Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Βασιλειάδη με FIFA, ΠΔΕ ΕΠΟ: Κοινό πλάνο και πρόταση για ξένους διαιτητές

Συνάντηση Βασιλειάδη με FIFA, ΠΔΕ ΕΠΟ: Κοινό πλάνο και πρόταση για ξένους διαιτητές

Άμεσες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της αναστολής διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ, μετά τον εμπρησμό της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο, και τον νομικό σύμβουλο της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο, για τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Άμεσες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της αναστολής διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ, μετά τον εμπρησμό της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο, και τον νομικό σύμβουλο της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο, για τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Όπως έγινε γνωστό, προτάθηκε από την πολιτική ηγεσία ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Super League για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο, που έχουν ως συνέπεια την προαγωγή φαινομένων βίας.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρεία των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα, παρουσία των υπευθύνου της FIFA για την Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του εκπροσώπου της UEFA κ. Άγγελου Ρηγόπουλου. Παρέστησαν όλα τα μέλη, εκτός του κ. Γεωργίου Μπίκα.

Ο κ. Κουτσοκούμνης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της FIFA και της UEFA, μετά τα χθεσινά γεγονότα, για την κατάσταση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ενημέρωσε την ΠΔΕ ότι επίκειται ειδική σύσκεψη μεταξύ της FIFA και της UEFA για την Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στο θέμα της διαιτησίας και της διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ο κ. Κουτσοκούμνης αναφέρθηκε στην σημερινή συνάντησή του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και ζήτησε την αυστηροποίηση του υπάρχοντος πειθαρχικού κανονισμού αναφορικά με τη συμπεριφορά των παραγόντων σε θέματα διαιτησίας.

Η ΠΔΕ αποφάσισε καταρχάς την παροχή πλήρους υλικής στήριξης στον κ. Γιώργο Μπίκα, τόσο από την ΕΠΟ, όσο και από την SuperLeague, ορίζοντας εμπειρογνώμονα για τις δέουσες περεταίρω ενέργειες.

Επιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΠΔΕ να μην επαναρχίσουν οι εθνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, εφόσον δεν ανακοινωθεί πρώτα το επίσημα πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στην κατοικία του κ.Μπίκα.

Η ΠΔΕ επισήμανε ότι «η διακοπή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μόνον υπό συνθήκες ασφάλειας για όλους» άποψη που συμμερίσθηκαν και οι FIFA/UEFA.

Αποφάσεις από την ΠΔΕ για το θέμα της διαιτησίας θα ληφθούν μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη FIFA και UEFA. Σύμφωνα με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές εξετάζεται ακόμα το επόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔ, και οι περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν έως και τον διορισμό ξένου αρχιδιαιτητή ή ξένων διαιτητών σε αγώνες της SuperLeague.

Η ΠΔE αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει άμεσα σε άτυπη σύσκεψη τους ιδιοκτήτες-μεγαλομετόχους-προέδρους των 4 μεγάλων ΠΑΕ, και του προέδρου της SuperLeague.

Η ΠΔΕ αποφάσισε ακόμα:
• Την άμεση έναρξη της προεργασίας για την μελέτη και ανάλυση του υφισταμένου νομικού πλαισίου που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ και της FIFA.
• Την σύγκλιση ειδικής Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024