Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση «βόμβα» από Ψαχνά, Ηρακλή και Ολυμπιακό Βόλου

Πρόκριση «βόμβα» από Ψαχνά, Ηρακλή και Ολυμπιακό Βόλου

Ηρακλής Ψαχνών,  Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης ήταν οι τρεις ομάδες που πέτυχαν την έκπληξη στη φάση των «32» του Κυπελλου Ελλάδας και εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της Εύβοιας ηττήθηκε 2-1 από τη Βέροια, αλλά πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο χάρη στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 επί του Αρη στον Βόλο, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο «Βικελίδης» και πέταξε εκτός συνέχειας τους «κίτρινους». Αντίθετα, ο συμπολίτης του Άρη, Ηρακλής κατάφερε με το 2-2 να αποκλείσει την Ξάνθη χάρη στο 0-1 των «Πηγαδίων». Στα υπόλοιπα παιχνίδια, λίγο-πολύ επικράτησε ο νόμος των φαβορί με τον Ατρόμητο να πετυχαίνει το σκορ της ημέρας 7-0 κόντρα στον Φωστήρα, ενώ ο ΟΦΗ τη γλίτωσε (1-1) απέναντι στην Καλλιθέα. Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης, επίσης «ξέφυγαν» από να πέσουν θύματσ έκπληξης κόντρα σε Κέρκυρα και Χανιά αντίστοιχα.

Ηρακλής Ψαχνών, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης ήταν οι τρεις ομάδες που πέτυχαν την έκπληξη στη φάση των «32» του Κυπελλου Ελλάδας και εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της Εύβοιας ηττήθηκε 2-1 από τη Βέροια, αλλά πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο χάρη στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 επί του Αρη στον Βόλο, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο «Βικελίδης» και πέταξε εκτός συνέχειας τους «κίτρινους». Αντίθετα, ο συμπολίτης του Άρη, Ηρακλής κατάφερε με το 2-2 να αποκλείσει την Ξάνθη χάρη στο 0-1 των «Πηγαδίων». Στα υπόλοιπα παιχνίδια, λίγο-πολύ επικράτησε ο νόμος των φαβορί με τον Ατρόμητο να πετυχαίνει το σκορ της ημέρας 7-0 κόντρα στον Φωστήρα, ενώ ο ΟΦΗ τη γλίτωσε (1-1) απέναντι στην Καλλιθέα. Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης, επίσης «ξέφυγαν» από να πέσουν θύματσ έκπληξης κόντρα σε Κέρκυρα και Χανιά αντίστοιχα.

Τα ματς της Τετάρτης

Ο Ατρόμητος «σκόρπισε» τον Φωστήρα

Ο Ατρόμητος «διέλυσε» με 7-0 τον Φωστήρα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα τέρματα για την ομάδα του Περιστερίου πέτυχαν οι Γεωργίου (5΄), Καραμάνος (16΄, 30΄) Κάργας (αυτ. 33΄), Ιγκλέσιας (40΄) , Καραγκούνης (63΄) Ταυλαρίδης (70΄). Ο Ατρόμητος που στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει με 1-0 θέλησε από νωρίς να ξεκαθαρίσει την υπόθεση πρόκριση και το κατάφερε ανοίγοντας το σκορ στο 5 λεπτό με τον Γεωργίου. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Καραμάνος που πέτυχε δύο τέρματα (16΄, 30΄) ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το 4-0 έγινε με αυτογκολ του Κάργα (33΄) ενώ ο Ιγκλέσιας στο 40΄ έκανε το 5-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πέτυχαν άλλα δύο τέρματα. Συγκεκριμένα ο Καραγκούνης έκανε το 6-0 στο 63΄ ενώ το τελικό 7-0 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Ταυλαρίδης (70΄).

Ο Ολυμπιακός Βόλου «πλήγωσε» τον Άρη στο «Βικελίδης»
Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ισοπαλία 0-0 που απέσπασε από τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στη ρεβάνς της β’ φάσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς κι έτσι πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Με υπηρεσιακό προπονητή τον πρώην τερματοφύλακά, Χουάν Μανουέλ Ρόκα, οι Βολιώτες εφάρμοσαν από την αρχή του παιχνιδιού το πλάνο τους: «σφιχτή» άμυνα και αντεπιθέσεις με αιχμή του δόρατος τον Μάριο Μπρέσκα. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ και να δώσουν άλλη μορφή στον αγώνα, όμως ο Ελσνερ αστόχησε σε κεφαλιά στο 16′. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Οικονομόπουλος των γηπεδούχων, ενώ λίγο νωρίτερα (89′) ο διαιτητής είχε αρνηθεί πέναλτι υπέρ της ομάδας του Βόλου.

Δύσκολα πέρασε η Καλλονή

«Καρδιοχτύπησε» στο β’ ημίχρονο, ωστόσο η Καλλονή επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στη γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Γιάννης Ματζουράκη, μετά το 2-1 του α’ αγώνα, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Πιερικό και εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του θεσμού. Τα τέρματα της Καλλονής, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς, στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης», σημείωσαν οι Μανούσος (18′ με πέναλτι) και Καζάκης (42′). Όσον αφορά τα τέρματα των φιλοξενουμένων, σημείωσε ο Μπρίτο (47′, 67′). Το πέναλτι στο πρώτο τέρματα του νησιωτικού συγκροτήματος, κέρδισε ο Σιλιγαρδάκης σε ανατροπή από τον Νικολίτση.

Πέρασαν τα Ψαχνά χάρη στο πρώτο παιχνίδι
Ο Ηρακλής Ψαχνών έγινε η τέταρτη ομάδα Β΄ εθνικής που παίρνει το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Εύβοιας ηττήθηκε σήμερα 2-1 από τη Βέροια, στον αγώνα ρεβάνς της Β΄ φάσης, αλλά πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο χάρη στη νίκη της με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι. Η «βασίλισσα του βορρά» προηγήθηκε στο 13΄ με τον Μρντάκοβιτς και έδειξε ικανή για την ανατροπή, όμως ο Ηρακλής Ψαχνών ισοφάρισε στο 33΄ με τον Νικολόπουλο. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι πίεσαν, σκόραραν με τον Καλτσά στο 81΄ και είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Σιόντη στις καθυστερήσεις.

«Διπλό» πρόκρισης για τον Αστέρα
Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν στην Κρήτη των Χανίων με 1-0, στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση, και, σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία της πρώτης αναμέτρησης, πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά στο 80′. Η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 15΄, όταν το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Παπατζίκου, ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 80ο λεπτό με κεφαλιά του Ντε Μπλάσις. Στο 87΄ ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Μπαράλες «σημάδεψε» το δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Πάγκαλου στο 70΄.

Με δύο νίκες στην επόμενη φάση ο Παναιτωλικός
Χάρη σε γκολ του Μπελόν στο 88΄, ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 στο Αγρίνιο της Κέρκυρας-Κασσιόπης και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στο πρώτο ματς και σήμερα «σφράγισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παίζοντας με πολλές αλλαγές, οι γηπεδούχοι πέρασαν δύσκολες στιγμές απέναντι στους πρωτοπόρους του 2ου ομίλου της Β΄ Εθνικής, οι οποίοι είχαν ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα, με σημαντικότερη το χαμένο τετ-α-τετ του Καραδέμητρου στο 80′. Τελικά λίγο πριν τη λήξη ο Μπελόν έδιωξε το άγχος από τον Παναιτωλικό και τελείωσε την υπόθεση-πρόκριση.

Με ισοπαλία στην επόμενη φάση ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Καλλιθέα στο «Παγκρήτιο» και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας χάρη στη νίκη του (1-0) στον πρώτο αγώνα, στο «Ελ Πασο». Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με τον Θανάση Παπάζογλου, ενώ ισοφάρισε στο 90΄ ο Φαγέ. Το δεύτερο ματς του Πορτογάλου Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ δεν συνοδεύθηκε και από καλή εμφάνιση. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στο β΄ ημίχρονο ακούστηκαν αποδοκιμασίες και είναι εμφανές ότι θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από μια πρόκριση εναντίον ομάδας της Football League, για να ξεχαστεί το πολύ αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Με ελάχιστο κόπο, λοιπόν, ο ΟΦΗ πέτυχε πολύ νωρίς, με τον Παπάζογλου στο 8΄, το γκολ που ήθελε για να διώξει το -όποιο- άγχος υπήρχε. Οι Ζε Ρομπέρτο (27΄) και Μακρής (30΄) έχασαν ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι απο τότε έκαναν συντήρηση δυνάμεων και το θέαμα ήταν… τραγικό.

Και άλλη έκπληξη, με τον Ηρακλή να αφήνει εκτός την Ξάνθη
Ο Ηρακλής αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ξάνθη στα Πηγάδια και πήρε την πρόκριση για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αφού στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων είχε νικήσει με 1-0. Ο Μάνταλος σημείωσε και τα δύο γκολ της Ξάνθης (30΄, 33΄). Για τον Ηρακλή μείωσε ο Σιατραβάνης στο 79΄ και ισοφάρισε ο Πορτουλίδης στις καθυστερήσεις (90+1). Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάνταλο, που σκόραρε δις (30΄, 33΄) στο πρώτο ημίχρονο, η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης (2-0). Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να σκοράρει στο 79΄ με τον Σιατραβάνη και να μειώσει σε 2-1, σκορ που έδινε την πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η Ξάνθη πίεσε αρκετά για το τρίτο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά ο Κηπουρός με εξαιρετικές επεμβάσεις σταμάτησε τις προσπάθειες των παικτών της ακριτικής ομάδας.

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου

ΑΕΛ Καλλονής – Πιερικός 2-2 (2-1)
Χανιά – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (0-0)
Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών 2-1 (1-3)
Παναιτωλικός – Κέρκυρα-Κασσιόπη 1-0 (1-0)
ΟΦΗ – Καλλιθέα 1-1 (1-0)
Ξάνθη Ηρακλής 2-2 (0-1)
Άρης – Ολυμπιακός Βόλου 0-0 (0-1)
Ατρόμητος – Φωστήρας 7-0 (1-0)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024