Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δίκαιη πρόκριση για την Ελλάδα» είπε ο Πιτούρκα

«Δίκαιη πρόκριση για την Ελλάδα» είπε ο Πιτούρκα

Εμφανώς απογοητευμένος ο προπονητής της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, δήλωσε πως η Εθνική μας δίκαια προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως στάθηκε και στην διαιτησία που όπως ισχυρίστηκε ευνόησε και στους δύο αγώνες την Ελλάδα.

Εμφανώς απογοητευμένος ο προπονητής της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, δήλωσε πως η Εθνική μας δίκαια προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως στάθηκε και στην διαιτησία που όπως ισχυρίστηκε ευνόησε και στους δύο αγώνες την Ελλάδα.

«Ίσως αυτή να είναι η διαφορά ανάμεσα στην αξία των δύο ομάδων. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από μας και στα δύο παιχνίδια. Πέρασε δίκαια, παρότι είχε ένα γκολ οφσάιντ στο πρώτο παιχνίδι και σήμερα δεν μας δόθηκε πέναλτι. Ακόμη και σήμερα, που ήρθαμε 1-1 και είχαμε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το ματς. Ήταν εξ’ αρχής πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και μετά ήρθε και το γκολ της Ελλάδας εδώ», είπε αρχικά ο τεχνικός της Ρουμανίας.

Για την πορεία των Ρουμάνων στα προκριματικά:
«Ήταν μία ωραία εμπειρία η πορεία μας στα προκριματικά και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να προκριθούμε. Θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και μείναμε εκτός. Πιστεύω πως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες, είχαμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε υψηλό επίπεδο και αν δεν είχαμε δεχτεί το γκολ στη ρεβάνς, ίσως να είχαμε ντέρμπι», πρόσθεσε.

Για το μέλλον του στον πάγκο της Ρουμανίας:
«Ελπίζω η Ρουμανία να προκριθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου και θα δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Είμαι απογοητευμένος».

Μαρικά: «Οι Έλληνες έπαιξαν έξυπνα, πολύ καλό παιχνίδι τακτικής και πήραν την πρόκριση. Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η Ελλάδα ήταν καλύτερη, πήρε δίκαια την πρόκριση, ακόμα και αν αυτό μας φέρνει θλίψη και δυστυχία…»

Κίρικες: «Οι Έλληνες ήταν καλύτεροι και πρέπει να παραδεχτούμε πως δίκαια πέρασαν. Δεν έχει νόημα να λέμε αν η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς ή εδώ. Απλά, οι Έλληνες ήταν ανώτεροι. Αποδείχτηκε πως είναι δυνατή ομάδα. Αρχίσαμε καλά τον αγώνα, κλείσαμε τους Έλληνες στο μισό γήπεδο, αλλά το γκολ που πέτυχαν άλλαξε τα πάντα και παρότι πιέσαμε μετά το αυτογκόλ, δεν απειλήσαμε ουσιαστικά.

»Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη χώρα μας και όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την πορεία. Δυστυχώς παρότι φτάσαμε κοντά, αλλά χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία και δεν ξέρω πότε θα μας παρουσιαστεί ξανά.

Ταταρουσάνου: «Οι Έλληνες ήταν καλύτεροι. Ήταν ανώτεροι σε καθοριστικά σημεία, νίκησαν στο πρώτο ματς και πήραν την ισοπαλία εδώ. Όταν δέχεσαι τόσα γκολ σε 2 αγώνες είναι δύσκολο να περάσεις. Δίκαια η Ελλάδα πηγαίνει Μουντιάλ. Εμείς δεν το αξίζαμε. Έπαιξε ρόλο η εμπειρία που είχε η Ελλάδα. Θα θέλαμε να ήμασταν στην θέση τους αλλά με τέτοια νοοτροπία και αγωνιστική συμπεριφορά δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Στην επανάληψη ήμασταν πιο δυνατοί και κυριαρχήσαμε σε κάποιες στιγμές, όμως αυτό δεν έφτανε».

Λόμποντ: «Όταν κάνεις σοβαρά και σημαντικά λάθη αυτό συμβαίνει. Υπάρχουν και θετικά στοιχεία για εμάς από αυτά τα ματς. Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά όλα όσα έφταιξαν. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και δεν βρίσκω λόγια να το εξηγήσω. Είμαστε ακόμα νέοι. Έχουμε χρόνια μπροστά μας και μπορούμε να πετύχουμε μία πρόκριση την επομενη φορά. Είχαμε καλές στιγμές στην αναμέτρηση, όμως στο ποδόσφαιρο μετράνε τα γκολ. Το πόσες φορές σκοράρεις».

Μαξίμ: «Το ποδόσφαιρο δεν θέλει μόνο τύχη. Θέλει και ικανότητα. Τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα. Όμως μεγάλο ρόλο παίζει το ποιος θα σκοράρει περισσότερες φορές. Είχαμε ευκαιρίες που δεν μας βγήκαν σε γκολ. Δεν θέλω να σκέφτομαι την επόμενη ημέρα για την Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά την επόμενη φορά. Όλοι μας θέλουμε το καλό της Εθνικής. Κυριαρχήσαμε και στα 90 λεπτά όμως η Ελλάδα έχει εμπειρία από τέτοιους αγώνες και την αξιοποίησε 100%. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο μας που μας στήριξε. Ζηταμε συγγνώμη που τους απογοητεύσαμε και δεν περάσαμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024