Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποδόσφαιρο (A): Στον τελικό η Βραζιλία με ρεκόρ Νεϊμάρ, αντιμέτωπη με τη Γερμανία

Ποδόσφαιρο (A): Στον τελικό η Βραζιλία με ρεκόρ Νεϊμάρ, αντιμέτωπη με τη Γερμανία

Ο πρώτος ημιτελικός στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ανδρών ήταν παράσταση για μία ομάδα, εν προκειμένω τη Βραζιλία, αφού η Ονδούρα αγωνιστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Μαρακανά». Η Σελεσάο συνέτριψε με 6-0 την ομάδα της Λατινικής Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης που ακολουθεί, ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γερμανία.

Ο πρώτος ημιτελικός στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ανδρών ήταν παράσταση για μία ομάδα, εν προκειμένω τη Βραζιλία, αφού η Ονδούρα αγωνιστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Μαρακανά».

Η Σελεσάο συνέτριψε με 6-0 την ομάδα της Λατινικής Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης που ακολουθεί, ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γερμανία.

Ο Νεϊμάρ σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο (!), με αποτέλεσμα να καταστρέψει την ψυχολογία της αντίπαλης ομάδας που δεν πρόλαβε καν να «ζεσταθεί».

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 26ο και 35ο λεπτό ο Γκάμπριελ Ζεσούς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Μαρκίνιος «έγραψε» το 4-0 στο 51΄, ο Λουάν το 5-0 στο 79΄ και ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 6-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Παλάσιος επί του Λουάν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Άλιν Χατεγκάν (Ρουμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πας, Βάργκας, Ακόστα, Παλάσιος, Εσπινάλ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ροζέριο Μικάλε): Βέβερτον, Ζέκα, Ροντρίγκο Κάιο (57΄ Λουάν Γκαρσία), Μαρκίνιος, Ρενάτο Αουγκούστο (76΄ Ράφαελ Αλκάνταρα), Ντόουγκλας Σάντος, Λουάν, Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς (68΄ Φελίπε Άντερσον), Γουάλας.

ΟΝΔΟΥΡΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): Λόπες, Πας, Περέιρα, Βάργκας (46΄ Σάλας), Ακόστα (72΄ Μπανέγας), Παλάσιος, Λοζάνο (46΄ Μπεναβίδες), Εσπινάλ, Κουγιότο, Γκαρσία, Έλις.

Δίκαια στον τελικό η Γερμανία

Η Ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού ως απόψε μετρούσε τις δύο τρίτες θέσεις που είχε κατακτήσει στις διοργανώσεις του 1964 (Τόκιο) και του 1988 (Σεούλ).

Τον αποψινό ημιτελικό με τη Νιγηρία έκριναν τα γκολ των Λούκας Κλόστερμαν στο 9ο και Νιλς Πέτερσεν στο 89ο λεπτό, που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Χορστ Χρούμπες με 2-0. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου τη Βραζιλία (20/8, 23:30), ενώ οι Αφρικανοί θα διεκδικήσουν το συνολικά τρίτο μετάλλιό τους (και πρώτο χάλκινο) σε Ολυμπιακούς Αγώνες απέναντι (20/8, 19:00) στην Ονδούρα, μετά το χρυσό στην Ατλάντα το 1996 και το ασημένιο στο Πεκίνο, το 2008.

ΝΙΓΗΡΙΑ (Σαμσόν Σιάσια): Ντάνιελ, Σιντσέρε, Σέχου, Εκόνγκ, Αμίνου Ουμάρ, Εζεκιέλ, Όμπι Μίκελ, Σαντίκ Ουμάρ (64΄ Αγιάγι), Ούντο (71΄ Σαλιού), Αμούζιε, Μουχάμεντ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χορστ Χρούμπες): Χορν, Τόλγιαν, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Σουέλε, Σβεν Μπέντερ (76΄ Προύμελ), Μέγερ (85΄ Πέτερσεν), Λαρς Μπέντερ, Σέλκε, Μπραντ, Γκναμπρί (77΄ Μαξ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024