Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δυο μέρες μετά, η ΕΠΟ πήρε θέση στον «τσαμπουκά» των διεθνών

Δυο μέρες μετά, η ΕΠΟ πήρε θέση στον «τσαμπουκά» των διεθνών

Θέση σε όσα συνέβησαν στον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, έλαβε η ΕΠΟ. Μπορεί η «μάχη» της Τούμπας να τελείωσε το βράδυ της Μ. Τετάρτης, όμως, η διοργανώτρια αρχή, χρειάστηκε τον... χρόνο της για να τοποθετηθεί σε σχέση και με τους «τσαμπουκάδες» μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών και το κατά πόσο επηρεάζουν την Εθνική ομάδα που ετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καταδίκασε τα γεγονότα της Τούμπας και έκανε λόγο για «πολεμική σύρραξη» που θα φέρει και τις ανάλογες ποινές στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής, μάλλον ξέχασε να αναφέρει και τις ευθύνες της ΕΠΟ για την απαξίωση του προϊόντος...

Θέση σε όσα συνέβησαν στον επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, έλαβε η ΕΠΟ. Μπορεί η «μάχη» της Τούμπας να τελείωσε το βράδυ της Μ. Τετάρτης, όμως, η διοργανώτρια αρχή, χρειάστηκε τον… χρόνο της για να τοποθετηθεί σε σχέση και με τους «τσαμπουκάδες» μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών και το κατά πόσο επηρεάζουν την Εθνική ομάδα που ετοιμάζεται για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καταδίκασε τα γεγονότα της Τούμπας και έκανε λόγο για «πολεμική σύρραξη» που θα φέρει και τις ανάλογες ποινές στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής, μάλλον ξέχασε να αναφέρει και τις ευθύνες της Ομοσπονδίας που διοικεί και αδιαφορεί, η οποία έχει συντελέσει στην πλήρη απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Τα όσα αποκρουστικά συνέβησαν το βράδυ της Μεγ. Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη ενός κατ΄ευφημισμό ποδοσφαιρικού αγώνα είναι άξια καταδίκης από ολόκληρη την ποδοσφαιρική οικογένεια.

Τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα θα αντιμετωπίσουν όλες τις επιπτώσεις από την πολεμική σύρραξη, που εξελίχθηκε με όρους πολεμικών εγχειριδίων, σύμφωνα με όσα οι κανονισμοί προβλέπουν.

Θύμα, όμως, της θλιβερής ατμόσφαιρας και των ενεργειών, που ξεπέρασαν ακόμη και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις, δεν μπορεί να είναι και η εθνική ομάδα.
Το επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας της, οι σχέσεις μεταξύ των διεθνών ποδοσφαιριστών και οι προοπτικές της, άμεσες και μακροπρόθεσμες δεν μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω στο βωμό μιας πρόκρισης για να ικανοποιηθούν προσωπικά συμφέροντα και οπαδικοί εγωισμοί.

Τις αμέσως επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι της ομάδας θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας, της συνοχής και της άριστης λειτουργίας της, δηλαδή των στοιχείων εκείνων που την οδήγησαν στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η εθνική ομάδα είναι υπόθεση σημαντικά σοβαρότερη από κάθε ομάδα ή αγώνα και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης σε ένα οπαδικό ή παραγοντικό πόλεμο χωρίς όρους και όρια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024