Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Μίτσελ σούταρε στην... τύχη και o Καρνέζης κρέμασε τον ΠΑΟ στο 98'

Ο Μίτσελ σούταρε στην… τύχη και o Καρνέζης κρέμασε τον ΠΑΟ στο 98′

Με γκολ του Μίτσελ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ μείωσε σε 3-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό και πήρε μια επική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος . Η Ένωση προηγήθηκε στο 12' με τον Λαγό, πλήρωσε τα τεράστια αμυντικά της κενά και ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 χάρη στο γκολ του Λουκά Βύντρα -που γλίτωσε την αποβολή στο 34', αλλά έφυγε κακώς από το παιχνίδι στο 72' - και τελικά προκρίθηκε χάρη στο απευθείας φάουλ του Μίτσελ από το κέντρο (!), στην τελευταία φάση του αγώνα. Μεγάλη ευθύνη στα γκολ της ΑΕΚ, από τον Ορέστη Καρνέζη. Διακοπή και επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ των ΜΑΤ και των οπαδών!

Με γκολ του Μίτσελ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η ΑΕΚ μείωσε σε 3-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό και πήρε μια επική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος .

Η Ένωση προηγήθηκε στο 12′ με τον Λαγό, πλήρωσε τα τεράστια αμυντικά της κενά και ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 χάρη στο γκολ του Λουκά Βύντρα -που γλίτωσε την αποβολή στο 34′, αλλά έφυγε κακώς από το παιχνίδι στο 72′ – και τελικά προκρίθηκε χάρη στο απευθείας φάουλ του Μίτσελ από το κέντρο (!), στην τελευταία φάση του αγώνα.

Μεγάλη ευθύνη στα γκολ της ΑΕΚ, από τον Ορέστη Καρνέζη. Διακοπή και επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ των ΜΑΤ και των οπαδών!

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, παίρνοντας την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, ενώ πέτυχε αυτό που ζήτησε ο Φερέιρα, από τη δική του ομάδα. Το γρήγορο γκολ.

Δράστης ο Λυμπερόπουλος με την εξαιρετική κίνηση και την κάθετη πάσα στον Λαγό, που εκτέλεσε τον Καρνέζη από θέση βολής, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο γκολ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό το γκολ θα τελείωνε τη… σεμνή τελετή, οι «πράσινοι» βρήκαν το σθένος να επιστρέψουν, ισορροπώντας την κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και τελικά το σκορ.

Ήταν το κόρνερ που εκτέλεσε ο Λέτο στο 21ο λεπτό, η πρώτη κεφαλιά από τον Καντέ στο πρώτο δοκάρι και η δεύτερη του Σισέ σε κενή εστία, που έγραψε το 1-1. Στο γκολ αυτό, φάνηκε ξεκάθαρα η απουσία του Δέλλα από την αναμέτρηση αλλά και το λάθος του Νασούτι, που έχασε το μαρκάρισμα του Γάλλου.

Ροντέο μέχρι (και) το ημίχρονο!

Από το σημείο της ισοφάρισης και μετά, το παιχνίδι πήρε φωτιά. Αρχικά το γήπεδο και ο πάγκος της ΑΕΚ σηκώθηκαν στο πόδι σε δύο περιπτώσεις, για σκληρό φάουλ του Βύντρα – που είχε ήδη κάρτα – στον Καράμπελα στο 34′, αλλά και για τη φάση του 39ου λεπτού.

Στο συγκεκριμένο σημείο, ο Κατσουράνης έκλεψε με προβολή – φάουλ τη μπάλα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, έδωσε στον Νίνη και ο τελευταίος έβγαλε τον Σισέ – από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ, απέναντι από τον Σάχα, που απέκρουσε το πλασέ.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ, από το οποίο επωφελήθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που με κεραυνό από το ημικύκλιο της περιοχής, έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Το γκολ αυτό προκάλεσε τους έντονους πανηγυρισμούς – συνοδευόμενους με χειρονομίες – των επίσημων προσκεκλημένων του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στο μπουθ πάνω από τα δημοσιογραφικά και την αντίδραση των οπαδών της ΑΕΚ που απάντησαν με αντικείμενα και μαζική απειλητική κίνηση εναντίον τους.

Μόνος του κι όλοι τους!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση, δημιουργώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με Σισέ και Χριστουδουλόπουλο, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Σάχα, ο οποίος πάλευε μόνος του για την πρόκριση.

Στο 63ο λεπτό, ο Λουκάς Βύντρα σε μια φάση καρμπόν με το γκολ του Σισέ, έγραψε το 3-1 για την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος και αυτός την τραγική κατάσταση του κέντρου της άμυνας της ΑΕΚ.

Δύο λεπτά αργότερα, 10-15 οπαδοί της ΑΕΚ, μπήκαν στο γήπεδο από τη θύρα 17, πέταξαν καπνογόνα, πινακίδες και άλλα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν η αιτία να διακοπεί το ματς για τρία λεπτά. Τελικά αποχώρησαν μετά την επέμβαση των ψυχραιμότερων ομοϊδεατών τους και τη στιγμή που το υπόλοιπο γήπεδο τους αποδοκίμαζε εν χορώ!

Αποβλήθηκε ο Βύντρα για… άγνωστο λόγο!

Στο 72ο λεπτό, ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι και τον Μπλάνκο (νωρίτερα είχε βάλει και τον Μπαχά), ενώ στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής Παππάς, απέβαλλε τον Βύντρα για… καθυστέρηση (!), τη στιγμή που στο πρώτο μέρος του χαρίστηκε σε δύο πολύ πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις!

Δύο λεπτά αργότερα, το λάθος του Μάκου και η πάσα του Λέτο, έβγαλε τον Σισέ σε θέση βολής, με τον Σάχα να νικά και πάλι τον Γάλλο, διατηρώντας τον «δικέφαλο» στο παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόνο τον κίνδυνο – θάνατο, Σισέ να είναι κάτω από τη σέντρα.

Απίστευτο φινάλε!

Το γκολ όμως δεν ερχόταν και όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα βαφόταν πράσινη. Μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και την τελευταία φάση του αγώνα, όπου η ΑΕΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από το κέντρο του γηπέδου, εξέθεσε τον Καρνέζη, μειώνοντας στο τελικό 3-2 και παίρνοντας την πρόκριση!

Τρομερής έκτασης επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης, μεταξύ οπαδών της και δυνάμεων των ΜΑΤ, εντός αγωνιστικού χώρου!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3′ Σουτ του Σισέ από τη γωνία της περιοχής και αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.

7′ Σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

14′ ΓΚΟΛ 1-0: Ωραία μπαλιά του Λυμπερόπουλου από πλάγια αριστερά στον Λαγό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, ο Καρνέζης έπεσε αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα.

21′ ΓΚΟΛ 1-1: Κόρνερ από αριστερά με τον Λέτο, ο Καντέ παίρνει την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Σισέ μέσα από τη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα με κεφαλιά αμαρκάριστος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

28′ Σέντρα του Σισέ από αριστερά, ο Λέτο πήρε την αδύναμη κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.

31′ Λάθος γύρισμα του Ντιόπ προς τα πίσω με τον Σισέ να παίρνει το… δώρο αλλά το σουτ του έξω από την περιοχή δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.

40′ Κάθετη στον Σισέ, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά, πλάσαρε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σάχα που έσωσε την ΑΕΚ.

45’+1′ ΓΚΟΛ 1-2: Πολύ ωραίο γκολ για τον Παναθηναϊκό, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να πιάνει ένα ωραίο βολ πλανέ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο δεξί «γ» του Σάχα.

50′ Νέο ωραίο σουτ του Ζιλμπέρτο έξω από την περιοχή, αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

54′ Σουτ του Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

56′ Σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Σισέ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Σάχα με δύσκολη προσπάθεια έδιωξε πάνω στη γραμμή…

57′ Σουτ του Νίνη, η μπάλα πέρασε άουτ.

62′ Σέντρα σουτ του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά, ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ.

63′ ΓΚΟΛ 1-3: Κόρνερ από τον Λέτο από δεξιά, ο Σαριέγκι την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω όπου ο Βύντρα με κεφαλιά ψαράκι φέρνει τον Παναθηναϊκό σε σκορ πρόκρισης!!!

65′ Σουτ του Σκόκο, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

75′ Σουτ του Ντιόπ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

84′ Μακρινό σουτ του Ντιόπ, η μπάλα αρκετά άουτ.

86′ Σουτ του Σκόκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του ΠΑΟ και πέρασε κόρνερ.

87′ Αντεπίθεση του ΠΑΟ με τον Σισέ από αριστερά, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

88′ Σουτ του Σκόκο, η μπάλα κόντραρε.

90′ Νέα αντεπίθεση του ΠΑΟ με τον Σισέ από δεξιά αυτή τη φορά, αλλά και πάλι του σουτ του Γάλλου πέρασε διαγώνια άουτ.

94′ Μπαλιά του Σισέ στον Λέτο που δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-4.

94′ Γυριστό σουτ του Μπάχα μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.

96′ Σουτ του Σκόκο έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.

98′ ΓΚΟΛ 2-3:
Ο Μίτσελ εκτέλεσε το φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου με σκοπό να γεμίσει στην περιοχή για κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και καταλήγει στα δίχτυα του Καρνέζη που έκανε λάθος έξοδο! Απίστευτο φινάλε με τον Μίτσελ να δίνει την πρόκριση στην Ένωση από το πουθενά!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 73΄ Βύντρα (δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντιοπ, Γιάχιτς – Βύντρα, Σπυρόπουλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Νασούτι, Μάκος (81΄ Μίτσελ), Καφές (53΄ Μπάχα), Ντιόπ, Λαγός (70΄ Μπλάνκο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα):
Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Νίνης, Κατσουράνης (89΄ Πλεσί), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Μαρίνος) , Σισέ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024