Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα Χανιά γιορτάζουν την άνοδο του Πλατανιά στη Σούπερ Λιγκ

Τα Χανιά γιορτάζουν την άνοδο του Πλατανιά στη Σούπερ Λιγκ

Την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πανηγυρίζει από σήμερα ο Πλατανιάς Χανίων, μία αγωνιστική πριν τη λήξη των πλέι οφ της Football League. Η ομάδα της Κρήτης, αν και ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, κατάφερε στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος να πάρει το τρίτο «εισιτήριο», μετά τους Πανθρακικό και Βέροια.

Την άνοδό του στη Σούπερ Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πανηγυρίζει από σήμερα ο Πλατανιάς Χανίων, μία αγωνιστική πριν τη λήξη των πλέι οφ της Football League. Η ομάδα της Κρήτης, αν και ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, κατάφερε στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος να πάρει το τρίτο «εισιτήριο», μετά τους Πανθρακικό και Βέροια.

Η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου επικράτησε 3-0 της Καλλονής (20′ Δημήτρης, 47′ αυτ. Μήτσης, 63′ Μαρτσάκης), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, κι έφτασε τους 11 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε 2-1 στην Πάτρα της Καλλιθέας με τα γκολ των Ουρτάδο στο 62′ και Φουρτάδο στο 83′ (είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την αθηναϊκή ομάδα στο 74΄ ο Μαρουκάκης).

Μετά από τα αποτελέσματα αυτά, η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ αποκτά τυπικό χαρακτήρα, καθώς, ακόμη και σε περίπτωση ήττας των Κρητικών στην Καλλιθέα και νίκη των Πατρινών στη Μυτιλήνη, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 11 βαθμούς, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία, καθώς ο Πλατανιάς έχει νικήσει και τις δύο φορές την Παναχαϊκή (3-2 και 1-0) και είναι αυτός που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ.

Η αυλαία θα πέσει το ερχόμενο Σάββατο (30/6) με τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής. Η Καλλιθέα θα υποδεχθεί τον Πλατανιά Χανίων, ενώ στη Μυτιλήνη θα παίξουν Καλλονή-Παναχαϊκή (στις 19:00 και οι δύο αγώνες).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Παναχαϊκή – Καλλιθέα 2-1
Πλατανιάς – Καλλονή 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
Πλατανιάς Χανίων 11 –Σούπερ Λίγκα–
———————-
Παναχαϊκή 8
Καλλιθέα 7
Καλλονή 5

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024