Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και η FIFA καλύφθηκε απόλυτα από τον αθλητικό νόμο Κοντονή

Και η FIFA καλύφθηκε απόλυτα από τον αθλητικό νόμο Κοντονή

Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο της επιστολής FIFA και UEFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Οι δύο υπέρτατες ποδοσφαιρικές αρχές ευχαρίστησαν τον Έλληνα πολιτικό για τη συνεργασία στη διαδικασία και αποδέχθηκαν τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια... επανάληψη της επιστολής που χθες έστειλε η UEFA με τη διαφορά ότι η παρούσα συνυπογράφεται από τους γενικούς γραμματείς της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, και της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κάτι που σημαίνει πως και η FIFA αποδέχτηκε απόλυτα τον νέο αθλητικό νόμο.

Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο της επιστολής FIFA και UEFA προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Οι δύο υπέρτατες ποδοσφαιρικές αρχές ευχαρίστησαν τον Έλληνα πολιτικό για τη συνεργασία στη διαδικασία και αποδέχθηκαν τις τροποποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο.

Όπως σημειώνεται, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του, ενώ επισημαίνουν πως, αν διαπιστωθεί απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της ΕΠΟ, αυτό «θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια… επανάληψη της επιστολής που χθες έστειλε η UEFA με τη διαφορά ότι η παρούσα υπογράφεται από τους γενικούς γραμματείς της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, και της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κάτι που σημαίνει πως και η FIFA αποδέχτηκε απόλυτα τον νέο αθλητικό νόμο.

«Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA.

Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024