Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Σαλπιγγίδης έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και τον Ολυμπιακό... σπίτι του

Ο Σαλπιγγίδης έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και τον Ολυμπιακό… σπίτι του

Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57' ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στην άδεια Τούμπα και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Καραϊσκάκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57′ ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στην άδεια Τούμπα και σε συνδυασμό με το 1-1 στο Καραϊσκάκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Άριστα παραταγμένος από τον Μάκη Χάβο, ο «δικέφαλος» του Βορρά υπερασπίστηκε το προβάδισμά του από το πρώτο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο τα τελευταία δέκα λεπτά, αφού ο Μιραλάς δεν συγκράτησε τα νεύρα του και αποβλήθηκε για χτύπημα στον Ιβιτς.

Ο Ολυμπιακός την κατοχή, ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες

Με τον Ολυμπιακό να έχει στη μεγαλύτερη διάρκεια την κατοχή της μπάλας, αλλά τον ΠΑΟΚ τις μεγάλες ευκαιρίες ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Με κινητήριο μοχλό τον Ιμπαγάσα, οι παίκτες του Βαλβέρδε εκμεταλλεύτηκαν τον χώρο που τους άφηναν οι γηπεδούχοι, καθώς είχαν οπισθοχωρήσει για να κρατήσουν το μηδέν.

Παρά την εδαφική υπεροχή και την κυκλοφορία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν χώρους με τους Μιραλάς, Ρόμενταλ και Τζιμπούρ να είναι καλά κλεισμένοι και να μην μπορούν να πατήσουν περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο με δύο μακρινά σουτ του Ρόμενταλ και του Μιραλάς.

Αντίθετα, ο «δικέφαλος» του Βορρά αν και είχε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το γκολ.

Αρχικά με τον Βιεϊρίνια μόλις στο 2′, όταν σημάδεψε το δοκάρι και αφού ο Νικοπολίδης άλλαξε λίγο την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλα, αλλά και στο 17′ με τον Ίβιτς να μην μπορεί να πλασάρει σωστά από ευνοϊκή θέση και μετά από κάθετη του Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ξεκάθαρα με σκοπό να προφυλάξει το σκορ του πρώτου αγώνα, προσπαθώντας να παγώσει το ρυθμό και να αποδιοργανώσει τους φιλοξενούμενους.

Μίλησε ο Σαλπιγγίδης

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με σαφώς πιο επιθετικές διαθέσεις και στο πρώτο τέταρτο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κι ενώ είχαν προηγηθεί δύο καλές ευκαιρίες. Ο Νικοπολίδης αποσόβησε σουτ του Βιεϊρίνια στο 49′, ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε στο 53′ να πλασάρει από καλή θέση, αλλά στο 57′ ο Έλληνας διεθνής επιθετικός με ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Νικοπολίδη, άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης.

Η αντίδραση του Βαλβέρδε ήταν άμεση και αφού νωρίτερα είχε ρίξει στη μάχη τον Ζαϊρί, πριν συμπληρωθεί το 60′ πέρασε στο παιχνίδι Πάντελιτς και Φετφατζίδη (στη θέση των Τζιμπούρ και Φουστέρ).

Κόκκινη ο Μιραλάς, κράτησε ο ΠΑΟΚ

Όπως ήταν λογικό ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια, με τον Ζαϊρί να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά και να μην επιτρέπει να απειληθεί ο Χαλκιάς. Οι «ασπρόμαυροι» αντίθετα, ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για χέρι-πέναλτι του Μιραλάς μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει λύσεις και στη συνέχεια πλήρωσε τα νεύρα, αφού ο Μιραλάς αποβλήθηκε εξαιτίας εκτός φάσης χτυπήματος στον Ιβιτς.

Στη μοναδική ευκαιρία των «ερυθρολεύκων» μέχρι το τέλος, ο Χαλκιάς νίκησε τον Τοροσίδη και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ ΔΟΚΑΡΙ: Σουτ του Βιεϊρίνια λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και δεξιά, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη, στην επαναφορά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε τη σέντρα, ο Σαλπιγγίδης σούταρε και ο Νικοπολίδης έδιωξε σωτήρια.

9′ Καλή σέντρα του Ρόμενταλ από δεξιά, ο Μιραλάς έπιασε τη γυριστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα άουτ.

17′ Ωραία κάθετη πάσα του Γκαρσία για τον Ίβιτς, αυτός πιεζόμενος από τον Ραούλ Μπράβο έκανε το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα άουτ.

22′ Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από δεξιά, η μπάλα απευθείας στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

36′ Εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς σούταρε μέσα από το ύψος της περιοχής του ΠΑΟΚ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

40′ Ο Βιεϊρίνια σταμάτησε τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, βάζοντας το χέρι του πάνω στον Βέλγο, ωστόσο, ο επιθετικός του Ολυμπιακού φάνηκε περισσότερο να… παρατάει τη φάση, παρά να τον εμποδίζει ο αντίπαλός του και ο Μάνδαλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας ότι ήταν… τραβηγμένο να σφυρίξει πέναλτι.

49′ Ωραία προσπάθεια του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, δοκίμασε το δυνατό σουτ με το αριστερό, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

53′ Ωραία σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά, ο Σαλπιγγίδης μόνος στην περιοχή του Ολυμπιακού απέναντι από

57′ ΓΚΟΛ 1-0: Εκτέλεση φουλ από τον Γκαρσία, η μπάλα απομακρύνθηκε αρχικά από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά μετά από κεφαλιά του Ίβιτς στρώθηκε στον Σαλπιγγίδη, αυτός κατέβασε ωραία με το στήθος έκανε και το πλασέ από τα όρια της περιοχής νικώντας τον Νικοπολίδη.

57 Σχόλιο: Ο Τσιρίλο αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ από τον Σαλπιγγίδη, σήκωσε μία φανέλα του ΠΑΟΚ με το νούμερο 15 και φυσικά το όνομα του Πάμπλο Κοντρέρας, αφιερώνοντας το γκολ στον μεγάλο απόντα του ΠΑΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε στη Χιλή για την κηδεία του πατέρα του.

60′ Ο Τζιμπούρ μονομάχησε με τον Τσιρίλο, σούταρε από θέση μέσα αριστερά και κέρδισε το κόρνερ.

73′ Εκτέλεση έμμεσου φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς άπλωσε το χέρι του και έδιωξε σε κόρνερ, η φάση διέφυγε από τον διαιτητή, αφού διαφορετικά έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι για τον ΠΑΟΚ.

79′ Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ελ Ζαρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα κόντραρε στον Μοντέστο και βγήκε κόρνερ.

83′ Εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη από δεξιά, ο Χαλκιάς βγήκε και μπλόκαρε.

90′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Τοροσίδης σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε.

90′ Κεφαλιά του Μέλμπεργκ από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα στην αγκαλιά του Χαλκιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86′ Μιραλάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίνο, Τσουκαλάς, Σαβινί – Τζιμπούρ, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71′ Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (90΄+ 2 Μπαλάφας), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85′ Μουσλίμοβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ρόμενταλ (53′ Ζαϊρί), Φουστέρ (61′ Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (61′ Πάντελιτς), Ιμπαγάσα, Μιραλάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024