Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, χάσαμε την ευκαιρία του 2004...»

«Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, χάσαμε την ευκαιρία του 2004…»

Τραγική φιγούρα στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, καθώς ο Ουρουγουανός προπονητής μπορεί μεν να παρέλαβε… χάος από την εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι και την ΕΠΟ, ωστόσο, παραδέχτηκε και ο ίδιος πως όσα έχτισε η γαλανόλευκη τόσα χρόνια, ουσιαστικά χάθηκαν! «Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, χάσαμε την ευκαιρία του 2004 και πλέον πρέπει στην Ομοσπονδία να βρουν έναν προπονητή για να σχεδιάσουν το μέλλον», είπε αρχικά ο 71άχρονος κόουτς, ο οποίος λίγο αργότερα, ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται σε δική του παραίτηση, αλλά προφανώς στην ηλικία του, αφού όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Όχι δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ, δεν έχω πρόβλημα να μείνω, άλλωστε έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015».

Τραγική φιγούρα στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, ο Σέρχιο Μαρκαριάν, καθώς ο Ουρουγουανός προπονητής μπορεί μεν να παρέλαβε… χάος από την εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι και την ΕΠΟ, ωστόσο, παραδέχτηκε και ο ίδιος πως όσα έχτισε η γαλανόλευκη τόσα χρόνια, ουσιαστικά χάθηκαν!

«Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω, χάσαμε την ευκαιρία του 2004 και πλέον πρέπει στην Ομοσπονδία να βρουν έναν προπονητή για να σχεδιάσουν το μέλλον. Πρέπει να βρούμε ξανά τη δύναμη, με νέες ιδέες για να επιστρέψουμε στα καλά αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να δημιουργήσεις παίκτες από μικρές ηλικίες. Παίζουμε λίγα παιχνίδια και πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν εγώ μπορώ να κάνω την προσπάθεια που πρέπει», είπε αρχικά ο 71άχρονος κόουτς, ο οποίος λίγο αργότερα, ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται σε δική του παραίτηση, αλλά προφανώς στην ηλικία του, αφού όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση:

«Όχι δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ, δεν έχω πρόβλημα να μείνω, άλλωστε έχω συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015».

Αγωνιστικά, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ κακό το αποτέλεσμα, το παιχνίδι έδειξε ότι η ομάδα έχει δρόμο και θέλει δουλειά. Όταν ήμασταν καλύτεροι, κάναμε ένα λάθος σε φάση που έχουμε δουλέψει και ήρθε το γκολ. Προσπαθήσαμε, βάλαμε επιθετικούς για να βάλουμε γκολ. Η αντίπαλη ομάδα ήταν κλειστή, έκανε την προσπάθειά της και φεύγουμε χωρίς τίποτα».

Για την ήττα κόντρα σε μια ομάδα ερασιτεχνών: «Οι ερασιτέχνες δεν παίζουνε έτσι. Είναι μια ομάδα, εμείς ξεκινήσαμε άσχημα».

Καραγκούνης: «Αναστήλωση για την επόμενη διοργάνωση»

Η βραδιά ήταν ίσως μία από τις χειρότερες όχι μόνο στην καριέρα του Γιώργου Καραγκούνη ως διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής, αλλά και ως ποδοσφαιριστής γενικότερα: «Είναι μία βραδιά που δεν έχουμε συνηθίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλαμε να διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες στα ματς που απομένουν. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά πλέον, πρέπει να κάνουμε σχεδιασμό για την επόμενη διοργάνωση. Από την αρχή των αγώνων αυτών δεν μας πήγε τίποτα καλά. Δεν ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι και στη συνέχεια φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε να παίξουμε υπό πίεση.

Αυτό το »πρέπει να κερδίσεις», τελικά δεν είναι ποτέ εύκολο, ακόμα και κόντρα σε ομάδες όπως τα Φερόε. Όμως, πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Κακά τα ψέματα, το να μην πας σε μία τελική φάση ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας διοργάνωσης δεν είναι κακό μόνο από άποψη γοήτρου, αλλά και επιβίωσης, γιατί θα είναι μεγάλη η ζημιά και οικονομικά. Η ομάδα βρίσκεται πεσμένη στο έδαφος και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τη σηκώσουμε όρθια. Η αναστήλωση είναι υποχρέωσή μας, πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας».

Σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος βιάστηκε να πει «ναι» στην ανάληψη καθηκόντων στην ΕΠΟ, ο πρώην -εμβληματικός- αρχηγός της Εθνικής, δεν έκρυψε πως: «Οτιδήποτε κινείται γύρω από την Εθνική και μου ζητείται η βοήθεια, δεν θα πω ποτέ όχι. Μου ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσω το ποδόσφαιρο, όπως πολύ δύσκολο να πω και »όχι» για να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο της Εθνικής».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Λεβερκούζεν: Μόλις η τρίτη ομάδα στο top-5 που κατακτά τον τίτλο αήττητη (pis+vids)

Η Λεβερκούζεν μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Άρσεναλ (2003-2004) και Γιουβέντους (2011-2012).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024