Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός μας η επιτυχία των Ανδρών το 2004, δηλώνουν Νιόπλιας και διεθνείς

Οδηγός μας η επιτυχία των Ανδρών το 2004, δηλώνουν Νιόπλιας και διεθνείς

Αφού έφτασαν ως εδώ, γιατί όχι; Αποφασισμένοι να φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα δηλώνουν πλέον ο Νίκος Νιόπλιας και οι Έλληνες διεθνείς, έπειτα από την ηρωική πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν δίστασε να παραδεχτεί: «Μας καθοδηγεί η επιτυχία των Ανδρών στην Πορτογαλία». Εκτός τελικού οι τιμωρημένοι Παπασταθόπουλος και Πλιάτσικας.

89

Αφού έφτασαν ως εδώ, γιατί όχι; Αποφασισμένοι να φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα δηλώνουν πλέον ο Νίκος Νιόπλιας και οι Έλληνες διεθνείς, έπειτα από την ηρωική πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν δίστασε να παραδεχτεί: «Μας καθοδηγεί η επιτυχία των Ανδρών στην Πορτογαλία». Εκτός τελικού οι τιμωρημένοι Παπασταθόπουλος και Πλιάτσικας.

Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ενθουσιασμένος από τη μεγάλη πρόκριση του ημιτελικού: «Έκαναν λάθος όσοι πίστευαν ότι ήμασταν το αουτσάιντερ του ημιτελικού. Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε ομάδα με χαρακτήρα και ταλέντο και ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλότερα».

Ο Έλληνας τεχνικος ανέλυσε στη συνέχεια τον αγώνα: «Στο πρώτο εικοσάλεπτο παίξαμε φοβισμένα, γιατί η Γερμανία άλλαξε για πρώτη φορά το σύστημά της και, ώσπου να βρούμε τα πατήματά μας, δεχθήκαμε το γκολ. Κάναμε στη συνέχεια αλλαγές, αγωνιστήκαμε με σύστημα 4-4-1-1 και ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Κάναμε λάθη ανεπίτρεπτα στα γκολ που δεχθήκαμε, όμως είχαμε ένα εντυπωσιακό τελευταίο δεκάλεπτο. Πιστέψαμε στη νίκη, δεν επηρεαστήκαμε από την αποβολή και παίξαμε επιθετικά, για να πάρουμε την πρόκριση».

Ο «αρχιτέκτονας της επιτυχίας» περιμένει ακόμα μεγαλύτερη χαρά στον τελικό: «Θα χαρούμε, αν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για τους εαυτούς μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανάδειξη αυτών των παιδιών. Επιλέξαμε 18 παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις και θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά για ό,τι έχουν κάνει έως τώρα. Ένας τελικός φέρνει πάντα σεβασμό και αναγνώριση. Το EURO 2004 μας καθοδηγεί και για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Οι Έλληνες διεθνείς γιόρτασαν με την ψυχή τους την πρόκριση στον τελικό. Τώρα, ζητάνε τον τίτλο. Ο Σωτήρης Νίνης, με ένα γκολ και δύο ασίστ, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. «Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε. Λυπόμαστε για την απουσία του Παπασταθόπουλου και του Πλιάτσικα από τον τελικό, όμως όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να πάρει η Ελλάδα το τρόπαιο» δήλωσε.

Και συμπλήρωσε: «Πίστευα στη νίκη ακόμα και όταν μείναμε με δέκα παίκτες, όλη η ομάδα το πίστεψε και πίεσε ως το τέλος για την πρόκριση. Τα σημάδια του EURO 2004 είναι αποτυπωμένα μέσα μας. Θα τα δώσουμε όλα την Παρασκευή και ελπίζω ο κόσμος να μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια».

Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε ακόμα ένα γκολ και έχει τρία στη διοργάνωση. Τώρα, ετοιμάζει και ένα για τον τελικό: «Πίστευα ότι η ομάδα μας είναι ικανή για το καλύτερο. Διαθέτουμε δυνατό σύνολο, ταλέντο και παλεύουμε όλα τα ματς ως το τέλος. Ο τελικός είναι μια ακόμα δύσκολη δοκιμασία, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να σηκώσουμε την κούπα».

Ο Βασίλης Πλιάτσικας λίγο έλειψε να αναδειχθεί σε μοιραίο παίκτη με την αποβολή του. Τελικά, η Εθνική μας πήρε τη νίκη, έστω και με δέκα παίκτες: «Είναι όνειρο αυτό που ζούμε. Αποτελεί τεράστια επιτυχία η συμμετοχή στον τελικό. Νιώθω απέραντη χαρά για την πρόκριση, αλλά είμαι και στεναχωρημένος που δεν θα παίξω την Παρασκευή. Έδωσα τα πάντα για την ομάδα και πιστεύω ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν».

Ο Μανώλης Μονιάκης δεν έκρυβε τη χαρά του: «Ξέραμε ότι η Γερμανία είναι δύσκολη αντίπαλος, όμως αποδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι θέλαμε πολύ τη συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης. Αγωνιστήκαμε πάνω από 30 λεπτά με δέκα παίκτες, όμως είχαμε καρδιά και καταφέραμε κάτι που πολλοί το θεωρούσαν ακατόρθωτο».

Απογοητευμένος ήταν ο προπονητής της Γερμανίας, Φρανκ Ένγκελ: «Θέλαμε πολύ το Κύπελλο, όμως χάσαμε με χαζό τρόπο. Κάναμε αστεία λάθη, ήμασταν επιπόλαιοι και το γκολ στο 89 μας έκοψε τα πόδια. Πιστέψαμε μετά την αποβολή και την ισοφάριση ότι θα πηγαίναμε το ματς τουλάχιστον στην παράταση. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024