Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέλος στη σπουδαία καριέρα του βάζει ο Κατσουράνης

Τέλος στη σπουδαία καριέρα του βάζει ο Κατσουράνης

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης, με ένα σύντομο μήνυμα που ανέβασε στο "Twitter", λίγες ώρες αφότου έπαιξε -για ένα και μοναδικό ματς- στην Αυστραλία με τη φανέλα της Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ.

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση επισημοποίησε ο Κώστας Κατσουράνης, με ένα σύντομο μήνυμα που ανέβασε στο «Twitter», λίγες ώρες αφότου έπαιξε -για ένα και μοναδικό ματς- στην Αυστραλία με τη φανέλα της Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ.

«Όλα έχουν ένα τέλος…» έγραψε ο 36χρονος μέσος, παραθέτοντας στη συνέχεια με hashtag όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, στο διάστημα της πλούσιας καριέρας του: πρώτη απ’ όλες την εθνική ομάδα και στη συνέχεια τις Παναχαϊκή, ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πούνε Σίτι, Ατρόμητο και Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ.

Ακολούθησε ένα δεύτερο tweet, στο οποίο ο διεθνής άσος ανέφερε: «Πολλά ευχαριστώ στους συμπαίκτες, στους προπονητές, σε όλους τους συνεργάτες και στους φιλάθλους που με σέβονται και με εκτιμούν. 19 χρόνια!».

Ο Κώστας Κατσουράνης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 21 Ιουνίου 1979 και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στη Δόξα Χαλανδρίτσας. Το 1996, σε ηλικία 17 ετών, εντάχθηκε στην Παναχαϊκή, με την οποία καθιερώθηκε στην Α΄ εθνική κατηγορία. Έγινε «μήλον της έριδος» για τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, αλλά τελικά κατέληξε το καλοκαίρι του 2002 στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια.

Το 2006 πήρε μεταγραφή για τη Μπενφίκα και έγινε για τρία χρόνια κάτοικος Λισαβόνας. Με τους «αετούς» κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο του σε συλλογικό επίπεδο, το κύπελλο Πορτογαλίας του 2009, το ίδιο καλοκαίρι όμως αποφάσισε να επαναπατριστεί, αποδεχόμενος την πρόταση του Παναθηναϊκού. Την πρώτη χρονιά του στους «πράσινους» πανηγύρισε το νταμπλ, αλλά το φινάλε της καριέρας του στο «τριφύλλι» δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού τέθηκε εκτός ομάδας στην αρχή της περιόδου 2012-13 και αργότερα έλυσε το συμβόλαιό του.

Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, όπου έμεινε ενάμιση χρόνο, για να ακολουθήσει ένα τρίμηνο πέρασμα από την Ινδία, στα τέλη του 2014, όπου αγωνίστηκε στην Πούνε Σίτι. Στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου έπαιξε στον Ατρόμητο και τελικά είπε το «αντίο» στη μακρινή Αυστραλία, όπου συμφώνησε για να παίξει ένα και μοναδικό αγώνα στη Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα του Κώστα Κατσουράνη αποτελεί φυσικά η εθνική ομάδα, στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 20 Αυγούστου 2003, σε φιλικό με τη Σουηδία στο Νόρσεπινγκ. Ο Ότο Ρεχάγκελ τον προώθησε γρήγορα στη βασική ενδεκάδα και ο Πατρινός μέσος ήταν ένας από τους παίκτες-«κλειδιά» στο θαύμα της Πορτογαλίας, όταν η εθνική ομάδα κατέκτησε το ΕURO 2004.

Παρέμεινε ενεργό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για περισσότερο από μία δεκαετία, συμπληρώνοντας 116 συμμετοχές και 10 γκολ. Συμμετείχε στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2010 και του 2014, των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων του 2008 και του 2012, καθώς και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024