Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αλήτης ο Γιάχος», «Βρόμικο το ποδόσφαιρο», λένε στον Αστέρα

«Αλήτης ο Γιάχος», «Βρόμικο το ποδόσφαιρο», λένε στον Αστέρα

Μπορεί οι παίκτες και ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης να θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, πηγαίνοντας να παραλάβουν τα μετάλλια των φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου, όμως, ο συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Γιάννη Καϋμενάκη) της αρκαδικής ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος, έβαλε... φωτιά με τις δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV: «Σήμερα δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, κέρδισε η αλητεία. Ο Γιάχος ο αλήτης κέρδισε και η αλητοπαρέα του», είπε ο εκ των ισχυρών ανδρών του Αστέρα, εκφράζοντας ανοιχτά την οργή που επικρατεί στις τάξεις της διοίκησης για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου.

Μπορεί οι παίκτες και ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης να θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, πηγαίνοντας να παραλάβουν τα μετάλλια των φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου, όμως, ο συνιδιοκτήτης (μαζί με τον Γιάννη Καϋμενάκη) της αρκαδικής ΠΑΕ, Δημήτρης Μπάκος, έβαλε… φωτιά με τις δηλώσεις του στην κάμερα του OTE TV:

«Σήμερα δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, κέρδισε η αλητεία. Ο Γιάχος ο αλήτης κέρδισε και η αλητοπαρέα του», είπε ο εκ των ισχυρών ανδρών του Αστέρα, εκφράζοντας ανοιχτά την οργή που επικρατεί στις τάξεις της διοίκησης για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου.

Ο Μπάκος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Χιώτη ρέφερι «αλήτη», καθώς ήταν έξω φρενών για την μη υπόδειξη του καθαρού πέναλτι του Μανιάτη, το οποίο ποτέ δεν δόθηκε.

Καϋμενάκης: «Βρόμικο το ποδόσφαιρο»

Λίγη ώρα αργότερα, εκνευρισμένος από τη διαιτησία του Γιάχου, ο Γιάννης Καϋμενάκης, χαρακτήρισε «βρόμικο» το ποδόσφαιρο και «αλήτη» τον Γιάχο.

«Είναι βρόμικο το ποδόσφαιρο. Ό, τι και να γίνει, εμείς θα πάμε Champions League και θα δυναμώσουμε τον Αστέρα μας του χρόνου».

Μποροβήλος: «Πολύ μεγάλο λάθος του Γιάχου»

Παράπονα για τη διαιτησία του Γιάχου διατύπωσε και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος: «Η ομάδα έχει συνέχεια, δεν σταματάμε εδώ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος του κυρίου Γιάχου. Δεν βγαίνουμε σαν Αστέρας να μιλάμε για διαιτησία εδώ και χρόνια, αλλά πιστεύουμε πως σήμερα καθόρισε κατά πολύ τα πράγματα».

Τσιώλης: «Η ζωή συνεχίζεται…»

Και ο τεχνικός του Αστέρα, Σάκης Τσιώλης, από την πλευρά του εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Η ζωή συνεχίζεται και μετά τον τελικό. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Έχουμε απώλειες, με τον Περόνε να αποβάλλεται, ο Πιπίνης είναι τραυματίας, αλλά έχουμε διαχειριστεί τέτοια προβλήματα και θα είμαστε συγκεντρωμένοι στα πλέι οφ. Εάν όντως αποδειχθεί ότι αδικήθηκε η ομάδα, αυτό μας στεναχωρεί και νιώθουμε δυσάρεστα. Πρέπει να μάθουμε όμως να διαχειριζόμαστε και τέτοιες καταστάσεις. Η ζωή συνεχίζεται και μετά από αυτό. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός και η Αρκαδία έδειξε τη δύναμή της.

Κυλώντας το ματς μετά το 60΄ υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα γινόταν κάτι που θα έδινε το προβάδισμα σε κάποια ομάδα. Μας αποσυντόνισε η φάση του 68΄ με τον Μανιάτη και μας δημιούργησε εκνευρισμό. Ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα για μας εάν δεν γινόταν.

Η κίνηση του Μίτσελ να φέρει τον τραυματία Χολέβας στη μεσαία γραμμή κάλυψε το πρόβλημα του Ολυμπιακού, ήταν μία πολύ καλή κίνηση. Το ίδιο πάθαμε κι εμείς στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με τον Πιπίνη και τα πράγματα ισορρόπησαν.

Η προσπάθειά μας για να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο θα συνεχιστεί. Είμαστε μία οργανωμένη ομάδα, για να καθιερωθεί, όμως, δεν φτάνει ένα ή δύο χρόνια, αλλά να έχει διάρκεια. Ο κόσμος μας έδωσε πολλά μηνύματα με την παρουσία του.

Σχολιάζω το αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν ένα καλό ματς, όχι πολύ ποιοτικό, με λίγες φάσεις. Αυτή την εποχή έτσι όπως είναι οι ομάδες ήταν ένα καλό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες».

«Βράζουν» Ναβάρο και Ουσέρο

Τα δεδομένα παράπονα του Αστέρα για τη διαιτησία εξέφρασε και ο Τσίμο Ναβάρο: «Οι διαιτητές επηρέασαν το παιχνίδι. Με τέτοιες διαιτησίες οι ξένοι παίκτες δεν θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Η φάση του Μανιάτη ήταν καθαρό πέναλτι. Ένας διαιτητής μπορεί να κάνει λάθος, αλλά εδώ έκαναν και οι πέντε που ήταν στο γήπεδο. Και οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα το έδιναν και είμαι σίγουρος πως ούτε αυτοί θα ήθελαν να νικήσουν με αυτόν τον τρόπο. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός και θα πρέπει να δει κάποια πράγματα», επισήμανε ο Ισπανός μέσος, που συμπλήρωσε ότι πλέον η ομάδα του πρέπει να ξεχάσει τον τελικό και να στρέψει την προσοχή της στα πλέι οφ».

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Ουσέρο, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο Αστέρας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να τον νικήσει όσο εύκολα νόμιζε. Νομίζω πως οι αποφάσεις των διαιτητών επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη του αγώνα», ήταν το σχόλιο του Ισπανού μέσου, ενώ για την γεύση που του αφήνει ο χαμένος τελικός: «Μας αφήνει θλίψη και πίκρα το γεγονός ότι χάθηκε το Κύπελλο αλλά, πλέον, οφείλουμε να στρέψουμε όλη μας την προσοχή στα παιχνίδια των play-offs».

Για τους τραυματισμούς: «Έχουμε μεγάλο ρόστερ όποιος κληθεί να αντικαταστήσει θα το κάνει επάξια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024