Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να τα... εγκλήματά μας», η απάντηση της ΕΠΟ στα ΜΜΕ

«Να τα… εγκλήματά μας», η απάντηση της ΕΠΟ στα ΜΜΕ

Απάντηση στις αιτιάσεις και τη σκληρή κριτική που δέχθηκαν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κλάουντιο Ρανιέρι και η Εθνική ομάδα για την εν γένει παρουσία της στην προκριματική φάση του Euro 2016 έδωσε η ΕΠΟ. Για την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υπογραμμίζεται ότι «η ομάδα πράγματι ήταν κακή στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Και δε μπόρεσε (μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την καλή της παρουσία στο Ελσίνκι) να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν ΑΜΕΣΑ και οι παίκτες και ο προπονητής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα».

Απάντηση στις αιτιάσεις και τη σκληρή κριτική που δέχθηκαν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κλάουντιο Ρανιέρι και η Εθνική ομάδα για την εν γένει παρουσία της στην προκριματική φάση του Euro 2016 έδωσε η ΕΠΟ.

Για την εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υπογραμμίζεται ότι «η ομάδα πράγματι ήταν κακή στον αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Και δε μπόρεσε (μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την καλή της παρουσία στο Ελσίνκι) να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό όμως είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν ΑΜΕΣΑ και οι παίκτες και ο προπονητής αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το αποτέλεσμα».

Ως προς τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας, αναφέρεται πως «ο Γιώργος Σαρρής προφανώς και κάνει λάθη, όπως κάνουν όλοι όσοι δουλεύουν ανά την υφήλιο», επισημαίνεται όμως ότι επέλεξε έναν «από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο ΑΚΡΙΒΩΣ με το ίδιο τίμημα συμβολαίου. Μάλιστα συνολικά το κόστος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας είναι μικρότερο του προηγούμενου κατά 170.000 ευρώ».

Ακόμη, στις ενέργειες του κ. Σαρρή προστίθενται η επιλογή του Γιώργου Καραγκούνη «για την ανάληψη πόστου στην ομάδα ΠΡΙΝ ΚΑΝ την επιστροφή της αποστολής από τη Βραζιλία» και η στήριξη προς τους διεθνείς, των οποίων τα οικονομικά αιτήματα αποδέχθηκε, ενώ παρείχε τη δυνατότητα στον κ. Ρανιέρι να έχει δίπλα του όλους τους συνεργάτες της επιλογής του. «Αυτά είναι τα… εγκλήματα του προέδρου, για τον οποίο μόνον ότι ευθύνεται για το Μεσανατολικό και το Κυπριακό δεν ακούσαμε ακόμη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον Ιταλό εκλέκτορα τονίζεται ότι «δεν κρύφτηκε ποτέ. Πριν από την πρεμιέρα των αγώνων αποκάλεσε καταστροφική την πιθανότητα μη πρόκρισης της Εθνικής. Στη συνέχεια ακολούθησε το δύσκολο δρόμο: Προσπαθεί δηλαδή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι τώρα η ομάδα και παράλληλα να την οδηγήσει στην πρόκριση. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον βοηθούν. Την ευθύνη όμως για τα λάθη του δε τη διώχνει μακριά του. Την αναλαμβάνει πλήρως. Είναι ένας απ΄ τους κορυφαίους προπονητές ποδοσφαίρου και αν μη τι άλλο του οφείλεται στοιχειώδης σεβασμός».

Στην ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνίας θίγει επίσης την κριτική που ασκείται από τα ΜΜΕ, για την οποία σημειώνει πως «είναι προφανέστατα απολύτως σεβαστή εφόσον γίνεται με γνώμονες την καλή πίστη, την κοινή λογική και την πρόθεση για την προκοπή και το καλό της ομάδας», αλλά «καυτηριάζει» τις κρίσεις που γίνονται εκ του ασφαλούς και εκ του αποτελέσματος.

«Η ενδεκάδα της ομάδας ήταν αναρτημένη σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες δύο ώρες πριν από τον αγώνα στο Καραϊσκάκη. Άρα οι σχολιογράφοι και οι αναλυτές είχαν όλη την άνεση να κάνουν το σχόλιό τους ΠΡΙΝ από το παιχνίδι. Δεν το έκανε κανείς. Φυσικά όλοι και όλα κρίνονται στη ζωή εκ του αποτελέσματος. Όμως όποιος θέλει να είναι τίμιος (ως οφείλει) με αυτόν που κρίνει πρέπει να είναι τίμιος και με τον εαυτό του. Και να παίρνει το ρίσκο της κριτικής όπως το παίρνει και ο προπονητής με τις επιλογές του για την ενδεκάδα» τονίζεται.

Όσο για το φίλαθλο κοινό της Εθνικής; «Η πολύ δυνατή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο Καραϊσκάκη ήταν ένα μήνυμα ότι επιθυμεί να στηρίξει και τους παίκτες αλλά και τον Ρανιέρι και το αγωνιστικό και προπονητικό σκεπτικό του. Στο χέρι όλων είναι ο κόσμος να μείνει κοντά στην ομάδα» είναι το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024