Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αστέρας «σούβλισε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε στον τελικό

Ο Αστέρας «σούβλισε» τον ΠΑΟΚ και πέρασε στον τελικό

Την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του έγραψε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό.

Την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του έγραψε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά παίζει την Κυριακή τη ρεβάνς των ημιτελικών στην Κομοτηνή, αλλά μετά το 6-2 του πρώτου ματς κόντρα στον Πανθρακικό δεν έχει κανένα λόγο ν’ ανησυχεί… Μεγάλος πρωταγωνιστής του Αστέρα ήταν ο Φερνάντο Ουσέρο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (62′ και 86′).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Οι παίκτες των δύο ομάδων πάλευαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας ως κύριο στόχο την άμυνα. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου 45λεπτου σημειώθηκε στο 31ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ έφθασε πολύ κοντά στο γκολ. Τότε ο Λόρενς σούταρε, βρήκε λίγο την μπάλα και ο Γεωργακόπουλος και κατέληξε στο δοκάρι του Αστέρα.

Στο 42′ ο ΠΑΟΚ είχε μια δεύτερη καλή στιγμή, όταν ο Καμαρά μπήκε από αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Σανκαρέ πρόλαβε τον Αθανασιάδη και έσωσε την ομάδα της Τρίπολης. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αστέρας έχασε την καλύτερη ευκαιρία του. Τότε ο Ντε Μπλάσις από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Αποστολόπουλο να κάνει προβολή και να σώζει τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε. Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πιο δυνατά και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο 58′ θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, αλλά ο διαιτητής δεν είδε το χέρι του Κάτσε μέσα στην περιοχή. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη συνέχισαν να πιέζουν και οι προσπάθειές τους επιβραβεύτηκαν στο 62ο λεπτό, όταν άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό σουτ του Ουσέρο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Το γκολ άλλαξε τα δεδομένα, με τον Γιώργο Δώνη να ανακατεύει την τράπουλα στην ενδεκάδα, σε μια προσπάθεια να φθάσει στην ισοφάριση. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας οπισθοχώρησε θέλοντας να προφυλάξει το γκολ-πρόκριση στον τελικό, αλλά συνάμα με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Ιτάνζ. Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις στο 86ο λεπτό διπλασίασε το σκορ και πάλι με τον Ουσέρο. Τότε ο Ισπανός άσος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ξεσήκωσε (πάλι) τις κερκίδες. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ο Αστέρας πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης, Κοντοές, Αλβαρεζ-Ιτάνζ, Κάτσε, Ολίσε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90΄ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40′ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (79′ Αλβαρες).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46′ Ετό), Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Κάτσε (70′ Ολίσε), Λάζαρ (78′ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
20:00 (Θ.Κολοκοτρώνης) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (1-2)

ΚΥΡΙΑΚΗ
20:00 (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Ολυμπιακός (2-6)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024