Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 4ο γκρουπ η Εθνική εν όψει της κλήρωσης του Μουντιάλ

Στο 4ο γκρουπ η Εθνική εν όψει της κλήρωσης του Μουντιάλ

Στο 4ο γκρουπ τοποθετήθηκε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας για την κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, που θα γίνει την Παρασκευή (18:00 Δ.Τ.) στη Μπαΐα. Δεν πρόκειται για γκρουπ δυναμικότητας, αλλά για διαχωρισμό με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Κατ' αρχάς το 4ο γκρουπ περιλαμβάνει εννέα ευρωπαϊκές ομάδες, από τις οποίες μία θα μετατοπιστεί στο 2ο γκρουπ μετά από κλήρωση και θα πέσει υποχρεωτικά στον ίδιο όμιλο με μία λατινοαμερικάνικη από το 1ο γκρουπ, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας τριών ευρωπαϊκών ομάδων.

Στο 4ο γκρουπ τοποθετήθηκε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας για την κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, που θα γίνει την Παρασκευή (18:00 Δ.Τ.) στη Μπαΐα. Δεν πρόκειται για γκρουπ δυναμικότητας, αλλά για διαχωρισμό των ομάδων με βάση γεωγραφικά κριτήρια, κάτι που άλλωστε είχε γίνει και στην προηγούμενη διοργάνωση (Νότια Αφρική 2010).

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες παράμετροι. Κατ’ αρχάς το 4ο γκρουπ περιλαμβάνει εννέα ευρωπαϊκές ομάδες, από τις οποίες μία θα μετατοπιστεί στο 2ο γκρουπ μετά από κλήρωση και θα πέσει υποχρεωτικά στον ίδιο όμιλο με μία λατινοαμερικάνικη από το 1ο γκρουπ, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης παρουσίας τριών ευρωπαϊκών ομάδων.

Το 1ο γκρουπ είναι το μοναδικό που στελεχώθηκε με βάση αγωνιστικά κριτήρια καθώς το απαρτίζουν οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της FIFA. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα πιθανότατα θα είναι στο 4ο γκρουπ που σημαίνει ότι αποφεύγει επτά ευρωπαϊκές ομάδες, εκτός κι αν μετατοπιστεί στο β΄, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων μία εκπρόσωπο της Νότιας Αμερικής, αλλά και μία Ευρωπαϊκή ομάδα από το 4ο γκρουπ.

Η Βραζιλία ως διοργανώτρια είναι η μοναδική που έχει ήδη τοποθετηθεί επικεφαλής του α΄ ομίλου του Μουντιάλ 2014 και θα παίξει στον εναρκτήριο αγώνα της 12ης Ιουνίου στο Σάο Πάουλο.

Τα τέσσερα γκρουπ:

1o γκρουπ:
Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.

2ο γκρουπ:
Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Ισημερινός

3ο γκρουπ:
Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό.

4ο γκρουπ:
Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Γαλλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024