Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξία Βύντρα και Γλύκου για ανατροπή της κατάστασης

Αισιοδοξία Βύντρα και Γλύκου για ανατροπή της κατάστασης

Μετά τον Φερνάντο Σάντος και τον Παναγιώτη Κονέ που την Κυριακή, ξεκίνησαν τη διαδικασία των συνεντεύξεων Τύπου, την Δευτέρα ήταν η σειρά των Λουκά Βύντρα και Παναγιώτη Γλύκου, να μιλήσουν για την κατάσταση της Εθνικής λίγο πριν από τον 2ο αγώνα στο Μουντιάλ κόντρα στην Ιαπωνία (ξημερώματα Παρασκευής 01:00, ΝΕΡΙΤ). Χωρίς προβλήματα η προπόνηση της Δευτέρας. Διαβάστε τα πάντα για το Μουντιάλ στο αφιέρωμα του sports.in.gr.

Μετά τον Φερνάντο Σάντος και τον Παναγιώτη Κονέ που την Κυριακή, ξεκίνησαν τη διαδικασία των συνεντεύξεων Τύπου, την Δευτέρα ήταν η σειρά των Λουκά Βύντρα και Παναγιώτη Γλύκου, να μιλήσουν για την κατάσταση της Εθνικής λίγο πριν από τον 2ο αγώνα στο Μουντιάλ κόντρα στην Ιαπωνία (ξημερώματα Παρασκευής 01:00, ΝΕΡΙΤ). Εξάλλου, η προετοιμασία ξεκίνησε από την Κυριακή στο «Λουριβάλ Μπατίστα» του Αρακαζού. Διαβάστε τα πάντα για το Μουντιάλ στο αφιέρωμα του sports.in.gr.

Αναλυτικά οι απαντήσεις των δύο διεθνών στις ερωτήσεις των ΜΜΕ:

Σε τί κατάσταση νιώθεις οτι είναι η ομάδα, μετά το πρώτο παιχνίδι και τρεις μέρες πριν το παιχνίδι με την Ιαπωνία;
Λουκάς Βύντρα: «Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε καλά. Το παιχνίδι δεν πήγε όπως θέλαμε. Κοιτάμε το επόμενο ματς και πιστεύω οτι θα είμαστε πολύ καλά».

Πως είναι η κατάσταση με την υγεία σου;

Παναγιώτης Γλύκος: «Δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό που περνάω. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Η ατυχία αυτή δεν ήταν στο πρόγραμμα. Θέλω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα. Βλέπω κάθε μέρα την προπόνηση για να νιώσω καλύτερα. Θα κάνω αυτό που ζήτησε ο γιατρός και ελπίζω να πάνε όλα καλύτερα».

Ποιος παίκτης της Ιαπωνίας σε εντυπωσιάζει περισσότερο; Η Εθνική σας ομάδα θα αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται;
Λουκάς Βύντρα: «Δεν θα σταθώ σε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Νομίζω οτι είναι πολύ καλή ομάδα και θα παίξουμε σύμφωνα με τα όσα μας πει ο προπονητής μας».

Θα αλλάξει το στιλ παιχνιδιού της Εθνικής

Παναγιώτης Γλύκος: »Είναι θέμα προπονητή… Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν ακολουθούμε πάντα την ίδια τακτική. Δεδομένα θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Λουκάς Βύντρα: «Έχω την ίδια άποψη».

Πως αντιδρά η ομάδα μετά τα τρία γκολ που δεχθήκατε, παρά το γεγονός οτι φημίζεστε για την αμυντική σας λειτουργία.
Λουκάς Βύντρα: «Συνεχίζουμε να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Τα γκολ μπαίνουν από λάθη και θα κοιτάξουμε να μην τα επαναλάβουμε».

Ποιος νομίζετε οτι είναι ο τρόπος για να κερδίσετε την Ιαπωνία. Έχετε αυτοπεποίθηση;

Παναγιώτης Γλύκος: «Η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από τα θετικά αποτελέσματα και θα δουλέψουμε για αυτό. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και όχι τόσο φοβισμένοι όπως στο ξεκίνημα με την Κολομβία».

Λουκάς Βύντρα: «Δεν βρίσκω λόγο να μην έχουμε αυτοπεποίθηση, στο Μουντιάλ είμαστε. Ελπίζω αυτό να βγει και στο γήπεδο».

Τι μπορούμε να κρατήσουμε και τί να αφήσουμε από το παιχνίδι με την Κολομβία;
Λουκάς Βύντρα: «Να κρατήσουμε τα θετικά και να αφήσουμε τα αρνητικά».

Παναγιώτης Γλύκος: «Να ξεχάσουμε τα τρία γκολ, γιατί αμυντικά δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Επιθετικά πρέπει να φανούμε πιο επικίνδυνοι και να κάνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε γκολ. Θέλω να κρατήσω, μετά το γκολ που δεχθήκαμε, την καλή μας λειτουργία».

Στο μυαλό σας περνάει το γεγονός ότι δεν έχουμε καλή παράδοση με τις ασιατικές ομάδες;

Λουκάς Βύντρα: «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε».

Παναγιώτης Γλύκος: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει παράδοση. Το θέμα είναι η ετοιμότητα».

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα δεν ευνοούμαστε με ισοβαθμίες. Πρέπει δύο νίκες. Νιώθετε ικανοί;
Λουκάς Βύντρα: «Ξέρουμε ότι δυσκόλεψαν τα πράγματα και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι οι νίκες στο επόμενο παιχνίδι».

Παναγιώτης Γλύκος: «Θεωρώ ότι το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο καθοριστικό, γιατί αν δεν κερδίσουμε την Ιαπωνία με την Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι αδιάφορο το παιχνίδι.

Η Ιαπωνία διαθέτει ταχύτητα. Κόντρα στην Κολομβία ήταν και σαν να έβλεπες τις δύο ομάδες σε slow motion… Ήταν θέμα προσαρμογής; Μπορούμε να τρέξουμε περισσότερο με την Ιαπωνία ή η ομάδα δεν το έχει;

Παναγιώτης Γλύκος: «Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, υπήρχε διαφορά ώρας… Άλλη η ώρα εμείς, άλλη η ώρα το ματς της Ακτής με την Ιαπωνία. Κάθε ομάδα το δικό της στιλ, δεν γίνεται να έχουμε όλοι το ίδιο. Κάθε μία προσπαθεί να πετύχει το δικό της στιλ».

Λουκάς Βύντρα: «Εγώ κατάλαβα ότι θέλεις να σου πούμε ότι είμαστε αργή ομάδα. Δεν είμαστε αργή ομάδα. Πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει η ομάδα και ότι θα τρέξει».

Επειδή παίζεις στην Ισπανία, θα μας πεις κάτι για την ήττα με 5-1 από την Ολλανδία;
Λουκάς Βύντρα: «Αν τρώγαμε εμείς 5 να δω τι θα γινόταν»;

Η προπόνηση της Δευτέρας

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε την Δευτέρα η προετοιασία της Εθνικής, με μοναδικό απόντα τον Παναγιώτη Γλύκο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μάτι και οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει εκτός για τρεις μέρες (επιστρέφει την Τετάρτη).

Οι παίκτες της Εθνικής χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ (επιθετικοί – αμυντικοί) και δούλεψαν την κυκλοφορία της μπάλας.

Την Τρίτη η Εθνικής θα προπονηθεί στο Αρακαζού και στη συνέχεια θα φύγει για το Νατάλ όπου θα γίνει η αναμέτρηση με την Ιαπωνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέντευξη τύπου στις 13.30 των Καπίνο και Σαλπιγγίδη και προπόνηση στις 17.30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024