Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά»

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά»

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του νέου γηπέδου της βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς το βράδυ της Τρίτης ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα Ρυθμιστικά Αττικής - Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει και το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ. Την επόμενη Τρίτη (10/6) θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, όπου και θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση, οι τροπολογίες, καθώς και οι βελτιωμένες προτάσεις που συμφώνησαν ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του νέου γηπέδου της βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς το βράδυ της Τρίτης ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα Ρυθμιστικά Αττικής – Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει και το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ. Την επόμενη Τρίτη (10/6) θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, όπου και θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση, οι τροπολογίες, καθώς και οι βελτιωμένες προτάσεις που συμφώνησαν ΑΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία κατάθεσης του Ρυθμιστικού Σχεδίου για συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική ψηφοφορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά (αλλά με ανακοίνωσή του έχει καταστήσει σαφές πως θα ταχθεί υπέρ του άρθρου 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ), το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν κατά, ενώ επιφυλάσσονται ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής, οι δυο βουλευτές που είναι και οι εισηγητές του νομοσχεδίου, Διονύσης Σταμενίτης (ΝΔ) και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (ΣΥΡΙΖΑ), τάχθηκαν υπέρ της ανέγερσης του νέου γηπέδου της «Ένωσης», όπως άλλωστε αναμενόταν.

Συγκεκριμένα ψήφισαν:
ΝΔ: υπέρ
ΣΥΡΙΖΑ: κατά
ΠΑΣΟΚ: υπέρ
ΑΝ.ΕΛ.: επιφυλάσσονται
Χρυσή Αυγή: κατά
ΔΗΜΑΡ: επιφυλάσσεται
ΚΚΕ: κατά
Ανεξάρτητοι βουλευτές: επιφυλάσσονται

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024