Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την πορεία του από «ball boy» σε σταρ περιέγραψε στο περιοδικό της UEFA ο Νίνης

Την πορεία του από «ball boy» σε σταρ περιέγραψε στο περιοδικό της UEFA ο Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης κλέβει την παράσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της UEFA, μίλησε για την πορεία του από... ball bοy μέχρι την καθιέρωσή του στον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν από τον Βίκτορ Μουνιόθ μόλις στα 16 του χρόνια, αλλά και για τους στόχους του με την Εθνική Νέων στα γήπεδα της Αυστρίας.

89

Ο Σωτήρης Νίνης κλέβει την παράσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της UEFA, μίλησε για την πορεία του από… ball bοy μέχρι την καθιέρωσή του στον Παναθηναϊκό την περασμένη σεζόν από τον Βίκτορ Μουνιόθ μόλις στα 16 του χρόνια, αλλά και για τους στόχους του με την Εθνική Νέων στα γήπεδα της Αυστρίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη

– Είσαι ο νεαρότερος παίκτης στην ελληνική ομάδα, αλλά και ένας με το πιο υψηλό προφίλ. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό; «Ξέρω ότι πολλοί με γνωρίζουν και παρακολουθούν την εξέλιξή μου, αλλά προσπαθώ να μην με επηρεάσει. Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στη δημοσιότητα. Μπορείς να το κάνεις αυτό, εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Για μένα δεν είναι πρόβλημα. Εξαρτάται από το χαρακτήρα».

– Έχεις εκπλαγεί με όσα συνέβησαν σε σένα τους τελευταίους έξι μήνες; «Ναι, φυσικά. Ήταν πολύ απότομο. Ήταν καταπληκτική περίοδος για μένα. Για το πρώτο μισό της σεζόν ήμουν ball boy. Στο δεύτερο ήμουν στην ομάδα και αγωνίστηκα στο Κύπελλο UEFA, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και παιχνίδια πρωταθλήματος».

– Πώς συνέβη αυτό; «Ο προπονητής Βίκτορ Μουνιόθ είχε ακούσει για μένα και με κάλεσε στην προπόνηση της πρώτης ομάδας. Είδε πως έπαιζα και με συμπεριέλαβε στην αποστολή για παιχνίδι Κυπέλλου. Δεν είχα επαγγελματικό συμβόλαιο και η ομάδα μου έκανε ένα, για να μπορώ να αγωνιστώ. Είχαμε ορισμένους τραυματισμούς, οπότε είχα και τύχη».

– Ήταν μεγάλη έκπληξη για σένα; Ο Μουνιόθ με ρώτησε αν ήθελα να παίξω ένα λεπτό και είπα φυσικά, θα σήμαινε πολλά για μένα. Εκείνος μου απάντησε σε αυτή την περίπτωση, θα παίξεις 90 λεπτά. Πάντα ήμουν οπαδός του Παναθηναϊκού. Πήγα στην ομάδα όταν ήμουν 13 ετών, από το 2003 ζούσα στο προπονητικό κέντρο και ξαφνικά βρέθηκα στην πρώτη ομάδα».

– Υπάρχει λιγότερη πίεση σε σένα, γιατί είσαι νέος; «Οι μεγαλύτεροι παίκτες με βοήθησαν όσο μπορούσαν, αλλά τώρα στη δεύτερη χρονιά στην πρώτη ομάδα θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε μένα. Με ενδιαφέρει μόνο να παίξω ποδόσφαιρο και δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο, αλλά, όπως λέει ο Ζινεντίν Ζιντάν, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς πάντα να είσαι τέλειος. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες γίνεσαι καλύτερος κάθε φορά. Αυτό μόνο μπορείς να κάνεις».

– Πόσο σημαντικό είναι το τουρνουά για το ποδόσφαιρο των νέων στην Ελλάδα; «Πολύ σημαντικό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στην πρώτη σκηνή και να γίνουμε καλύτεροι εντός και εκτός, που είναι σημαντικό. Είναι μία καλή ευκαιρία για όλους μας. Στην Ελλάδα πάντα υποστηρίζουν την Εθνική ομάδα και είναι στο πλευρό της. Το έδειξαν και στο Euro 2004».

– Αυτή είναι η δεύτερη παρουσία της Ελλάδας στα τελικά των Νέων σε τρία χρόνια. Είναι δείγμα ότι το ποδόσφαιρο έχει ανέβει στη χώρα; «Περισσότεροι παίκτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν στις ομάδες τους, που είναι σημαντικό για να βελτιωθούν. Υπάρχουν αρκετοί ξένοι προπονητές στην Ελλάδα τώρα και ενδεχομένως έχουν περάσει τη φιλοσοφία τους. Οι νέοι παίκτες πρέπει να έχουν ευκαιρίες, είναι σημαντικό. Μας βοηθά να βελτιωθούμε. Οι νέοι παίκτες μαθαίνουν από τα λάθη τους και αποκτούν εμπειρίες και αυτό είναιν καλύτερο για την Εθνική ομάδα, όταν καλείσαι, για να είσαι έτοιμος».

– Πώς βλέπεις την πρώτη σου συμμετοχή σε τελικά; «Από θέμα εμπειρίας είναι πολύ καλό. Προσπαθούμε να το απολαύσουμε στον αγωνιστικό χώρο και πιο σημαντικό να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Μαθαίνεις πολλά από τους συμπαίκτες σου και τις άλλες ομάδες».

– Η Ελλάδα έχει κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά μέχρι στιγμής. Ποιό είναι το μυστικό; «Πιστεύουμε στην ομάδα μας και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει πολύ και σκληρά. Κάθε παίκτης έχει το δικό του χαρακτήρα, αλλά τον αφήνουμε στο περιθώριο για το καλό της ομάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024