Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τα... δοκάρια και τους «εννέα» του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τα… δοκάρια και τους «εννέα» του ΠΑΟΚ

Ο Ντιοπ σημάδευε τα δοκάρια, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τους... φιλοξενούμενους και έτσι ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έληξε 0-0. Η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να πάει κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική και να προτιμήσει τον Μπαχά αντί του φορμαρισμένου Μπλάνκο και οι αποφάσεις του διαιτητή Σιδηρόπουλου, που άφησε με εννέα παίκτες τον ΠΑΟΚ, άλλαξαν δραματικά τη μορφή του ματς. Κάτι που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, καθώς «σημάδεψε» με τον Ντιόπ δύο φορές τα δοκάρια.

Κύρκος Βαγγέλης

Ο Ντιοπ σημάδευε τα δοκάρια, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τους… φιλοξενούμενους και έτσι ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ έληξε 0-0. Η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να πάει κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική και να προτιμήσει τον Μπαχά αντί του φορμαρισμένου Μπλάνκο και οι αποφάσεις του διαιτητή Σιδηρόπουλου, που άφησε με εννέα παίκτες τον ΠΑΟΚ, άλλαξαν δραματικά τη μορφή του ματς. Κάτι που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, καθώς «σημάδεψε» με τον Ντιόπ δύο φορές τα δοκάρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό και τις δύο ομάδες να θέλουν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Το επιθετικό 4-2-3-1 και για τις δύο ομάδες έδειχνε ικανό να μας δώσει μεγάλες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά η μπάλα δύσκολα έφτανε στην περιοχή. Έτσι, έμεναν οι «πτέρυγες» των δύο ομάδων για να δημιουργήσουν τις όποιες επιθετικές ενέργειες.

Κάτι που φάνηκε και στις κάρτες που «φορτώθηκαν» οι δύο αριστεροί μπακ των Δικεφάλων, ο Λίνο (σε πρώτη φάση) και ο Καράμπελας (στη συνέχεια). Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε – όπως η ροή του ματς έδειχνε – από τύχη. Συγκεκριμένα, ο Μπαχά προσπάθησε να κάνει μια ατομική ενέργεια, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στο Λυμπερόπουλο, που με την εμπειρία του κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κρέσιτς, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Αυτή ήταν η «σπίθα» που άναψε τη «φωτιά» στον αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ματέος με απευθείας από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην… αντεπίθεση και έγινε απειλητικός στο 32΄, όταν από σέντρα του Σαλπιγγίδη προς τον Μουσλίμοβιτς, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Βόσνιο επιθετικό.

Αλλά, η πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς ήρθε στο 34′. Ο Σκόκο, που για ακόμη μια φορά ήταν ο «εγκέφαλος» της Ένωσης, βρήκε με εκτέλεση κόρνερ το κεφάλι του Ντιόπ, το οποίο όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αντιδράσει εάν η κατεύθυνση της μπάλας ήταν προς τα δίχτυα.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του στην επίθεση, με το γύρισμα του Σνάουτσνερ να μπλοκάρει ο Σάχα. Και όμως, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν σταμάτησε εκεί. Πήγε να «χτυπήσει» σε ένα σημείο, όπου θα έβαζε με την πλάτη στον τοίχο την αντίπαλό του. Ομως, ο «κέρβερος» με το όνομα Σάχα, είχε ξανά τη λύση, όταν ο Μουσλίμοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ.

Η είσοδος του Μπλάνκο αντί του υστερήσαντα Μπαχά άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού και έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ. Γεγονός που πήγε να εκμεταλλευτεί στο 65′ ο Ντιοπ, όταν έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατάφερε να ελέγξει ο Κρέσιτς.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» στα τελευταία 15 λεπτά. Πρωταγωνιστής ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, ο οποίος μέσα σε δύο λεπτά απέβαλλε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ! Τη μια φορά απόλυτα δικαιολογημένα. Ενα ανόητο φάουλ του Λίνο στο 74′ στη μεσαία γραμμή ανάγκασε τον ρέφερι του συνδέσμου Δωδεκανήσου να αποβάλλει τον Βραζιλιάνο με δεύτερη κίτρινη.

Δύο λεπτά αργότερα έκανε το ίδιο με τον Ιβιτς για διαμαρτυρία, όπου φάνηκε να είχε ξεχάσει την πρώτη κίτρινη. Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με συνέπεια να αποβληθεί από τον πάγκο και ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Τρίτη αποβολή δηλαδή για τον ΠΑΟΚ. Ομως, το… ρεσιτάλ του ρέφερι του αγώνα δεν τελείωσε εκεί, γιατί λίγο αργότερα ο Κοντρέρας έκανε ένα φράγμα στον Σκόκο, όπου αναλογιζόμενος φαίνεται την κάρτα που έδωσε στον Ιβιτς) «έκλεισε τα μάτια» σε ακόμη μια κάρτα.

Οταν τα νεύρα τελείωσαν, είδαμε και λίγη μπάλα. Η ΑΕΚ είχο αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Και αυτό γιατί η τύχη της γύρισε την πλάτη. Δεύτερο δοκάρι και δεύτερο προσωπικό για τον Ντιοπ στο 81′ με την κεφαλιά του Σενεγαλέζου να σταματάει ξανά στο οριζόντιο. Στην τελευταία φάση του ματς, στο 83′, ο Μπλάνκο δεν έκανε σωστά το κοντρόλ ενώ βρισκόταν απέναντι από τον Κρέσιτς κι έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία για την Ενωση.

To φιλμ του αγώνα

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ
90+4′ Τελικό σφύριγμα στο ματς.
87′
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη.
83′
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μίτσελ στη θέση του Καράμπελα.
82′
Κόρνερ του Λαγού από τα δεξιά, ο Ντιόπ σηκώνεται και πιάνει την κεφαλιά, αλλά για δεύτερη φορά στο ματς χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
80′
Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς αποχωρεί για να μπει στη θέση του ο Σαβίνι.
79′
Ο Σκόκο εκτελεί φάουλ από τα αριστερά, ο Τσουκαλάς στην πορεία της μπάλας, που παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
76′ Δεύτερη κόκκινη σε παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Ιβιτς διαμαρτύρεται στον Σιδηρόπουλο και ο Δωδεκανήσιος διαιτητής του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
75′
Ο Σκόκο επιχειρεί μια ωραία ατομική ενέργεια, πιάνει το σουτ εκτός μεγάλης περιοχής του Κρέσιτς, αλλά ο Κροάτης διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
74′ Κόκκινη κάρτα στον Λίνο. Ο Βραζιλιάνος κάνει ένα επικίνδυνο τάκλιν στον Σκόκο και ο ρέφερι του αγώνα δεν μπορούσε παρά μόνο να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
66’
Φάουλ για την ΑΕΚ από πλάγια δεξιά, ο Σκόκο εκτελεί και γεμίζει εντός αντίπαλης περιοχής, ο Μουσλίμοβιτς δεν διώχνει σωστά, με τη μπάλα να φτάνει στον Ντιόπ, πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κρέσιτς μαζεύει, παρά το ότι υπήρχαν πολλά σώματα μπροστά του.
65′
Κίτρινη κάρτα στον Τσιρίλο για φάουλ πάνω στον Σάχα, την ώρα που ο Αργεντινός επιχειρούσε βολέ.
60′ Πρώτη αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ. Ο Ελ Ζαρ στη θέση του Κουτσιανικούλη.
57′
Πρώτη αλλαγή στο ματς. Ο Μπλάνκο στη θέση του Μπαχά.
54′
Κίτρινη κάρτα στον Ιβιτς για φάουλ πάνω στον Γεωργέα.
50′
Ο Μουσλίμοβιτς στην περιοχή της ΑΕΚ και πλάγια αριστερά, πιάνει ένα πολύ ωραίο μονοκόμματο δεξί σουτ, αλλά ο Σάχα αντιδρά με καταπληκτικό τρόπο και διώχνει σε κόρνερ.
46′ Εναρξη επανάληψης.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
45′ Χωρίς δευτερόλεπτό καθυστέρησης, ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου.
42’
Ο Ιβιτς κάνει μια ωραία ατομική ενέργεια, τροφοδοτεί πλάγια δεξιά τον Σαλπιγγίδη, που πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σάχα. Ισως να βρήκε με τα ακροδάκτυλα τη μπάλα και ο Αργεντινός πορτιέρο, με τον διαιτητή να δίνει κόρνερ.
36′
Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα για φάουλ πάνω στον Σαλπιγγίδη.
34′
Ο Σκόκο εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά όπως επιτίθεται η ΑΕΚ, ο Ντιόπ από το ύψος του πέναλτι πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς και στη συνέχεια ο Γκαρσία απομακρύνει σε κόρνερ.
32’
Ο Σαλπιγγίδης κλέβει την μπάλα και σεντράρει από δεξιά με στόχο τον Μουσλίμοβιτς, αλλά ο Βόσνιος δεν προλαβαίνει γα λίγο τη μπάλα.
31′
Ο Κοντρέρας κάνει μια λάθος πάσα, η μπάλα φτάνει στον Μπαχά εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχειρεί φεύγει απελπιστικά άουτ.
26’
Ο Ντιόπ κερδίζει φάουλ σε πολύ καλό σημείο για την ΑΕΚ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά η εκτέλεση του Ματέος δεν είναι η καλύτερη δυνατή και η μπάλα φεύγει περίπου ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.
24’
Ο Λυμπερόπουλος βρίσκει την ευκαιρία να πάρει τη μπάλα εντός περιοχής του ΠΑΟΚ από κόντρες, έπειτα από ενέργεια του Μπαχά, γυρίζει και πιάνει το αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει κόρνερ, καθώς κόντραρε.
21′
Κίτρινη κάρτα στον Λίνο για φάοουλ στον Μπερνς.
16′
Ωραία προσωπική ενέργεια του Κουτσιανικούλη, δίνει δίπλα του και εκτός περιοχής στον Μουσλίμοβιτς, αλλά το σουτ του φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι ου Σάχα.
9’
Ο Μπερνς κάνει κίνηση από πλάγια δεξιά, επιχειρεί να βρει με σέντρα κάποιο κεφάλι εντός περιοχής, ο Σκόκο νικάει στον αέρα τον Σνάουτσνερ, αλλά η κεφαλιά του είναι αδύναμη και καταλήγει στα χέρια του Κρέσιτς.
1′
Εναρξη αγώνα.
* Ενός λεπτού σιγή για τους δύο νεκρούς αστυνομικούς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας (84΄ Μίτσελ), Γεωργέας, Μάκος, Ντιοπ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπερνς (65΄ Λαγός), Μπαχά (57΄ Μπλάνκο).
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (89΄ Αθανασιάδης), Κουτσιανικούλης (60΄ Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς (79΄ Σαβίνι).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Κίτρινες: Καράμπελας, Μίτσελ – Λίνο, Ιβιτς, Τσιρίλο
Κόκκινες: Λίνο (74΄ δεύτερη κίτρινη), Ιβιτς (76΄ δεύτερη κίτρινη)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024