Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θυμάται το EURO 2004 και προετοιμάζεται για το EURO 2008 στη Γαλλία η εθνική

Θυμάται το EURO 2004 και προετοιμάζεται για το EURO 2008 στη Γαλλία η εθνική

Το πρώτο της ταξίδι χωρίς τον πρώην πλέον αρχηγό της εθνικής Θοδωρή Ζαγοράκη έκανε η εθνική ομάδα, που βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Γαλλία για το φιλικό της Τετάρτης, το οποίο φέρνει μνήμες από το EURO της Πορτογαλίας, την ώρα που η ομάδα του Ρεχάγκελ ετοιμάζεται για τον 2008.

26

Το πρώτο της ταξίδι χωρίς τον πρώην πλέον αρχηγό της εθνικής Θοδωρή Ζαγοράκη έκανε η εθνική ομάδα, που βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Γαλλία για το φιλικό της Τετάρτης, το οποίο φέρνει μνήμες από το EURO της Πορτογαλίας, την ώρα που η ομάδα του Ρεχάγκελ ετοιμάζεται για τον 2008.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι έχει μαζί του όλους τους παίκτες που μπορούσε να καλέσει. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οταν έχεις χάσει ένα παιχνίδι από την Ελλάδα και είσαι ομάδα τέτοιου μεγέθους, θέλεις κάποια μέρα να πάρεις τη ρεβάνς. Πιστεύω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, που ήταν στον τελικό του Μουντιάλ. Θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη απόδοση για να τα καταφέρουμε σε αυτό το παιχνίδι. Καλέσαμε όλους τους παίκτες που μπορούσαμε να καλέσουμε, προκειμένου να ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα και να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για τα επίσημα παιχνίδια του Μαρτίου».

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και το πρώτο παιχνίδι που απουσιάζει από τότε που ο Γερμανός ανέλαβε: «Ετσι είναι η ζωή, κάποτε όλοι σταματάνε. Ο Ζαγοράκης έπειτα από μια πλούσια καριέρα, αποχαιρέτησε την Εθνική ομάδα. Είχε ένα πολύ καλό αποχαιρετιστήριο επίσημο ματς, με νίκη στη Βοσνία, και του εύχομαι να έχει τύχη στο υπόλοιπο της ζωής του».

Παράλληλα για τον Νέρι Καστίγιο τόνισε: «Εμείς ασχολούμαστε μόνο με παίκτες που μπορούμε να καλέσουμε στην Εθνική ομάδα και που έχουν την ελληνική υπηκοότητα».

Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Καψής, που επιστρέφει στην Εθνική σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφεις έπειτα από απουσία σχεδόν έξι μηνών. Ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω, είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι πολύ καλό το κλίμα σε αυτή την ομάδα, με τον προπονητή και τα υπόλοιπα παιδιά. Εχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας την Τετάρτη, το οποίο μπορεί να είναι φιλικό, όμως όταν παίζεις με τη Γαλλία, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ωστόσο έχουμε τις δυνατότητες να ξεπεράσουμε κι αυτό το εμπόδιο». 

Ο Κώστας Κατσουράνης είπε: «Είναι ένα πολύ δυνατό φιλικό στο Παρίσι, όπου μπορούμε να δούμε που βρισκόμαστε. Υπάρχουν κάποια νέα παιδιά στην ομάδα κι αυτό είναι καλό. Όποτε συγκεντρώνεται η Εθνική ομάδα είναι καλό. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο και θα έχουμε μια επαφή όλα τα παιδιά μαζί, ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Τζιώλης, που επιστρέφει στην Εθνική για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο και τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω. Θα προσπαθήσω με την απόδοσή μου να βρίσκομαι συνέχεια εδώ κι αυτό διότι σε έναν ποδοσφαιριστή σημαντικό ρόλο παίζει η διάρκεια. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, πιστεύω ότι όσοι παίξουν θα το ευχαριστηθούν. Είναι σημαντικό να παίζεις στην ομάδα σου. Οταν είσαι βασικός στην ομάδα, μπορείς να παίζεις και στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ιστορικής σημασίας και θα κοιτάξουμε να το χαρούμε». 

Στο Παρίσι θα μεταβούν για να ενσωματωθούν οι «λεγεωνάριοι» Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Αγγελος Μπασινάς και Φάνης Γκέκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024