Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον τελικό του Euro η Εθνική Νέων με «επικό» 3-2 επί της Γερμανίας

Στον τελικό του Euro η Εθνική Νέων με «επικό» 3-2 επί της Γερμανίας

Μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 πήρε η Εθνική Νέων, καθώς επιβλήθηκε με 3-2 της Γερμανίας, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 61, λόγω αποβολής του Πλιάτσικα με δύο κίτρινες. Το νικητήριο γκολ πέτυχε στο 89ο λεπτό ο Λαμπρόπουλος. Σκόραραν Νίνης και Μήτρογλου, με ανύπαρκτο πέναλτι είχαν πετύχει το 2-2 τα «πάντσερ». Η Ισπανία αντίπαλος στον τελικό της Παρασκευής.
- «Οδηγός μας το 2004»
- Τα συγχαρητήρια των πολιτικών

71

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πανηγύρισε την Τρίτη η Εθνική Νέων, καθώς στον πρώτο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19, που διεξάγεται στην Αυστρία, νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας με 3-2, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 61ο λεπτό, λόγω αποβολής του Πλιάτσικα με δύο κίτρινες κάρτες.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Μπεν-Χατίρα στο 25, αλλά ο Νίνης στο 41 και ο Μήτρογλου στο 58 έβαλαν την Ελλάδα σε θέση οδηγού. Ο Μπεν-Χατίρα και πάλι ισοφάρισε με πέναλτι στο 65, για να δώσει τη νίκη και την πρόκριση ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στον τελικό η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» νίκησαν 4-2 στα πέναλτι τη Γαλλία στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, καθώς στα 120 λεπτά του κανονικού αγώνα και της παράτασης καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ελλάδα και Ισπανία είχαν αναμετρηθεί και στον τελευταίο αγώνα των ομίλων της τελικής φάσης, με το ισόπαλο 0-0 να εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά και για τις δύο ομάδες.

Η γερμανική ομάδα προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό της και να γίνει επιθετική, βασιζόμενη στην πίεση που ασκούσαν οι παίκτες της. Η καλή οργάνωση της ελληνικού συγκροτήματος, όμως, σε συνδυασμό με την καλή τεχνική των μέσων, βοηθούσε τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια να ανταπεξέλθουν μάλλον εύκολα σε αυτή την πίεση. Σε κάθε περίπτωση, καλές φάσεις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δεν υπήρξαν, αλλά λίγο αργότερα το ματς πήρε ταχύτερο ρυθμό.

Ένα μακρινό σουτ (απευθείας εκτέλεση φάουλ) του Παπαδόπουλου στο 17 δεν ανησύχησε τον Μάνελ, όμως η βολίδα του Κόνραντ στο 18 έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στρατηλάτη. Στο 20 ο Τίραλα σούταρε διαγώνια από τη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε.

Οι Γερμανοί πίεζαν πλέον πολύ, καθώς είχαν επικρατήσει στη μεσαία γραμμή, αφού οι Έλληνες δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά. Έτσι, με τον αντίπαλο να βρίσκεται συχνά στην επίθεση, το γκολ ήταν απλώς θέμα χρόνου και το πέτυχε ο Μπεν-Χατίρα στο 25, σε μια φάση όπου ολόκληρη η ελληνική άμυνα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τον σκόρερ.

Μετά το 0-1 οι διεθνείς εγκατέλειψαν το αμυντικό παιχνίδι, αφού δεν τους εξυπηρετούσε πια, βγήκαν μπροστά, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να «πατήσουν» με σχεδιασμό και οργάνωση στη γερμανική περιοχή και αρκούνταν σε κάποια μακρινά σουτ, που δεν ανησυχούσαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με αυτό τον τρόπο όμως έγινε το 1-1. Στο 41 ο Πλιάτσικας σούταρε δύο φορές και από ισάριθμες κόντρες η μπάλα έφτασε στην περιοχή, εκεί όπου ο Νίνης πρόλαβε τον Μήτρογλου και ισοφάρισε.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47ο λεπτό, ο Μήτρογλου πήγε να αιφνιδιάσει τον Μάνελ και παραλίγο να τα καταφέρει, καθώς το σουτ που επιχείρησε έφυγε μόλις άουτ. Στο 55 ένα τεχνικό σουτ του Νίνη από αριστερά έστειλε την μπάλα στον «ουρανό» των γερμανικών διχτύων.

Η ελληνική ομάδα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και η πασιφανής ανωτερότητά της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 58. Ο Μπουκουβάλας σέντραρε από δεξιά, ο Νίνης με πανέξυπνη γυριστή κεφαλιά πέρασε την μπάλα πίσω του και ο Μήτρογλου με σκαστό σουτ «κρέμασε» τον Γερμανό τερματοφύλακα και έκανε το 2-1.

Οι διεθνείς μας ωστόσο δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ, καθώς η αποβολή του Πλιάτσικα (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 61ο λεπτό άλλαξε προσωρινά την εικόνατου αγώνα. Και σαν να μην έφτανε το αριθμητικό μειονέκτημα, στο 64 ο Παπασταθόπουλος χρεώθηκε με (ανύπαρκτο) πέναλτι επί του Σαμ, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπεν-Χατίρα να πετύχει το δεύτερο γκολ του στο ματς, ισοφαρίζοντας στο 65 σε 2-2.

Στη συνέχεια, και αφού οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πέρασαν χωρίς άλλες απώλειες το επόμενο τέταρτο, καθώς μερικά επικίνδυνα σουτ των Γερμανών εκτός περιοχής πέρασαν άουτ, μίλησε η… αεροπορία. Στο 89o λεπτό του αγώνα, ο Νίνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάνελ, που είχε επιχειρήσει άστοχη έξοδο.

Αυτή τη φορά χρονικό περιθώριο για δεύτερη ανατροπή του σκορ δεν υπήρχε και έτσι τα ελληνικά χρώματα πανηγύρισαν άλλη μια μεγάλη διεθνή επιτυχία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φρανκ Ένγκελ): Μάνελ, Φέικ, Χόβεντες, Μπόατενγκ, Εμπερλεϊν, Μπεν-Χατίρα, Σβάαμπ, Κρούζε (59 Φάλκνεμπεργκ), Κόνραντ, Οζίλ (61 Σαμ), Τιράλα.
ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος (52 Σιάκας), Παπασταθόπουλος, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Νίνης (90+ Σιόβας), Μήτρογλου, Πλιάτσικας, Παπαδόπουλος, Δημούτσος (60 Λαμπρόπουλος).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024