Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο φινάλε η άνοδος για Σέρρες ή ΟΦΗ, «σώθηκε» ο Ιωνικός, αποχαιρέτησε η Ρόδος

Στο φινάλε η άνοδος για Σέρρες ή ΟΦΗ, «σώθηκε» ο Ιωνικός, αποχαιρέτησε η Ρόδος

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το εισιτήριο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ, καθώς στα πλέι οφ της Β' Εθνικής, ο Πανσερραϊκός που χρειαζόταν έναν βαθμό για να πανηγυρίσει, ηττήθηκε από το Εθνικό. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ επικράτησε του Πιερικού με 2-1 και πλησίασε τους τους Σερραίους, τους οποίους αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική. Στα πλέι άουτ, ο Ιωνικός εξασφάλισε την παραμονή του στη Β' Εθνική, την ίδια ώρα που η Ρόδος αποχαιρετούσε την κατηγορία. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε 2-0 του Θρασύβουλου στη Νίκαια και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Δωδεκανησίων στη Δράμα πανηγύρισε τη «σωτηρία» της.

Τα πάνω κάτω ήρθαν στα πλέι οφ της Β’ Εθνικής μια αγωνιστική πριν το τέλος. Ο ΟΦΗ επικρατώντας του Πιερικού με 2-1 έδειξε ότι δεν παρατά τα όπλα, δίνοντας ραντεβού με τον Πανσερραϊκό στην τελευταία αγωνιστική, με φόντο το εισιτήριο της ανόδου.

Τα «λιοντάρια» τα βρήκαν σκούρα στον Πειραιά, όπου απέναντι σε έναν πολύ καλό Εθνικό, δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την άνοδό τους, τη στιγμή που χρειάζονταν έναν μόλις βαθμό. Πλέον η άνοδος θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες, όπου αναμένεται… να πέσουν κορμιά.

Εθνικός – Πανσερραϊκός: 1-0 (44′ Ψιάνος)

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Εθνικός, ο οποίος όντας βαθμολογικά αδιάφορος, δεν άφησε τον Πανσερραϊκό να πανηγυρίσει την άνοδο, παρατείνοντας την αγωνία για την τελευταία αγωνιστική.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καταφέρνοντας να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0, όταν ο Σουμπίνιο έβγαλε πολύ όμορφη πάσα στον Ψιάνο εκείνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Μπορεί οι Σέρρες να προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος να πετύχουν την ισοφάριση, είτε με τον Μπανγκουρά, είτε με τον Γεωργιάδη, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και έτσι έφυγαν από την Αθήνα χωρίς βαθμό.

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Παγώνης, Σύρος, Κορακάκης, Καρακώστας, Σουμπίνιο, Τσεμπερίδης, Νικολόπουλος, Κωστάκης, Φαρινόλα.
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Καλί, Μπανγκουρά, Σκάγκλια, Κόντος, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Μιχαήλ, Ν. Ζαπρόπουλος.

ΟΦΗ – Πιερικός: 2-1 (39′ Πόποβιτς- 31′ Κοντέων)

Χρειάστηκε να περάσει μισή ώρα για να πραγματοποιηθεί η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μαρτίνεθ, ο Κοντέων εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του Κασμερίδη, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 31′ γράφοντας το 0-1.

Όπως όμως και στην προηγούμενη αγωνιστική έτσι και τώρα, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου αντέδρασαν μετά το πρώτο γκολ, όταν στο 39′ ο Ζορμπάς έβγαλε την σέντρα, ο Βλόνταρτσικ έστρωσε στον Πόποβιτς ο οποίος έπιασε στην κίνηση το σουτ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ακόμη πιο δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στην επαναφορά, όπου μετά από δυο χαμένες προσπάθειες του Πόποβιτς στο 50′ και το 55′, οι παίκτες του Παράσχου στο 69′ μπήκαν μπροστά στο σκορ με 2-1, όταν ο Νατσούρας έπιασε κεφαλιά του Κροάτη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος.

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Κασμερίδης, Ακότο, Κιάσσος, Μπούρμπος, Πόποβιτς, Νατσούρας, Μπερτίν, Κατσικογιάννης, Ζορμπάς, Βλόνταρτσικ, Ογκουνσότο.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Κωσταντινίδης, Παστός, Eξουζίδης, Πλάτανος, Μακρής, Μαρτίνεθ, Κοντέων, Ρέγες, Θάνος, Φρέντερικς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πανσερραϊκός 13
ΟΦΗ 11
Εθνικός 8
Πιερικός 1

Έμεινε ο Ιωνικός, υποβιβάστηκε η Ρόδος

O Ιωνικός εξασφάλισε την παραμονή του στη Β’ Εθνική, την ίδια ώρα που η Ρόδος αποχαιρετούσε την κατηγορία. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε 2-0 του Θρασύβουλου στη Νίκαια και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Δωδεκανησίων στη Δράμα πανηγύρισε τη «σωτηρία» της.

Ιωνικός – Θρασύβουλος 2-0 (25′ Παπαζούδης, 57′ Σάλτο)

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση και στο 25′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με σουτ του Παπαζούδη. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε την ομάδα του Βασίλη Βούζα να προηγείται 1-0.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος εξίσου καλά, καταφέρνοντας να διπλασιάσει τα τέρματα του. Στο 56′ ο Σάλτο έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, βάζοντας παράλληλα γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.

Στο 76′, ο Θρασύβουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ, αλλά η προσπάθεια του Κόζλεϊ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πουρή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Ιωνικό να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη, που τον διατηρεί στην Β’ Εθνική.

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Γεωργίου (67′ Γιόνδης), Κεφαλούκος, Μπάγιτς, Τσερκέζος, Σάλτο, Κριστόρι, Κ. Μωραίτης, Γάλας, Απ. Παπαζούδης (50′ Ρουσάκης), Χαλαουάνι (49′ Mακράκης).

Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Κραβαρίτης, Ασημάκης, Σπ. Μίχος, Κονέσνι (62′ Κατσαδούρος), Βίτας, Σουμελίδης (68′ Κομασουρίτζε), Τσούτσουρας, Σερέπας, Κόζλεϊ, Κατσίκης, Ντοριβάλ.

Δόξα Δράμας – Ρόδος 1-1 (74′ Μαρκόφσκι – 31′ Κακλαμάνος)

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την Δόξα και με γκολ του Κακλαμάνου στο 31′, προηγήθηκαν 1-0. Στην συνέχεια, η ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη δεν μπόρεσε να απαντήσει, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με την Ρόδο να προηγείται 1-0.

Η Δόξα πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε στο 74′ να φτάσει στην ισοφάριση, με γκολ του Μαρκόφσκι. Ο ίδιος παίκτης, οκτώ λεπτά αργότερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Παναγιωτόπουλου.

Στο 83′ η Ρόδος έχασε με την σειρά της μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Λουτσιάνο σημάδεψε το δοκάρι του Τοπαλίδη. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, με τους Ροδίτες να υποβιβάζονται μαθηματικά στην Γ` Εθνική κατηγορία.

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ρομπίνιο, Σαμαράς, Γαλακτερός, Άγγος, Παρμαξίδης (62′ Τρελόπουλος), Πινδώνης (54′ Λ. Μουρατίδης), Μαχαιρούδης, Γκονζάλες (46′ Χ. Μουρατίδης), Μαρκόφσκι.

Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Παναγιωτόπουλος, Στ. Καντιμοίρης, Δανάς, Παπαδημήτρης, Μπιμπίρης, Γ. Καντιμοίρης (61′ Λουτσιάνο), Πρίπου, Ιράλα, Ζιλβάν, Λάζετιτς, Κακλαμάνος (65′ Αθανασιάδης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024