Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση στα πέναλτι για τη Ξάνθη επί του Εθνικού Γαζώρου

Πρόκριση στα πέναλτι για τη Ξάνθη επί του Εθνικού Γαζώρου

Έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, η Ξάνθη πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στα Πηγάδια (61' Ονουάτσι - 23' αυτ. Γούτας), όπως ακριβώς και στο πρώτο ματς στις Σέρρες, και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε τελικά 5-4 στα πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βέροια.

Έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, η Ξάνθη πήρε την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στα Πηγάδια (61′ Ονουάτσι – 23′ αυτ. Γούτας), όπως ακριβώς και στο πρώτο ματς στις Σέρρες, και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε τελικά 5-4 στα πέναλτι και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βέροια.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να ανοίξουν το σκορ στο 23΄, όταν ο Κωνσταντινίδης επιχείρησε το σουτ και ο Γούτας, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ επηρέασε εμφανώς τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και χρειάστηκε η είσοδος του Μαρσελίνιο, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, για να ανεβάσουν οι «ακρίτες» τη απόδοσή τους.

Αφού πρώτα απείλησαν στο 53΄ με άστοχο σουτ του Μπέρτου, έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 61΄, όταν στο σουτ του Πλατέλλα η μπάλα βρήκε στον Ονουάτσι (που βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ), άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βαλσαμάκη.

Η Ξάνθη είχε άλλη μία καλή ευκαιρία με τον Μπέρτο στο 67′ (απέκρουσε ο Βαλσαμάκης), αλλά δεν είχε την… πολυτέλεια να ρισκάρει, αφού ο Εθνικός Γαζώρου ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η Ξάνθη διατήρησε μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μία προβολή του Ονουάτσι στο 92΄ που δεν βρήκε στόχο.

Το έξτρα ημίωρο ολοκληρώθηκε και η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι πρώτες οκτώ εκτελέσεις ήταν εύστοχες και ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά χαμένα πέναλτι, πριν ο Βάλλας κάνει το 5-4 και ο Γεωργιάδης στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, δίνοντας το εισιτήριο για τους «16» στην Ξάνθη.

Η σειρά των πέναλτι:
Μάνταλος 1-0, Κωνσταντινίδης 1-1, Μαρσελίνιο 2-1, Γκόγκας 2-2, Μπαξεβανίδης 3-2, Καπίας 3-3, Βασιλακάκης 4-3, Αλεξάντροβιτς 4-4, Νάκας (απέκρουσε ο Βαλσαμάκης), Ναλμπάντης (δοκάρι), Ντάνι (άουτ), Σαββίδης (απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος), Βάλλας 5-4, Γεωργιάδης (δοκάρι).

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Μαρκόφσκι, Μάνταλος, Γούτας – Γεωργιάδης, Κοσμίδης, Αλεξάντροβιτς

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι (46΄ Μαρσελίνιο), Ονουάτσι (115΄ Νάκας), Μάνταλος, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Πλατέλλας (77΄ Ράνος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Παναγιώτης Διλμπέρης):
Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Νύρλας, Κατσαβάκης, Καπίας, Σαββίδης, Γεωργιάδης, Αλεξάντροβιτς, Μαχαιρούδης (58΄ Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (72΄ Γκόγκας), Κωνσταντινίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024