Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Bέλη» της Oμοσπονδίας του Μαυροβουνίου κατά των ταραξιών

«Bέλη» της Oμοσπονδίας του Μαυροβουνίου κατά των ταραξιών

Σοκαρισμένοι και ταυτόχρονα ενοχλημένοι είναι οι εκπροσωποι της εθνικής Μαυροβούνιου από τη συμπεριφορά των ίδιων τους των οπαδών στα επεισόδια που προκάλεσαν στον αγώνα με τη Ρωσία για τα προκριματικά του EURO 2016 οδήγησαν στη διακοπή του βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες της χώρας για παρθενική πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Σοκαρισμένοι και ταυτόχρονα ενοχλημένοι είναι οι εκπροσωποι της εθνικής Μαυροβούνιου από τη συμπεριφορά των ίδιων τους των οπαδών στα επεισόδια που προκάλεσαν στον αγώνα με τη Ρωσία για τα προκριματικά του EURO 2016 οδήγησαν στη διακοπή του βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες της χώρας για παρθενική πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο κεφάλι, τα νέα για την υγεία του είναι ευχάριστα. «Ο Ακινφέεφ έχει διάσειση, ενώ ο λαιμός του κάηκε από την φωτοβολίδα. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε τοπική κλινική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Μόσχα με την ομάδα για να συνεχίσει την αποκατάστασή του. Η ζωή του δεν κινδυνεύει», δήλωσε ο γιατρός της Ρωσίας, Έντουαρντ Μπεζούγκλοφ.

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της η καθημερινή εφημερίδα του Μαυροβουνίου «Vijesti», οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στο ημίχρονο, αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν για να τους χωρίσουν. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στη διάρκεια της διακοπής έγιναν συζητήσεις αναφορικά με τη συνέχιση του αγώνα, εξαιτίας της έντασης των συγκρούσεων, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να καθυστερεί για 18 λεπτά. Σύμφωνα με τη «Vijesti», ο Ντμίτρι Κομπάροφ έκανε νόημα στο διαιτητή στη διάρκεια των συμπλοκών μεταξύ των παικτών ότι χτυπήθηκε από αντικείμενο που πετάχθηκε από την εξέδρα, μετά τις οποίες ο Αϊτεκίν διέκοψε το παιχνίδι, ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένας αναπτήρας χτύπησε τον Ρώσο διεθνή. Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Ρωσίας, Φάμπιο Καπέλο δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι. Μετά το πρώτο συμβάν ο παρατηρητής μας είπε να συνεχίσουμε και έπρεπε να το κάνουμε». Ερωτηθείς για τον τραυματισμό του Ακινφέεφ, ο Ιταλός πρόσθεσε: «Ο τερματοφύλακάς μας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και έχει εγκαύματα στον αυχένα».

Εξάλλου ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου, Μομίρ Τζούρτζεβατς, χαρακτήρισε υποκριτές και βάρβαρους του οπαδούς, οι οποίοι συνεχίζουν να δημιουργούν επεισόδια και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα με τη Ρωσία. «Αυτοί οι οπαδοί τραγουδούν «Μαυροβούνιο σε αγαπούμε», αλλά πετούν φωτοβολίδες, προσβάλλουν αντιπάλους και προκαλούν όλων των ειδών τα επεισόδια κάθε φορά που εμφανίζονται στο γήπεδο και αυτό είναι σαφής υποκρισία» υπογράμμισε ο Τζούρτζεβατς και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την εντύπωση των βαρβάρων και αυτή είναι μια πλήρης καταστροφή. Φαίνεται ότι δεν αξίζουμε να έχουμε ένα έθνος, μια ομάδα ποδοσφαίρου ή μια θέση σε μεγάλη διοργάνωση. Σε ό,τι με αφορά, το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να έχει συνεχιστεί μετά το συμβάν του πρώτου λεπτού. Μπορούμε μόνο να ευχαριστούμε τον Θεό που κάποιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα περιμένει να λάβει τις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή, προτού κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, και ο Τζούρτζεβατς παραδέχθηκε ότι θα είναι δίκαιη οποιαδήποτε τιμωρία. «Πιθανότατα θα πληρώσουμε ένα βαρύ πρόστιμο και θα πούμε αντίο σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά αυτό που με φοβίζει είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί ξανά και κάποιος πρέπει να βγει μπροστά και να πει «Αρκετά». Ποιός θέλει να παίζει για την εθνική ομάδα κάτω από τέτοιες συνθήκες; Αυτοί οι παίκτες έχουν ένα μεγάλο όνειρο και αυτό είναι να προκριθούν με το μικρό έθνος μας σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν πηγαίνουμε πουθενά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024