Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μανωλάς στην 100ή θέση των «ακριβότερων» ποδοσφαιριστών του κόσμου [Βίντεο]

Ο Μανωλάς στην 100ή θέση των «ακριβότερων» ποδοσφαιριστών του κόσμου [Βίντεο]

Τα παρακάτω πόσα οδηγούν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου σε… ζαλάδα. Πρόκειται για τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη αυτήν την στιγμή, για παίκτες οι οποίοι βλέπουν τις ποδοσφαιρικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο της μπάλας να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Τα παρακάτω πόσα οδηγούν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου σε… ζαλάδα. Πρόκειται για τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη αυτήν την στιγμή, για παίκτες οι οποίοι βλέπουν τις ποδοσφαιρικές τους μετοχές στο χρηματιστήριο της μπάλας να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Κάθε τους περίτεχνη ενέργεια, κάθε φορά που στέλνουν την μπάλα να αναπαυτεί στα αντίπαλα δίχτυα, ανεβάζουν τη χρηματιστηριακή τους αξία. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και τους: Κώστα Μανωλά, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Παναγιώτη Ρέτσο.

Η ελληνική «παροικία»

Στο νούμερο «100» στη λίστα της δημοφιλούς ιστοσελίδας transfermarkt με τους πολυτιμότερους παίκτες του πλανήτη βρίσκεται ο Κώστας Μανωλάς ο οποίος είναι ο ακριβότερος Έλληνας παίκτης. Ο διεθνής στόπερ τον Δεκέμβριο του 2017 επέκτεινε κατά τρία χρόνια το συβόλαιό του με την Ρόμα (μέχρι το 2022) εξαργυρώνοντας έτσι τις πειστικές του εμφανίσεις. Ο 26χρονος αμυντικός μετακόμισε στην Αιώνια Πόλη το καλοκαίρι του 2014 μετά την διετή του παρουσία στον Ολυμπιακό και έκτοτε έχει γίνει ο φύλακας άγγελος των μετόπισθεν των Τζιαλορόσι, ο ηγέτης της άμυνάς τους, ο άξιος αντικαταστάτης του Μεχντί Μπενατιά. Κάθε χρόνο τα αγγλικά μέσα πλέκουν το εγκώμιό του θέτοντάς στον στην κορυφή της μεταγραφικής ατζέντας των Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ. Ο ίδιος πάντως με τους Ρωμαίους μετράει 160 συμμετοχές έχοντας βρει δίχτυα πέντε φορές, ενώ έχει μοιράσει και έξι ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο Ναξιώτης άσος δεν είναι ο μόνος Έλληνας στη λίστα με τους πιο «πολύτιμους» παίκτες παγκοσμίως. Την ελληνική… παροικία συμπληρώνουν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο 29χρονος άσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκεται στο νούμερο 226 και ο νεαρός άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην 291η. Υπενθυμίζουμε ότι ο Sokratis με θητεία στις ΑΕΚ, Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης εντάχθηκε στην οικογένεια των Βεστφαλών το 2013 και πλέον φορά το περιβραχιόνιό τους. Ενώ όσον αφορά τον 19χρονο στόπερ, γέννημα – θρέμμα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, αποτέλεσε το περασμένο καλοκαίρι τη μεγαλύτερη πώληση παίκτη στην Ιστορία των Ερυθρόλευκων και την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.

Οι δέκα πολυτιμότεροι ποδοφαιριστές του πλανήτη


Νεϊμάρ: 180 εκατομμύρια

Την μετακόμισή του από την Βαρκελώνη στο Παρίσι, από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν ακολούθησαν τίτλοι όπως: «Η μεταγραφή του αιώνα», «Νεϊμάρ: Έσπασε όλα τα ρεκόρ», «Ο Νεϊμάρ στην Παρί, η πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του ποδοσφαίρου». Άρα φαντάζεστε ποιος είναι στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες αυτήν την στιγμή στον κόσμο (σύμφωνα με την χρηματιστηριακή αξία τους στο tranfermarkt). Ο 26χρονος διεθνής Βραζιλιάνος από την χώρα του Καφέ και την Σάντος βρέθηκε μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια στη χώρα του Φωτός και στην Παρί Σεν Ζερμέν του Νασέρ Αλ Κελαϊφί με την οποία αυτή τη σεζόν μετρά 28 τέρματα σε 30 συμμετοχές!


Μέσι: 180 εκατομμύρια

Ο «εξωγήινος» Λιονέλ Μέσι ο οποίος στην πρόσφατη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Τσέλσι (3-0) έφτασε τα 100 γκολ στο Champions League κι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που το πετυχαίνει (μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο). O καλύτερος παίκτης όλων των εποχών κατά πολλούς που οδηγεί τους Μπλαουγκράνα σε ακόμα ένα τρεμπλ μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Νεϊμάρ, με το transfermarkt να τον κοστολογεί στα 180 εκατομμύρια (καταγράφονρας μάλιστα αύξηση ύψους 60 εκατομμυρίων!


Κιλιάν Μπαπέ: 120 εκατομμύρια

Οι Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης έριζαν για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι όσο εκείνος κατέθετε τα διαπιστευτήριά του στο γρασίδι με την φανέλα της Μονακό. Ο 19χρονος άσος επέλεξε τελικά τους Παριζιάνους και έγινε ένα ακόμα αστέρι στον έναστρο ουρανό τους. Ο υπερταλαντούχος διεθνής Γάλλος άσος κοστολογείται σύμφωνα με το transfermarkt στα 120 εκατομμύρια.


Χάρι Κέιν: 120 εκατομμύρια

Ο τυφώνας – Κέιν, ο κορυφαίος σκόρερ του πλανήτη για το απερχόμενο έτος, έχει στην παρούσα σεζόν φτάσει τα 35 γκολ σε 39 συμμετοχές και φυσικά τα πεπραγμένα του στο χορτάρι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων συλλόγων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σύντομα αναμέται να αποτελέσει μήλον της έριδος αφού στην πιο ώριμη ποδοσφαιρικά ηλικία (26 ετών) πολύ δύσκολα θα καταφέρει η Τότεναμ να τον κρατήσει στις τάξεις της. Κοστολογείται από το transfermarkt στα 120 εκατομμύρια.


Κριστιάνο Ρονάλντο: 120 εκατομμύρια

Ο 33χρονος Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2017, βιώνει τους τρεις πρώτους μήνες του 2018… δεύτερη νιότη. Έφτασε τα 22 τέρματα στο πρόσφατο 6-3 της Βασίλισσας κόντρα στην Χιρόνα, όταν και πέτυχε για πέμπτη φορά στην καριέρα του καρέ, έφτασε τα 17 γκολ στη La Liga μέσα στο 2018, περισσότερα απ΄ όσα έχουν πετύχει το ίδιο διάστημα οι: Τσέλσι (12), Ντόρτμουντ (14) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15) και αξιώνει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που θα αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ. Πάντως το transfermarkt τον κοστολογεί στα 120.000.000. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ.


Κέβιν Ντε Μπρόινε: 110 εκατομμύρια

Ο 26χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός της Μάνστεστερ Σίτι ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας τους με του πρωτοπόρους της Premier League, εν μέσω συνεχώς αυξανόμενων δημοσιευμάτων περί μετακόμισής του, μέχρι το 2023 έχει πολλάκις «κερδίσει» με την παρουσία του στο γήπεδο άκρως κολακευτικά σχόλια από τον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Πεπ έχει μάλιστα τονίσει ότι η απόδοση και η σταθερότητά του θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Το transfermarkt δίνει τα 110.000.000 ως την χρηματιστηριακή του αξία.


Αντούαν Γκριεζμάν: 100 εκατομμύρια

Ο Μικρός Πρίγκιπας της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντούαν Γκριεζμάν, ξεπέρασε την περίοδο ανομβρείας του και πλέον φαίνεται ασταμάτητος, έχοντας σκοράρει 16 φορές (σε όλες τις διοργανώσεις) από την «αυγή» του νέου έτους. Οι φήμες που τον θέλουν στα μπλαουγκράνα πληθαίνουν όσο η καλοκαιρίνη μεταγραφική περίοδος πλησιάζει με τον ίδιο σε δηλώσεις του να δηλώνει πως δεν σκέφτεται να αποχωρήσει. Το transfermarkt τον κοστολογεί στα 100.000.000.


Εντέν Αζάρ: 110 εκατομμύρια

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι ένας εκ των καλύτερων ντριμπλέρ της Ευρώπης με 6,4 ντρίμπλες ανά αγώνα και ποσοστό επιτυχίας 75% σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Αθλητικών Σπουδών (CIES) φόρεσε την φανέλα των Μπλε το 2012 και κάθε χρόνο το όνομά του βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων με τον ίδιο να αρνείται πεισματικά να φύγει από το Λονδίνο. Σύμφωνα με το tranfermarkt η χρηματιστηριακή του αξία αυτήν την στιγμή είναι 110.000.000.


Πολ Πογκμπά: 90 εκατομμύρια

Το καλοκαίρι του 2016 η μεταγραφή του από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκάλεσε αίσθηση με τους Κόκκινους Διαβόλους να εκταμιεύουν 105 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξουν στις τάξεις τους. Ο Γάλλος διενθής άσος με τα εκκεντρικά κουρέματα φημολογείται ότι έχει… χαλάσει τις διπλωματικές του σχέσεις με τον Ζοσέ Μουρίνιο και εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ. Αυτήν την στιμή η χρηματιστηριακή του αξία είναι 90.000.000.


Φελίπε Κουτίνιο: 90 εκατομμύρια

Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα ράγισε χιλιάδες Λιβερπούλιαν καρδιές όταν αποφάσισε να αφήσει το Λιμάνι της Αγγλίας και να μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έβγαλαν από τα ταμεία τους 160 εκατ. για να τον κάνουν κάτοικο Βαρκελώνης δεσμεύοντάς τον φια τα επόμενα 5,5 χρόνια. Ίσως και να υπερέβαλαν βέβαια καθώς το tranfermarkt τη δεδομένη στιγμή υπολογίζει στα 90.000.000 την αξία του.

*Η λίστα ξεκινά με τον Νεϊμάρ στην πρώτη θέση, με χρηματιστηριακή αξία τα 180 εκατ. και τελειώνει με τον Καμερουνέζο γκολκίπερ του Άγιαξ, Αντρέ Ονάνα, ο οποίος βρίσκεται στην 500η θέση με χρηματιστηριακή αξία ύψους 12 εκατομμυρίων.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024