Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθυστερεί η πρόκριση για τους Νέους μετά την ισοπαλία με την Αυστρία

Καθυστερεί η πρόκριση για τους Νέους μετά την ισοπαλία με την Αυστρία

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχασε η Εθνική των Νέων, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την οικοδέσποινα Αυστρία στο Πάσινγκ για τη δεύτερη αγωνιστική του α ομίλου. Πάντως, παραμένει πολύ κοντά στην πρόκριση...

66

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχασε η Εθνική των Νέων, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την οικοδέσποινα Αυστρία στο «Βάις Στάντιον» της πόλης Πάσινγκ για τη δεύτερη αγωνιστική του α ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στο 15 με τον Μήτρογλου, αλλά ισοφαρίστηκε στο 61 από πέναλτι του Μπάισλερ. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολών του Αρναούτοβιτς (87) και του Ιωαννίδη (90).

Πάντως, η ελληνική ομάδα παραμένει πολύ κοντά στην πρόκριση, καθώς για να μείνει εκτός τετράδας θα πρέπει την Παρασκευή να χάσει από την Ισπανία και παράλληλα η Αυστρία να νικήσει την Πορτογαλία και να φτάσει σε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Εθνική μας.

Παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Οτο Ρεχάγκελ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δεν κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη, που θα του εξασφάλιζε την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι νεαροί διεθνείς μπήκαν αποφασιστικά στο παιχνίδι και κατόρθωσαν στο 15ο λεπτό με τον Μήτρογλου, τον οποίο έβγαλε μόνο του απέναντι στον Αυστριακό τερματοφύλακα με καταπληκτική πάσα ο Νίνης, να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα (18) θα μπορούσαν να αυξήσουν το προβάδισμά τους, αλλά ο Σόμπερ έδιωξε με εκπληκτικό τρόπο σε κόρνερ δυνατό σουτ του Νίνη.

Οι Αυστριακοί ισορρόπησαν τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ανδρούτσου, αφού οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους. Η μοναδική στιγμή που ένιωσε απειλή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αρναούτοβιτς πλαγιοκόπησε την ελληνική άμυνα και το σουτ που έπιασε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι διοργανωτές ξεκίνησαν καλύτερα σε σχέση με την ελληνική ομάδα, πίεσαν και στο 61ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με πέναλτι του Μπάισλερ, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής σε ανατροπή του Σάλκιτς από τον Σιόβα. Στο 80ο λεπτό ο Ανδρούτσος με καταπληκτική διπλή επέμβαση σταμάτησε αρχικά τον Αρναούτοβιτς (κεφαλιά) και στη συνέχεια τον Σάλκιτς (προβολή), αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Η Εθνική μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά στάθηκε άτυχη, όταν στο 82ο λεπτό ο Νίνης έκανε θαυμάσια ατομική ενέργεια, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σόμπερ.

Διαιτητής: Κλάουντιο Τσιρκέτα (Ελβετία)

Κίτρινες: Μπαουμγκάρτλινγκερ, Μπούκβα – Νίνης, Δημούτσος, Αποστολόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μονιάκης

Κόκκινες: Αρναούτοβιτς (87) – Ιωαννίδης (90)

ΕΛΛΑΔΑ: Ανδρούτσος (81 Στρατηλάτης), Μπουκουβάλας, Μονιάκης, Παπασταθόπουλος, Αποστολόπουλος, Σιόβας, Σιάκας, Παπαδόπουλος (39 Πλιάτσικας), Δημούτσος (67 Ιωαννίδης), Νίνης, Μήτρογλου.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Σόμπερ, Μαργκράιτερ, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ράμσεμπνερ, Σεεμπάχερ (46 Μπάισλερ), Μπούκβα, Σαντ (58 Σάλκιτς), Μάτες, Ιλσάνκερ (46 Πούρχερ), Ρίγκλερ, Αρναούτοβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024