Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους «4» του Ευρωπαϊκού πέρασε η εθνική Νέων μετά το 0-0 με την Ισπανία

Στους «4» του Ευρωπαϊκού πέρασε η εθνική Νέων μετά το 0-0 με την Ισπανία

Πήρε αυτό που ήθελε η εθνική μας ομάδα των Νέων, καθώς ανεδείχθη ισόπαλη 0-0 με την Ισπανία και πήρε τον πολύτιμο βαθμό που την έφερε μέσα στην πρώτη τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19, που διεξάγεται στην Αυστρία. Στις 24 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία με στόχο την πρόκριση στον τελικό.
- Νιόπλιας: Επίτευγμα αλλά καμπανάκι η εμφάνιση
- Τελικό θέλουν οι παίκτες

66

Πήρε αυτό που ήθελε η εθνική μας ομάδα των Νέων, καθώς ανεδείχθη ισόπαλη 0-0 με την Ισπανία και πήρε τον πολύτιμο βαθμό που την έφερε μέσα στην πρώτη τετράδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U19, που διεξάγεται στην Αυστρία.

Το ελληνικό συγκρότημα ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με τους «φούριας ρόχας» αλλά κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το κριτήριο της διαφοράς των τερμάτων, και στις 24 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία με στόχο την πρόκρισή της στον τελικό.

Υστερα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, τα «μικρά πάντσερ» νίκησαν τη Σερβία με 3-2 και κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Β όμιλο αφήνοντας δεύτερη τη Γαλλία, που θα παίξει με την πρωταθλήτρια Ισπανία καθώς έμεινε στο 0-0 με τους αδιάφορους Ρώσους.

Ελλάδα – Ισπανία 0-0

Οι Ισπανοί μπήκαν με σαφή πρόθεση να πιέσουν και ως ένα σημείο τα κατάφεραν, ασχέτως αν δεν τους βγήκε κάποια μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να φτάσουμε στο 19ο λεπτό, όταν ύστερα από ταχύτατη εναλλαγή της μπάλας ο Κότο σούταρε επικίνδυνα αλλά άστοχα, για να τον μιμηθεί στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νιγκέζ, σε φάση που δημιούργησε με σέντρα από δεξιά ο Κότο. Από την πλευρά του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φάνηκε απειλητικό στο 30, όταν ο Σιόβας γύρισε από αριστερά στον Μήτρογλου, αλλά η μπαλιά ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε και ο επιθετικός του Ολυμπιακού, που είχε βρεθεί απέναντι στον Ράμος, δεν την πρόλαβε.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου η ελληνική ομάδα δεν είχε την (καλή) απόδοση των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων, με την Πορτογαλία και την Αυστρία. Το βασικό πρόβλημα εντοπιζόταν στη μεσαία γραμμή, αφού οι μέσοι αφενός δεν κυκλοφορούσαν γρήγορα και με τη μία τη μπάλα και, αφετέρου έχαναν αρκετές μονομαχίες. Λογικά, λοιπόν, ο Μήτρογλου αποκόπηκε από την ομάδα και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Νίκο Νιόπλια να αντικαθιστά τον Πλιάτσικα με τον Κουτσιανικούλη, και λίγο αργότερα να αποσύρει και τον Νίνη, προφανώς επειδή πληροφορήθηκε ότι οι Πορτογάλοι είχαν ανοίξει το σκορ εναντίον της Αυστρίας και δεδομένου του ότι ο νεαρός του Παναθηναϊκού έχει ήδη μία κίτρινη κάρτα.

Στο 58 ο Δανός διαιτητής σφύριξε μάλλον αυστηρό πέναλτι εις βάρος των «φούριας ρόχας», σε μαρκάρισμα του Σανχοσέ επί του Παπαδόπουλου. Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως ο Ράμος «διάβασε» την πρόθεση του Έλληνα παίκτη και πέφτοντας στην αριστερή γωνία του απέκρουσε.

Εκτοτε ο αγώνας ατόνησε, καθώς οι Ισπανοί προτίμησαν να βαδίσουν στα σίγουρα και όχι να ρισκάρουν απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας μετά το δεύτερο γκολ των Πορτογάλων απέσυρε και τον Μήτρογλου, καθώς η Πορτογαλία (που νίκησε τελικά 2-0 την Αυστρία) δεν απειλούσε την Ελλάδα σε πιθανή ισοβαθμία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτερ Ράσμουσεν (Δανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπουκουβάλας

ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουάν Σαντιστεμπάν): Ράμος, Βίκτορ, Πάμπλο (61 Ετσάιντ), Σανχοσέ, Καντέρο, Αθπιλικουέτα, Κότο (75 Ζαμόρα), Μοντόρο, Χάβι Μαρτίνεζ, Εμίλιο, Νιγκέζ.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μονιάκης, Σιάκκας, Νίνης (56 Λαμπρόπουλος), Μήτρογλου (75 Παπάζογλου), Πλιάτσικας (46 Κουτσιανικούλης), Παπαδόπουλος, Σιόβας.

Η τελική βαθμολογία του Α ομίλου (σε 3 αγώνες)

Ισπανία 3-1 5

Ελλάδα 2-1 5

Πορτογαλία 3-2 4

Αυστρία 1-5 1

Τα αποτελέσματα του β ομίλου

Σερβία-Γερμανία 2-3

Ρωσία-Γαλλία 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

1. Γερμανία 7-5 7

2. Γαλλία 6-3 5

3. Σερβία 10-10 3

4. Ρωσία 4-9 1

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (24/7)

ΕΛΛΑΔΑ-Γερμανία

Ισπανία-Γαλλία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024