό. Τρία Euro, δύο Μουντιάλ, ζω ένα όνειρο τρελό. Δεν τα παράτησα ποτέ, παίζω στην εθνική από 14 ετών κι αυτές οι τελευταίες 10 ημέρες ήταν οι πιο δύσκολες της καριέρας μου. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα. Συγκινητικοί ήταν οι φίλαθλοί μας, που γι΄ άλλη μια φορά ήταν μαζί μας. Θέλαμε από την πλευρά μας να τους δώσουμε χαρά, σε μας και στις οικογένειές μας. Αφιερώνω την πρόκριση στο γιο μου, Νάσο».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Πήραμε ένα τεράστιο αποτέλεσμα, εδώ και 12 χρόνια αποδεικνύει αυτή η ομάδα πως έχει αλλάξει επίπεδο. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και όποτε έχει χρειαστεί, είμαστε πάντα αυτοί που πρέπει. Μία ομάδα με τεράστια ψυχή και πολύ καλούς παίκτες. Αυτά τα γκολ, δεν μπορείς να τα… προβλέψεις.

»Άμα θέλει ο Θεός να μπει, τι να κάνεις… Πιστεύω πως τώρα πρέπει να χαρούμε την στιγμή. Από αύριο πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά στο παρελθόν και να δουλέψουμε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες. Στην ομάδα υπάρχει οικογενειακό κλίμα και αυτό είναι παρακαταθήκη, τόσο της γενιάς του 2004, όσο και αυτής.

»Η Εθνική είναι μία αγκαλιά, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι οι νέοι παίκτες που θα έρθουν στο μέλλον σε αυτή την ομάδα, καθώς η πόρτα της Εθνικής είναι πάντα ανοιχτή»,

«Δεν είναι δουλειά ενός, όλοι προσπαθούμε. Τα μπακ, αλλά και οι παίκτες μπροστά, βοήθησαν πάρα πολύ για να κρατήσουμε στα μετόπισθεν. Είμαστε μία ομάδα αμυντική, που όμως ξέρει τι θέλει και πως να το παίρνει κάθε φορά».

Κώστας Κατσουράνης: «ήταν δύσκολο για μένα να είμαι εκτός αγώνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δεν είναι τίποτα προσωπικό για μένα. Εμείς είμαστε εργάτες της Εθνικής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση.

»Είναι πιο μεγάλη χαρά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διότι όσο περνάει ο καιρός έρχονται νέα παιδιά και δένουμε πιο πολύ ως ομάδα. Είπα πριν από λίγο καιρό πως εμείς παίζουμε για να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε. Το δείχνουμε αυτό».

Ενώ στην συνέχεια ο Κονέ σε ρόλο δημοσιογράφου τον ρώτησε:

Για τα συναισθήματά του για την πρόκριση και την παρουσία του σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις: Δεν πίστευα πως θα τα καταφέρω. Νομίζω όμως πως και εσύ θα τα καταφέρεις. Είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό που γίνεται.

Για την κριτική που έχει δεχθεί η Εθνική: Δεν στεκόμαστε εκεί. Δεν θα είχαμε πετύχει τίποτα έτσι. Εάν μέναμε σε αυτά. Δώσαμε την ευκαιρία στους Έλληνες ξεχαστούν. Με τις επιτυχίες θέλουμε έστω για λίγες στιγμές να δίνουμε χαρά στον κόσμο.

Κωστάς Μανωλάς:
«Είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Η Ρουμανία είναι μια καλή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε και έχουμε χαρακτήρα σαν ομάδα.

»Συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι εδώ και μας βοηθάνε. Η Εθνική έχει μεγάλους παίκτες. Τεράστια ταλέντα και όλοι δουλεύουν σκληρά και στην Εθνική και στις ομάδες τους. Οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι. Τους δώσαμε χαρά. Ελπίζω να μπορούν να μας στηρίξουν και στη Βραζιλία», είπε ο διεθνής στόπερ.

»Για το αν φοβήθηκε στην ισοφάριση: «Έχω εμπιστοσύνη και δε φοβήθηκα στιγμή, ούτε όταν δεχθήκαμε το γκολ. Ελπίζω να είμαι υγιής και να μπορώ να είμαι παρών. Όταν τον είδα να σηκώνει το τρόπαιο ήμουν διακοπές. Η ομάδα αυτή έχει μέταλλο και χαρακτήρα και όλοι δίνουν 150% για αυτή»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024