Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με το δεξί μπήκαν οι Νέοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 1-0 την Πορτογαλία

Με το δεξί μπήκαν οι Νέοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 1-0 την Πορτογαλία

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της εθνικής ομάδας Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που ξεκίνησε στην Αυστρία. Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 52ο λεπτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε την Πορτογαλία με 1-0 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά.

66

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο της εθνικής ομάδας Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που ξεκίνησε στην Αυστρία. Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 52ο λεπτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε την Πορτογαλία με 1-0 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την ευνοϊκή παράδοση που η Ελλάδα έχει δημιουργήσει απέναντι στους Ιβηρες.

Να υπογραμμιστεί ότι η μεταγραφή του νεαρού, «ερυθρόλευκου» πλέον επιθετικού, είχε ανακοινωθεί επίσημα από τον Ολυμπιακό λίγα μόλις λεπτά πριν αυτός σκοράρει.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Εθνική Νέων είχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο, μετά το γκολ του Μήτρογλου, αν και δέχθηκε κάποια πίεση από τους αντιπάλους της, δεν απειλήθηκε σοβαρά και ο Ανδρούτσος χρειάστηκε να επέμβει μόνο δύο φορές για να σταματήσει προσπάθειες των Πορτογάλων. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από υψηλή θερμοκρασία, γεγονός το οποίο επηρέασε καθοριστικά τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

ΕΛΛΑΔΑ: Ανδρούτσος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μονιάκης, Σιάκας, Νίνης (86 Λαμπρόπουλος), Δημούτσος (72 Ιωαννίδης), Πλιάτσικας (63 Σιόβας), Παπαδόπουλος, Μήτρογλου

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βεντούρα, Πορτέλα, Γκράνια, Καρίκο, Μάρτινς, Κάστρο (73 Σάντος), Καντέιας, Παΐμ (62 Μοντέιρο), Κρουζ, Τιάγκο Πντο (79 Λίμα), Σα

«Ο καιρός αδίκησε και τις δύο ομάδες» εκτίμησε ο Νίκος Νιόπλιας. Και ο προπονητής της εθνικής μας συνέχισε:

«Η ζέστη που επικράτησε την ώρα του αγώνα επηρέασε τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι το θέαμα θα ήταν πολύ καλύτερο αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες. Εκτιμώ πως η νίκη μας ήταν δίκαιη, αφού η απόδοσή μας ήταν καλύτερη από αυτή της Πορτογαλίας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και δεν απειληθήκαμε καθόλου από τους αντιπάλους μας.

» Είχα δηλώσει ότι θα είχαμε καλύτερο πρόσωπο εδώ στην Αυστρία, σε σχέση με τα προκριματικά στην Πιερία, κι έτσι έγινε. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να δεχθήκαμε κάποια μικρή πίεση, κυρίως από τις πλαγιοκοπήσεις του Καντέιας και τις συνεχείς σέντρες στο κέντρο της άμυνάς μας, αλλά επί της ουσίας σημαντική φάση δεν έκαναν οι αντίπαλοι.

» Οι κάποιες αδυναμίες που δείξαμε ήταν φυσιολογικές και κυρίως απόρροια της κούρασης που είχαν οι παίκτες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ μας σκορ και να διασφαλίσουν τη νίκη. Είναι σημαντικό πως κάναμε τόσο καλό ξεκίνημα, αλλά το τουρνουά δεν τελείωσε με αυτόν τον αγώνα.

» Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι σε αυτές τις ηλικίες το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σταθερότητα στην απόδοση. Το καλό για τα παιδιά είναι ότι με τη νίκη επί της Πορτογαλίας απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Τώρα είναι σημαντικό να δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά και με εξυπνάδα στον επόμενο αγώνα με την Αυστρία, ο οποίος νομίζω ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολος, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Σωτήρης Νίνης είπε: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Εκτιμώ ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν στον αγώνα με την Αυστρία πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος: «Παίξαμε καλά κατά διαστήματα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν με την αφόρητη ζέστη. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εμείς είχαμε πιο πολλά και καλύτερα τρεξίματα από τους Πορτογάλους. Παραμένουμε προσγειωμένοι και μετρημένοι, ακόμη δεν πετύχαμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Για να το κατορθώσουμε θέλουμε τουλάχιστον άλλους δύο βαθμούς στους αγώνες που ακολουθούν με την Αυστρία και την Ισπανία».

Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Εντγκαρ Μπόχερς τόνισε από την πλευρά του: «Η αφόρητη ζέστη αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα και για τις δύο ομάδες. Η Ελλάδα εμφανίστηκε τόσο καλή, όσο την περιμέναμε. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Κι αυτό γιατί στο δεύτερο ημίχρονο, εκτός από την άριστη αμυντική λειτουργία του αντιπάλου, στις δύο ευκαιρίες που μας δόθηκαν, βρήκαμε απέναντί μας έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024