Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντονής: «Ζητήσαμε βοήθεια από FIFA, UEFA»

Κοντονής: «Ζητήσαμε βοήθεια από FIFA, UEFA»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, η οποία κράτησε για περίπου δύο ώρες. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε και τόνισε ότι ζητήθηκε βοήθεια τόσο από την FIFA όσο και από την UEFA ώστε να λυθούν τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, η οποία κράτησε για περίπου δύο ώρες.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε και τόνισε ότι ζητήθηκε βοήθεια τόσο από την FIFA όσο και από την UEFA ώστε να λυθούν τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Κοντονής, ο οποίος είχε μαζί του και τον νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα μέτρα που θέλει να περάσει.

Οι δηλώσεις του Κοντονή:

«Εκφράσαμε την πρόθεσή, να μας βοηθήσει η FIFA στα ζητήματα που είναι ανοικτά στον ελληνικό αθλητισμό. Η συζήτηση που είχαμε ήταν εποικοδομητική και θα υπάρχει συμφωνία στις 30 Απριλίου.

»Θα ήθελα να ξέρετε ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για τα καλό του αθλητισμού και όλοι ενδιαφέρονται για την αξιοπιστία και όλα αυτά πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν με την συζήτηση και τον διάλογο. Πρέπει το ποδόσφαιρο και ο ελληνικός αθλητικός γενικότερα πρέπει να διασφαλιστεί από την αξιοπιστία. Πιστεύω στον διάλογο και προσπαθούμε να διαμορφώνουμε πεδία συνεννόησης. Αυτά τα πεδία θα είναι προωθητικά».

Μιλώντας για τη σημασία της ύπαρξης διαφάνειας τόνισε:

«Θέλουμε να υπάρχει μια κατεύθυνση προς τη διαφάνεια τον εκδημοκρατισμό και να είστε σίγουροι ότι θα καταλήξουμε σε θετικά συμπεράσματα σε κάθε κατεύθυνση. Εξήγησα στην ομοσπονδία ότι είναι καθαρά διοικητικά μέτρα.

»Είναι άλλο τα διοικητικά μέτρα και άλλο τα πειθαρχικά μέτρα. Αυτά θα λαμβάνονται από τις ομοσπονδίες. Δεν μπορεί οι ποδοσφαιρικές εταιρείες να μην ελέγχονται από το κράτος ενώ ελέγχονται όλες οι άλλες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία»».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, υπογράμμισε ότι «στο επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τις θέσεις μας, τα ερωτήματά μας και τις προτάσεις μας. Η ομάδα εργασίας έχει μπροστά της 10 ημέρες για να καταλήξει σε όλα τα θέματα, προστατεύοντας πάντοτε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις. Θέλω να είμαι αισιόδοξος».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, τόνισε από την πλευρά του ότι «είπαμε τις απόψεις μας για το νόμο και θα τις στείλουμε και γραπτώς. Θα εκφράσουμε τις θέσεις μας για όλα τα άρθρα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σε κάποια ζητήματα, οι οποίες θα εκφραστούν εγγράφως».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024