Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός είχε γκίνια και ο ΠΑΟΚ... Βιεϊρίνια για το 1-1 στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός είχε γκίνια και ο ΠΑΟΚ… Βιεϊρίνια για το 1-1 στο Φάληρο

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το 1-1 από το κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης, έχοντας τη ρεβάνς στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου με κεφαλιά του Μοντέστο, αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 83' με κοντινή προβολή του Βιεϊρίνια. Ωστόσο, η μπάλα τιμώρησε τους Πειραιώτες, τόσο για τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά κυρίως για τα τέσσερα (!) δοκάρια!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το 1-1 από το κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης, έχοντας τη ρεβάνς στην Τούμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου με κεφαλιά του Μοντέστο, αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 83′ με κοντινή προβολή του Βιεϊρίνια. Ωστόσο, η μπάλα τιμώρησε τους Πειραιώτες, τόσο για τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά κυρίως για τα τέσσερα (!) δοκάρια!

Χωρίς σπουδαίες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο, με τον Ολυμπιακό να έχει στην ουσία την μόνη καλή στιγμή, μόλις στο 5′, όταν ο Ρόμενταλ έκλεψε την μπάλα από τον Λίνο, σέντραρε, αλλά ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντινή απόσταση.

Διπλή απειλή για ΠΑΟΚ
Τα «αίματα» άρχισαν να ανάβουν από το 22ο λεπτό, όταν διαιτητής Τριτσώνης απέβαλε τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Μάκη Χάβο, λόγω διαμαρτυρίας. Η απόφαση αυτή όμως δεν φαίνεται να επηρέασε καθόλου τους παίκτες «Δικέφαλου» του Βορρά, που απείλησαν εις διπλούν την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, αρχικά με σουτ του Σαλπιγγίδη και στην συνέχεια με απίστευτη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία που απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Ο Μοντέστο με την… δεύτερη!
Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Στο 32′ όμως ο Φρανσουά Μοντέστο έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο ύστερα από σέντρα του Ριέρα και κεφαλιά-πάσα του Τοροσίδη, έπιασε δυνατή κεφάλια που τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.

Η φάση του 32′ έμελλε να είναι και η προειδοποιητική βολή του Κορσικανού αμυντικού. Με το παιχνίδι να μπαίνει στις καθυστερήσεις του 1ο μέρους ο Μοντέστο εκμεταλλεύτηκε την «γλυκιά» εκτέλεση φάουλ τον Ιμπαγάσα και με κεφαλιά (βρήκε και στον Τσουκαλά η μπάλα) έγραψε, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Κυριαρχία Ολυμπιακού
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά στο 56′ ο Χαλκιάς απέκρουσε σουτ του Ριέρα από πλάγια θέση, ενώ στο 59′ ο Μιραλάς ξεμαρκαρίστηκε και πλάσαρε, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις αλλά δεν είχε καταφέρει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αντώνη Νικοπολίδη. Αντιθέτως η ομάδα του Πειραιά «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα κεφαλιά του Πάντελιτς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Χαλκιά.

Βιεϊρίνια και… 1-1
Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει. Ο Τσιρίλο πραγματοποίησε βαθειά μπαλιά, ο Βιεϊρίνια βγήκε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας και με προβολή ισοφάρισε σε 1-1 τον αγώνα.

Τα δοκάρια του είπαν «όχι»
Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του «Δικέφαλου» του Βορρά και κατά των Πειραιωτών, που ήθελαν ένα δεύτερο γκολ. Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ, κυρίως λόγω των δοκαριών που σταμάτησαν στο 87′ τόσο τον Ζαϊρί όσο και τον Τοροσίδη. Το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ να αποδρά με τον 1-1 από την έδρα του Ολυμπιακού και να αποκτά το προβάδισμα για την πρόκριση, που θα κριθεί στην Τούμπα.

Το φιλμ του αγώνα…

7′ Ένα κέρμα που έπεσε από την εξέδρα χτύπησε τον βοηθό διαιτητή και υπάρχει και μικρή διακοπή στο παιχνίδι.

25′ ΑΠΟΒΟΛΗ: Ο 4ος διαιτητής Μιχάλης Τσιανιάρης απέβαλε τον Μάκη Χάβο για διαμαρτυρίες του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου»

25′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ύστερα από σουτ του Σαλπιγγίδη, η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυντικών του Ολυμπιακού και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

26′ Εκτέλεση του κόρνερ από τον Γκαρσία με τη μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και να απειλεί την εστία του Νικοπολίδη, ο οποίος έδιωξε λίγο πριν περάσει τη γραμμή.

32′ ΔΟΚΑΡΙ: Εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα πήρε ύψος, ο Τοροσίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μοντέστο βρέθηκε αφύλαχτος δεξιά στην μικρή περιοχή του Χαλκιά και με πλασέ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο.

45’+2′ ΓΚΟΛ 1-0: Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από αριστερά σαν κοντινό κόρνερ, ο Μοντέστο πήρε την γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένταση στη φυσούνα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα σε Πάντελιτς και Φωτάκη. Ο Μουσλίμοβιτς μπήκε στη μέση για να χωρίσουν οι παίκτες που φαίνεται ότι είχαν… προηγούμενα από το α’ ημίχρονο.

48′ Ωραία κάθετη μπαλιά του Ιμπαγάσα για τον Πάντελιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από δεξιά, αλλά δεν πρόλαβε για λίγο τη μπάλα.

56′ Καλό διαγώνιο σουτ του Ριέρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Χαλκιάς έδιωξε δύσκολα στη δεξιά γωνία του.

59′ Πλασέ του Μιραλάς από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και τετ-α-τετ με τον Χαλκιά, η μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο.

67′ ΔΟΚΑΡΙ:
Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από καλή θέση πλάγια αριστερά έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Πάντελιτς πήρε την κεφαλιά και με τον Χαλκιά να είναι εκτός θέσης, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

73′ Ωραία ενέργεια του Φετφατζίδη, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ προσπάθησε να φέρει τη μπάλα στο δεξί, σούταρε, αλλά ο Τσιρίλο έδιωξε και ενώ η μπάλα είχε πάρει πορεία προς την εστία.

74′ Εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα από δεξιά, ο Τοροσίδης πήρε μόνος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα μόλις άουτ.

79′ Ωραία πάσα του Μουσλίμοβιτς για τον Φωτάκη δεξιά έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Έλληνας μέσος προσπάθησε για τη… λόμπα, αλλά δεν προβλημάτισε τον Νικοπολίδη.

82′ ΓΚΟΛ 1-1: Εκτέλεση φάουλ του Τσιρίλο πίσω από το κέντρο, ο Βιεϊρίνια έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού στόπαρε ωραία μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με πλασέ πέτυχε το 1-1.

87′ ΔΙΠΛΟ ΔΟΚΑΡΙ: Φοβερή ενέργεια του Ζαϊρί, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από αριστερά και από κοντά σούταρε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη που από απόσταση δύο μέτρων σημάδεψε εκ νέου το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τοροσίδης – Χαλκιάς, Φωτάκης, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο (83′ Ζαϊρί), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ρόμενταλ (71′ Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Ριέρα (63′ Χολέμπας).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (85′ Μπαλάφας), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (82′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (73′ Μουσλίμοβιτς), Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024