Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίκη στην Κέρκυρα και με... το ένα πόδι στους «4» ο Ολυμπιακό Βόλου

Νίκη στην Κέρκυρα και με… το ένα πόδι στους «4» ο Ολυμπιακό Βόλου

Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 25ο λεπτό, μετά την αποβολή του Παρασκευαΐδη, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας και απέκτησε το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της 6ης φάσης, που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στο Πανθεσσαλικό.

Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 25ο λεπτό, μετά την αποβολή του Παρασκευαΐδη, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας και απέκτησε το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της 6ης φάσης, που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στο Πανθεσσαλικό.

Τα τέρματα για την ομάδα της Μαγνησίας σημείωσαν οι Μόνχε (25′-πέναλτι) και Μαρτίν (80′). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ατρόμητο ή τον Διαγόρα.

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι η Κέρκυρα. Οι παίκτες του Μπάντοβιτς ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου είχε οργανωθεί σωστά αμυντικά και δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι στην εστία του Ρόκα.

Μετά το 20λεπτο οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν και αναζητούσαν με μεγαλύτερη συχνότητα τις γρήγορες αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σολάκη από τον Παρασκευαΐδη, που κόστισε και την αποβολή του, αφού ο Θάνος θεώρησε πως είναι τελευταίος παίκτης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόνχε, που ευστόχησε και άνοιξε το σκορ.

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι είχαν πλέον δυσκολότερο έργο, κάτι που αποδείχθηκε, καθώς με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Επστάιν δεν δημιούργησαν προβλήματα στον Ρόκα.

Στους ίδιους ρυθμούς κύλησε και το ματς στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό του πλεονέκτημα και χωρίς να ρισκάρει ήλεγχε απόλυτα την αναμέτρηση.

Οι Φαίακες δεν μπορούσαν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις, τα πολλά στημένα που κέρδισαν πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ οι φιλοξενούμενοι φαινόταν πιθανότερο να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα. Κάτι τελικά που επαληθεύτηκε στο 80′ όταν ο Εδουάρδο Μάρτιν μετά από κόρνερ διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού με κεφαλιά, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το φιλμ του αγώνα…

10′ Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν ο Γκουστάβο γέμισε από δεξιά για την Κέρκυρα, αλλά ο Επστάιν δεν κατάφερε να μπει στην τροχιά της μπάλας.

24′ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Σολάκης δέχτηκε το μαρκάρισμα από τον Παρασκευαΐδη μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι.

24′ ΑΠΟΒΟΛΗ: Απευθείας κόκκινη στον Παρασκευαΐδη, καθώς ο δαιτητής έκρινε ότι ο Σολάκης ήταν σε προφανή θέση για γκολ και η Κέρκυρα μένει με 10 παίκτες.

25′ ΓΚΟΛ 0-1: Ο Μόνχε εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αποστολίδη, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει.

27′ Ευκαιρία για την Κέρκυρα, όταν σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Επστάιν από αριστερά, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρόκα.

40′ Ωραία μπαλιά του Μόνχε για τον Ρόκα, αυτός έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας έδιωξε προτού γίνουν επικίνδυνα τα πράγματα για την εστία του Αποστολίδη.

43′ Ατομική ενέργεια του Επστάιν και καλή πάσα στον αμαρκάριστο Γκουστάβο, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

80′ ΓΚΟΛ 0-2: Εκτέλεση κόρνερ του Καπετάνου, ο Μαρτίν αφύλαχτος μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας πήρε την κεφαλιά και σημείωσε το 0-2.

90′ Καλό σουτ του Στολτίδη, η μπάλα πέρασε άουτ

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κόκκινες: Παρασκευαΐδης (25′)

Κίτρινες: Μαϊστόροβιτς, Στολτίδης – Σέλεζι

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Γκουστάβο, Παρασκευαΐδης, Λαμπρόπουλος (74′ Στολτίδης), Κοντοδήμος, Μακρής, Χαμπλ, Φλαβίνιο (61′ Καλαντζής), Επστάιν, Γιάντσης, Ηλ. Ιωάννου (69′ Τσίγκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Τόμας, Ρόκας, Σέλεζι, Ακόστα, Καπετάνος, Μόνχε, Μπρέσκα (78′ Ούμπιντες), Σολάκης (64′ Μαρτίν).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024