Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα μετά το 2-0 και ο «Λύμπε» (ξανά) πλήγωσε τον ΠΑΟ

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα μετά το 2-0 και ο «Λύμπε» (ξανά) πλήγωσε τον ΠΑΟ

Σαφές προβάδισμα για την πρόκρισή της στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, η οποία σαν τυπικά φιλοξενούμενη νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στο... «πράσινο», από 40.000 οπαδούς ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος για άλλη μια φορά πλήγωσε την πρώην ομάδα του, όπως συνηθίζει, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ.

Σαφές προβάδισμα για την πρόκρισή της στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, η οποία σαν τυπικά φιλοξενούμενη νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό στο… «πράσινο», από 40.000 οπαδούς ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος για άλλη μια φορά πλήγωσε την πρώην ομάδα του, όπως συνηθίζει, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ.

Ο «Λύμπε», μάλιστα χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού» όταν αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις. Οι «πράσινοι» δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και δεν θύμισαν τα τελευταία τρία παιχνίδια που είχαν δώσει στο πρωτάθλημα.

Και πως να γίνει αυτό, όταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να αλλάξει σχεδόν τη μισή ενδεκάδα; Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρει μεγάλες ευθύνες για το τελικό αποτέλεσμα, που ουσιαστικά καταδικάζει τον Παναθηναϊκό στο θεσμό του Κυπέλλου…

Για τους νικητές πέρα από τον «Λύμπε», εξαιρετικός ήταν και ο Σάχα, που σε τέσσερις περιπτώσεις (2 με τον Νίνη, 1 με τον Μαρίνο και 1 με τον Σισέ) έσωσε την εστία του, αλλά και ο Νασούτι που δεν έχασε στιγμή τον Σισέ. Από το «τριφύλλι», ο Λέτο, ο Νίνης και κάπως ο Μαρίνος έσωσαν τα προσχήματα…

Με πολλά νέα πρόσωπα

Πέντε αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα. Καρνέζης αντί Τζόρβα, Σεϊταρίδης αντί Βύντρα, Καραγκούνης αντί Κατσουράνη, Λέτο αντί Λουίς Γκαρσία και Μαρίνος αντί του Γκοβού.

Απ’ την άλλη, ο Χιμένεθ είχε τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, με την μεγαλύτερη έκπληξη να έγκειται στη μη παρουσία του Μπλάνκο στο βασικό σχήμα. Γιάχιτς, Νασούτι αντί των τραυματιών Γεωργέα και Μανωλά και ο Ντιόπ ήταν αυτοί που δεν είχαν ξεκινήσει στην Τρίπολη.

Μπήκε με… ορμή, δύο σουτ ο Νίνης

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με την… ορμή που του έδινε η εξέδρα των 40.000 οπαδών του, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Σάχα, καθώς ο Χιμένεθ είχε παρατάξει την ομάδα αρκετά αμυντικά.

Ετσι, οι πρώτες αξιόλογες φάσεις ήρθαν από μακρινά σουτ και φάουλ του Νίνη, στο 22′ και στο 24′, τα οποία έβγαλε με δυσκολία ο γκολκίπερ της ΑΕΚ. Η Ένωση είχε μια ευκαιρία στο 26′ με τον Σκόκο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σιμάο έβαλε σωτήρια την κόντρα και έκοψε το σουτ του Αργεντίνου.

Η καλύτερη ευκαιρία από Μαρίνο

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 45′, όταν ο Μαρίνος έπαιξε το ένα-δύο με τον Σισέ μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με τον Σάχα να αποκρούει, αλλά όχι να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Λέτο που καραδοκούσε έβαλε την προβολή στέλνοντας, ωστόσο τη μπάλα άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Καλόπουλος σφύριξε τη λήξη για το πρώτο μέρος, που σαφώς δεν πρόσφερε και ιδιαίτερες συγκινήσεις…

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός με τους Λέτο και Νίνη ορεξάτους προσπαθούσε να κάνει κάποια αξιόλογη φάση και ως τέτοια μπορεί να θεωρηθεί αυτή του 52′, όταν οι δύο παίκτες συνδυάστηκαν με τον Αργεντίνο να κάνει την σέντρα-σουτ, που άργησε να καταλάβει ο Σισέ και πέρασε ανεκμετάλλευτη. Η δε ΑΕΚ είχε κάποιες προσπάθειες του Λαγού, που δεν ολοκληρώθηκαν…

Ο Λύμπε πάγωσε το ΟΑΚΑ

Μετά από λάθος του Σπυρόπουλου, ο Λαγός μπήκε μέσα στην περιοχή γύρισε στον Σκόκο, που σούταρε η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Γιάχιτς που έκανε κάτι σαν… σέντρα-σουτ, Σαριέγκι και Καντέ σάστισαν και ο Λυμπερόπουλος με προβολή έγραψε το 0-1 στο 64′ παγώνοντας το ΟΑΚΑ!

Καθυστερημένες αλλαγές

Ο Φερέιρα, αρκετά καθυστερημένα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλο αντί των Καραγκούνη (αποδοκιμάστηκε) και Μαρίνου, ενώ ο Χιμένεθ έριξε στη μάχη τον Μπλάνκο αντί του Γκερέιρο και κατόπιν τον Νταντόμο αντί του Σκόκο. Οι «πράσινοι» αγχώθηκαν από το 0-1 και δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Τελείωσε στο 80′

Στο 80′ ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα. Ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Λέτο, που ήταν στο τείχος, άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Ο Σισέ προσπάθησε στο τέλος σε κάνα δύο περιπτώσεις να μειώσει το σκορ και να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της πρόκρισης, όμως ο Σάχα είχε άλλη άποψη.

Η αλλαγή του Πετρόπουλου στο 92′ μόνο ως… ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί από τον Φερέιρα, που έστησε λάθος την ομάδα και έκανε και κακό κοουτσάρισμα γενικότερα!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Κάθετη του Σκόκο στον Γιάχιτς που μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του έδιωξε σε κόρνερ ο Λέτο.

22′ Πρώτο σουτ του αγώνα με τον Νίνη έξω από την περιοχή, ο Σάχα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

26′ Σουτ του Σκόκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών του ΠΑΟ.

38′ Σουτ του Σκόκο, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

45′ Ωράιος συνδιασμός του Σισέ με τον Μαρίνο, ο οποίος μέσα από την περιοχή κάνει το πλασέ, ο Σάχα αποκρούει και ο Λέτο στο ριμπάουντ, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

51′ Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

52′ Σέντρα σουτ του Λέτο, ο Σισέ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.

58′ Σουτ του Λαγού έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

64′ ΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα σουτ του Γιάχιτς από το ύψος της περιοχής, ο Λυμπερόπουλος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

80′ ΓΚΟΛ 0-2: Ο Λυμπερόπουλος εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στην πλάτη του Λέτο και αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Καρνέζη για το 0-2.

81′ Ωραίο και δυνατό σου του Σισέ έξω από την περιοχή, ο Σάχα πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος – Μάκος, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκερέιρο, Γιάχιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Μαρίνος (67΄ Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (67΄ Κατσουράνης), Λέτο, Νίνης (88΄ Πετρόπουλος), Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68΄ Μπλάνκο), Λαγός, Σκόκο (71΄ Νταντόμο), Λυμπερόπουλος (90΄ Αργυρίου)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024