Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσάνας: «Δεν αναζητούμε δικαιολογίες»

Τσάνας: «Δεν αναζητούμε δικαιολογίες»

Απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής έδειξε ο Κώστας Τσάνας, μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στη Φινλανδία. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης», είπε ότι οι παίκτες έδειξαν διάθεση και ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον.

Απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής έδειξε ο Κώστας Τσάνας, μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στη Φινλανδία. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης», είπε ότι οι παίκτες έδειξαν διάθεση και ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον.

«Όταν χάνεις, πολλές δικαιολογίες μπορείς να βρεις. Εμείς δεν αναζητούμε δικαιολογίες. Οι παίκτες έδειξαν με την προσπάθειά τους σήμερα ότι κάποιες φορές μπορεί να μην έρχεται το αποτέλεσμα, αλλά έδειξαν ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον».

Γκιρτζίκης: «Ευελπιστούσαμε ότι θα άλλαζε η ροή, η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και περισσότερη προσπάθεια. Θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει, οι παίκτες προσπαθούν αλλά δεν υπάρχει ψυχολογία. Ελπίζουμε αυτό κάποια στιγμή να αλλάξει και να έχουμε μία καλύτερη συνέχεια.

Το οργανωτικό πρέπει να είναι το ηλεκτροσόκ. Έχουμε κάνει κάποια βήματα και με την πρόσληψη ενός προπονητή που θα βασίζεται στην πειθαρχία να γίνει μια νέα αρχή. Η συμμετοχή για το Euro είχε χαθεί προ πολλού και θα κάνουμε μία ομάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψουμε για τις νίκες. Ξένος θα είναι ο προπονητής ασφαλώς. Έχουν γίνει επαφές και συναντήσεις για να υπάρχει ένας νέος προπονητής στα παιχνίδια του Οκτώβρη και θα πλαισιωθεί απ’ τον κύριο Τσάνα.

Ζητώ συγγνώμη από τους φιλάθλους που έδωσαν ξανά βροντερό «παρών», κάποια στιγμή θα γίνει αυτό που πρέπει. Και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι έγινε, δεν έχουμε τύχη, δεν μας θέλει, δεν ξέρω γιατί. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις αιτίες, τα παιδιά έχουν σκύψει να φέρουν αποτελέσματα, έχουμε καλούς παίκτες. με τους προπονητές που μιλάω, που είναι αξιόλογοι, αναφέρουν πως οι παίκτες που έχει η Εθνική θα τους ζήλευαν πολλοί. Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός και πρέπει να προσεχθούν τα καίρια σημεία.

Δεν θέλω να πω εγώ αυτά που πρέπει και να ακουστούν από αλλού. Δεν θα κάνουμε τέτοιου είδους συζήτηση, ισχύουν όσα λέει η ανακοίνωση που έβγαλα. Αυτές οι στιγμές δεν είναι κατάλληλες, κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω».

Αραβίδης: «Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι δώσαμε πολλά, κάναμε ευκαιρίες, είχαμε ενέργεια. Οι αντίπαλοι δεν μας απείλησαν και από μία άτυχη στιγμή δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό δεν αλλάζει ότι ήρθε ακόμα μία ήττα. Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία για να κάνουμε κάτι καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια. Στο αποψινό παιχνίδι από θέμα τύχης δεχθήκαμε το γκολ. Η Εθνική και τα παιδιά είχαν δείξει ότι τίποτα δεν αφήνουν στη τύχη και έχουν δουλέψει για να φέρουν την επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. Η αξία των παικτών είναι αυτή που θα μπορέσει να φέρει την επιτυχία στην συνέχεια».

Τζιόλης: «Δείξαμε διάθεση, πάθος και θέληση, αλλά μας έλειψε ο τρόπος και το πώς να κερδίσουμε. Το θέλαμε, αλλά όταν πάει κάτι στραβά είναι δύσκολο να το γυρίσεις».

Παπασταθόπουλος:

Για τον αγώνα: «Ήμασταν καλύτεροι απ’ ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε ενέργεια και ευκαιρίες, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Χωρίς να απειληθούμε και από μια κόντρα φάγαμε γκολ. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και πολλά πράγματα. Εδώ που έχουμε έρθει, πρέπει να ζούμε με αυτό. Να βλέπουμε τις αδυναμίες και να προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε. Δεν πρέπει να κατεβάζουμε το κεφάλι και να φεύγουμε».

Για το αν υπάρχει μια «κατάρα» σ’ αυτά τα προκριματικά: «Στο αποψινό παιχνίδι για 60 λεπτά ήμασταν καλοί. Από ‘κει και πέρα δεν είχαμε ενέργεια, αλλά δεν είχαμε και τύχη. Παλιότερα σε πολλά παιχνίδια με τον Σάντος νικούσαμε με μισό-μηδέν. Τώρα γίνεται το αντίθετο. Δε σκύβουμε το κεφάλι, ούτε αποφεύγουμε τα προβλήματα και νομίζω ότι στο τέλος μπορούμε να βγούμε νικητές απ’ αυτή τη δοκιμασία».

Για το μέλλον της ομάδας: «Στα επόμενα ματς πρέπει να δείξουμε ένα πρόσωπο βελτιωμένο για την επόμενη διοργάνωση. Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα -όχι όπως των περασμένων χρόνων- και πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στο εξωτερικό, αλλά δεν έχουμε τόσο καλή ομάδα όπως παλιά. Ίσως επειδή έφυγαν πολλά παιδιά με εμπειρία. Το θέμα είναι να βελτιωθούμε και να δείξουμε καλύτερη εικόνα στο μέλλον».

Κονέ:

«Θα πρέπει να αποβάλλουμε το μικρόβιο της ήττας. Είμαστε μία νέα σε ηλικία ομάδα. Είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Με τη Φινλανδία βγήκαν κάποιες φάσεις, αλλά δεν σκοράραμε. Μία ομάδα που θέλει να πηγαίνει σε τελικές φάσεις διοργανώσεων θα πρέπει να σκοράρει και με λίγες φάσεις. Όσο ήμουν στον πάγκο και όσο αγωνίστηκα οι παίκτες προσπαθήσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μετά από τέτοιες εμφανίσεις, όμως, θα πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να αποβάλλουμε το μικρόβιο της ήττας».

Για τους λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση: «Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά θα ήθελα να σταθώ στο σημερινό ματς. Έχουν πάρει θέση πολλοί ποδοσφαιρστές και πολλοί παράγοντες εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες είπαμε όλοι μαζί ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: « Θα πρέπει να αποκτήσουμε και να δείξουμε νοοτροπία νικητή. Να παίρνουμε τα ματς ακόμα και αν δεν πάίζουμε καθλά. Να παλεύουμε ως το 90′ και να ξέρει ο αντίπαλος οτι δεν θα έχει εύκολο εργο. Η Φινλανδία περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να σκοράρει. Το περίμενε ότι θα μας βάλει γκολ και θα πρέπει να αλλάξει αυτό… Να μην νιώθει έτσι ο αντίπαλος».

Χετεμάι: «Δεν αξίζει αυτή την θέση η Ελλάδα»

Από την άλλη πλευρά ο Χετεμάι, κατέστησε σαφές πως αυτή η θέση δεν αρμόζει στην Εθνική ομάδα, μίλησε για την ΑΕΚ καθώς και για τη σχέση του με τον Παναγιώτη Κονέ.

Αναλυτικά:

Για το ματς: «Η Ελλάδα είχε την κατοχή και την υπεροχή. Εμείς χτυπήσαμε στις αντεπιθέσεις και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν αξίζει αυτή την θέση η Ελλάδα».

Για το πέρασμά του απ’την ΑΕΚ: «Έμαθα πολλά στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα, βρέθηκα από μία ομάδα που έπαιζε στο πρωτάθλημα να παίζω στο Champions League. Με βοήθησε πολύ αυτή η εμπειρία στην καριέρα μου».

Για τον Παναγιώτη Κονέ: «Θα τον ευχαριστώ για όλη μου την ζωή γιατί με βοήθησε πολύ και ο ίδιος και η οικογένειά του όταν είχα έρθει στην Ελλάδα».

Κανέρβα:

Το που κρίθηκε ο αγώνας και η Φινλανδία πήρε το 0-1: «Το πλέον καθοριστικό σημείο ήταν το πως αμυνθήκαμε. Εκεί κρίθηκε το ματς. Ξέραμε πως θα έχουμε ευκαιρίες. Όμως το πλέον σημαντικό είναι πως ήμασταν ‘σφιχτοί’ απέναντι σε μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα επιθετικά, την Ελλάδα. Το βασικό είναι πως δεν δεχθήκαμε γκολ και αντέξαμε τις αντεπιθέσεις της Ελλάδας για να σκοράρουμε μετά και να νικήσουμε. Αμυνθήκαμε σωστά και γι’ αυτό κερδίσαμε».

Την Ελλάδα και την εικόνα της: «Η Ελλάδα είναι ένας σκληρός αντίπαλος. Το απέδειξε αυτό. Έχει ικανούς παίκτες. Έδειξε σε πολλές στιγμές τα πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά τους. Θεωρώ πως μέχρι το τέλος της διοργάνωσης θα πάρουν και άλλους πόντους. Θα επανέλθουν»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024