Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν η μπάλα βρήκε... Μπάλλα ήρθε η πρόκριση στο Περιστέρι

Όταν η μπάλα βρήκε… Μπάλλα ήρθε η πρόκριση στο Περιστέρι

Ολυμπιακός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Περιστέρι με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ταυλαρίδη στο 41' (αμφισβητήθηκε ως οφ σάιντ από τους Πειραιώτες), ενώ για τον Ολυμπιακό ισοφάρισε ο Ντομίνγκες με πέναλτι του Μπάλλα στο 56' (απόφαση του διαιτητή Μάνταλου που επίσης αμφισβητείται από τους Περιστεριώτες). Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Απόλλων-ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Περιστέρι με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ταυλαρίδη στο 41′ (αμφισβητήθηκε ως οφ σάιντ από τους Πειραιώτες), ενώ για τον Ολυμπιακό ισοφάρισε ο Ντομίνγκες με πέναλτι του Μπάλλα στο 56′ (απόφαση του διαιτητή Μάνταλου που επίσης αμφισβητείται από τους Περιστεριώτες). Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Απόλλων-ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού ο διαιτητής αναγκάστηκε στο 2′ να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που έριξαν οι φίλαθλοι.

Με την επανέναρξη του αγώνα η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 13′ με τον Φάμπιο να βγαίνει τετ α τετ με τον Μέγιερι αλλά το πλασέ του Πορτογάλου επιθετικού πέρασε άουτ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με τον Ολαϊτάν στο 15′ να σουτάρει εντός περιοχής και τον Σηφάκη να αποκρούει την μπάλα ίσα ίσα ώστε να της αλλάξει πορεία και να σταματήσει στο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 20′ όταν ο Κάμπελ έστρωσε την μπάλα για τον επερχόμενο Τσόρι Ντομίνγκεζ αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Παρόλο που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Ταυλαρίδη στο 41′.

Ο αμυντικός των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μέγιερι μετά από φάουλ του Ούμπιδες και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Ο Ολαϊταν στο 45΄έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αφού το κοντινό σουτ που επιχείρησε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια σταμάτησε στον εξαιρετικό Σηφάκη.

Οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη μπήκαν δυνατά και παραλίγο να ισοφαρίσουν αλλά ο Σηφάκης στο 51′ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Εντινγκά. Στο 56′ όμως ο Ολυμπιακός έφερε τον αγώνα στα ίσια με πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Το πέναλτι καταλόγισε ο Μάνταλος για χέρι του Μπάλλα μέσα στην περιοχή με την απόφαση του διαιτητή να ξεσηκώνει τους γηπεδούχους.

Ο Ατρόμητος ,που έδειχνε φανερά σοκαρισμένος από την ισοφάριση, είχε μια καλή στιγμή με τον Δημούτσο στο 72′ αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασαν μαζικά μπροστά ψάχνοντας το γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση, αφού η ισοπαλία ευνοούσε τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Κίτρινες: Μπάλας, Ταυλαρίδης – Ολαϊτάν, Μανωλάς

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (77΄ Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86΄ Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο, Καραμάνος (51΄ Μπάλλας), Ούμπιδες, Ναπολεόνι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Μπονγκ, Κάμπελ (75΄ Σάμαρης), Ντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (90+1΄ Μασάντο), Ντομίνγκες (84΄ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024